Inlägg från: pocahontas76 |Visa alla inlägg
  • pocahontas76

    Brudar i närheten av Västervik

    Dct: Jag har hört att nunan tar 3500:- för ett reportage eller gjorde för nåt år sen iaf kanske dyrare nu... ja,det är ju som sagt en hel dag så många timmar blir det... svårt tycker jag...

    Moon: Jag är osäker på om dem fixar smink där, om inte har du ju Spa´t på Hamngatan. 

    84bruden: Välkommen!

  • pocahontas76

    Hej tjejer!

    Nu är jag tillbaka från Mauritius och här igen

    Vi har bokat in stallet på Gränsö, vilket känns som ett bra alternativ för oss. Vi kommer bli ca 85-90pers och räknar med ca 8-9 personer som serverar och tar hand om köket. Kommer att ha öppen bar för våra gäster med bartender, håller på att kolla runt lite på underhållning vill gärna ha ett liveband, har dock inte bestämt oss för om vi ska köra tre-rätters eller buffe.

    Jag har inte kollat vigselring ännu däremot har jag sett en jätte fin bröllopsklänning som jag ska låta sy upp.

    Har skickat efter inbjudningskort, vigselprogram, festpprogram och servetter som total gick på ca 8000:-, sved lite då jag vet att jag kunde gjort allt precis lika bra. Men samtidigt skönt att få allt gjort och klart snabbt.

    Tja, det är väl så långt vi har kommit just nu... mycket kvar att fixa dock, men å andra sidan är det ju ett tag kvar också

  • pocahontas76

    Just det glömde fråga.... vet ni om man kan få tag i en stråkkvartett i Vvik till kyrkan?

  • pocahontas76

    Dct: Resan var jätte bra! Var inte så sugen på att åka hem till den kommande hösten/vintern Ang Gränsö så sa dem att man själv kunde bestämma om man ville ha 3-rätters eller buffe, huvudsaken är att det är dem som gör maten antar jag. Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska kära 3-rätters eller buffe... Vi var på bröllop i helgen som var jätte fint. Man får ju tips på både hur man vill att det ska vara och tvärtom. Mycket som ska klicka. Har varit och pratat med dem som ska sy upp min bröllopsklänning och det kommer att kosta 14.000:- Tycker att det är ganska mycket för en klänning som man endast kommer att använda en gång så jag vet inte hur jag ska göra nu.... tips??? Sedan har jag varit helt uppslukad i att kolla bröllopsresor på senaste tiden. Vi vill ju gärna åka till Bora Bora, men har nu bärjat fundera på Maldiverna istället. Problemet är bara att vi gifter oss i Augusti och vill gärna åka på bröllopsresa direkt efter... men då är det risk för regn på Maldiverna. Bästa tiden är att åka Jan-Apr... så länge vill vi inte vänta... Funderar lite på att ta en vecka till Italien direkt efter bröllopet och sedan ta Maldiverna året därpå när det är säsong.... vad tycker ni?

  • pocahontas76

    Tack för era tips tjejer! Jag ska defenitivt kolla upp dina förslag Moonlight, hoppas att det blir lite billigare än 14 papp iaf Vi gifter oss i Augusti nästa sommar.

    Hur långt har ni annars kommit i era planeringar? Jag känner att jag fastnat lite och vet inte vad jag ska ta tag i.


    Det som är gjort:


    -Inbjudningskort


    -Fest/Vigsel program


    -Lokal/Kyrka bokad


    Jag har gjort en låååång lista på saker som ska göras men vet inte vad jag ska börja med.

  • pocahontas76

    Moonlight: Jag mailade dressmeup och fick ett pris på 3000:- för en uppsydd klänning, såååå billigt! Tack för tipset

    Nu till en annan sak: festprogrammen. Jag har ju beställt mina, men satt igår och fnulade lite med datorn och började göra egna festprogram istället som jag är supernöjd med. Så om det blir så bra som jag hoppas kommer jag avbeställa dem beställda trycksakerna. Men hursomhelst, jag har lite funderingar på ustkriften och placering på sidorna så dem hamnar i rätt ordning.

    Jag har valt format dubbelvikt A4 på mitten med dubbelsidig text alltså text på båda sidor, blir som ett A5 ungefär, 12 sidor.

    Jag vill ju ha våra namn och datum på första sidan och tacktext på sista sidan, skriver jag då detta på sidan 1 + 12 ?

    Sedan vill jag ha välkomstord på andra sidan och pyssel på nästsista sidan, blir det då sidan 2 + 11 ?

