Inlägg från: Mirjami |Visa alla inlägg
  • Mirjami

    Boråsbrudar 2011

    Hi hi, fler som ska ha i Seglora som mig ser jag. Den 6/8 blir jag fru och kyrkan är Seglora, likaso är festen på Seglora Bygdegård.

    När det gäller transport så väntar jag på offert från Borås taxi om limousine faktiskt. Bad t.o.m om en hummerlimo, he he... Vad jag förstått kostar limousinen inte mer än veteranbilarna, men det är lite mer lyx att breda ut sig i en limousine.

    Tema: Vanligt klassiskt och med färgerna vitt och lime, vilket bestämdes för snart ett år sedan och nu fick jag höra att det var 2011 hetaste bröllopsfärger!

    Budget: 36 000:- och då har vi catering, städfirma dagen efter festen, måttbeställd kostym inkl väst, måttbeställd drömklänning, alkoholbjudning, fotograf,  transport förhoppningsvis enligt ovan, bröllopssviten på Scandic, blingbling-ring till mig osv. Andras bröllop i vår "klass" har kostat det dubbla och mer, men vi ligger faktiskt UNDER budget och har bara några saker kvar att betala. Kan verka omöjligt, men om man tar sig tid att söka och leta tips kan man få saker för skitpriser! Kan också tilägga att än så länge har vi inte köpt något second-hand heller faktiskt!

    Jag vill själv inte ha någon person som spelar live på bröllopet, personligen känns det som en onödig lyx faktiskt och inget jag känner för att lägga pengar på.

    Kanske jag kan flörta med er andra brudar här som gifter sig innan mig om saker ni får över från bröllopet? Såpbubblor, lakan/dukar, näbbkläder, skålar/vaser och så?

    Kram alla och lycka till i er planering och på er stora dag!

  • Mirjami

    Jag gifter mig en av de populäraste helgerna tydligen- Den sjätte Augusti! Jag tog den helgen (bokade för 14 månader sedan) för det var mitt i semestern för de flesta i familjen och jag trodde det var en annars rätt lugn helg. Tur att jag var ute i tid. Bokade lokal, kyrka, vigselförättare, hotell och mat medan snön låg kvar för ett drygt år sedan redan! Under året har jag planerat endast i omgångar, för vissa saker måsta man ju "vänta in" att planera. Nu är det ju hinderskapsprövningen kvar och lite detaljer såsom smycken, nya skor till min dotter och så bara. Annars är det ju egentligen bara till att vänta till Juni då det kan börja rulla på igen! Då kommer de sista finputsningarna, de sista mötena och så. VAD TIDEN GÅR SAKTA NÄR MAN ÄR UTE I GOD TID!!! Fast sådan är alltid jag och min karl. Vi är aldrig sena till något, vi planerar alltid allt och är ute i god tid. Och vi får alltid sitta och vänta på att klockan ska gå. Men så är allt ordentligt organiserat också!

    Är det någon fler som ska gifta sig i Seglora Kyrka den 6 Augusti? Tänkte om man kan dela på kostnaderna kring blomsterarragemang i kyrkan om vi ska ha samma eller liknande tema nämligen?

  • Mirjami
    Fossing77 skrev 2011-04-17 22:06:39 följande:
    Ååååååå, crap!!
    Var på Torpa stenhus på mässan idag... Vi kanske byter ut Grand mot Torpa.... Tur det är 6 månader kvar... Tungan ute
    Ha ha, vi var också där! Vi hade bokat limon som stod utanför, men funderar på den andre bilen nu. Dock var den syrare med sjutusan så fin!!! Köpte en tiara där också och lite hårsmycken. Och visst hade vi tur med vädret? Och visst är det fint, helt otroligt vacker plats!
  • Mirjami
    AnnC81 skrev 2011-04-15 11:16:18 följande:
    Hahaha vad roligt, för jag är precis likadan... började planera i mars förra året, bokade då allt och har sen fixat och förberett det som går så tidigt. Och jag håller med om att tiden har gått sååå sakta, men nu när det bara är 36(!!) dagar kvar så känns det helt plötsligt som "vart tog tiden vägen??" Konstigt det där! :P
    Skrattar när jag läser att ni aldrig är sena till något för vi är också alltid tidiga. När vi skulle träffas på vår första dejt har det i efterhand sig visat att vi båda kämpade och gick jättelångsamt för att inte vara på vår mötesplats alltför tidigt. Vi lyckades komma dit prick kl 15 båda två efter lite ansträngning. ;) Däremot när det gäller annan planering så är det jag som står för det, m2b har mottot som de flesta karlar: "det löser sig" ;)
    21 maj 2011
    Ja, visst går tiden sakta. Jag har nu ännu mer att sysselsätta mig med då jag innan vigseln bytt till mitt släktnamn och idag fick veta att inga invändningar mot namnbytet kommit in så från nästa vecka heter jag Heijdenbeck officiellt! Så genom allt det praktiskta med myndigheter, namnändringar på officiella sidor som här på bt och så vidare kan jag få tiden att gå som tur är.
    Och sen är det ju vår, så trädgården behöver fixas inför familjens ankomst inför dagen. Så det är ju också tidfördriv.
  • Mirjami
    Loche skrev 2011-04-19