    Alltså, skriver man allt i den ordning man vill ha det i ? Blir det inte fel då när man skriver ut det eftersom det är dubbelsidig text på pappret?

  • pocahontas76

    Fast det är inte från Kina jag beställer utan från en butik här i Sverige där dem syr dem själva. Jag frågade om jag kunde komma dit personligen för måttbeställning och det gick hur bra som helst så jag är inte nervös eller orolig att det ska bli fel eller dåligt gjort. Man har ju även retur/ångerrätt om det skulle vara så   

  • pocahontas76

    Nä, men det är möjligt att du har rätt att dem beställer från utlandet men när jag ringde och pratade med dem sa dem att jag kunde komma förbi för mått-tagning... som sagt de är ju full returrätt om det inte skulle bli bra och jag är ju ute i ganska god tid. Jo, jag måste bara komma underfundmed hur man laddar upp bild här. Ska kika och se om jag fixar det...

  • pocahontas76

    Nu finns det bild om ni vill se!

    Jag hade tänkt att ha håret utsläppt men nu blir jag lite sugen på att ha det uppsatt som modellen på bilden. Hur ska ni ha erat hår?

  • pocahontas76

    Hmmm skumt.... Jag väljer att alla kan se bildgalleriet och sedan synligt för allmän och klickar i kategori brudklänningar och sedan spara.... gör jag fel?

  • pocahontas76

    Hej tjejer,

    Händer dessvärre inte så mkt här heller.... känns inte som att man kan göra så där jätte mycket förrän det närmar sig lite mer... funderar dock på vilken bröllopstårta vi ska ha, vilken smak och utseende samt om vi ska ha live band eller dj som musikunderhållning...?

    Vad kul med hus! Jag håller tummarna att det går  bra

  • pocahontas76

    Moonlight: vad synd, men det kommer nog fler tillfällen som du säger.


    Dct: Trist attityd, jag har aldrig varit på Hannas pysselstuga men när jag kikade på deras hemsida såg jag att det är en gammal kompis till mig så jag rekomenderar Hanna starkt!


    För  övrigt har jag haft en del annat att ta itu med. Blev erbjuden ett jobb nere i Frankrike förra veckan. Dem ringde mig och hade blivit rekomenderade att kontakta mig av någon som uppenbarligen tycker att jag gör ett bra jobb ifrån mig Vet dock inte hur vi ska göra. Skulle vara kul att prova på och man ska ju passa på medans barnen är små så man kan flytta hem när dem börjar skolan tänkeer jag. Hur skulle ni göra?

  • pocahontas76

    Hej tjejer!

    Det är ett jobb som är mycket intressant på ett stort internationellt företag med många möjligheter. Min blivande skulle kunna bli förflyttad till deras kontor i Paris, men det är ju en bit från Nice så det får isånafall bli en senare fråga. Han kanske stannar hemma ett tag...? Jag har rekat lite och det är många svenskar som bor där omkring, företaget står för flytt och hjälper till med att hitta ett bra hus som vi vill bo i. Helst skulle jag vilja bo i ett "gated community" just för säkerhetensskull för barnen. Finns inga svenska dagis men internationellt där det går många svenska barn, yngsta är ju bara 7 månader så hon pratar ju inte äldsta 2,5 och han pratar redan lite tyska som han snappt upp på reklamfilmer "das auto" Nä, men språk är inga problem tror jag. Ju yngre dem är desto lättare har dem ju för att snappa upp har jag hört.

    Jag tror att mina föräldrar skulle vara villiga att följa med ner och stanna ett tag i början tills man har lite koll på läget. Sedan har vi pratat om att skaffa en svensk barnflicka om detta skulle bli aktuellt.

    Men som sagt, jag är så kluven.... Jag både vill och inte vill.... vill särkillt nu när det börjar bli kallt och regn o rusk här samtidigt har vi det ju så himla bra här.... aldrig är man nöjd....

    Min blivande fick jobberbjudande i New York förra året som är vår drömstad, men han var tvungen att tacka nej till det då flytten skulle varit mitt upp i barnafödande och allt. Så det passade inte

    Annars ligger det fortfarande lite på is med förberedelser, men jag ska börja ta tag i lite saker inom "snar framtid"

  • pocahontas76

    Min blivande skulle kunna bli förflyttad till deras kontor i Paris..... jag menar alltså där han jobbar nu inte på "mitt blivand jobb"....

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik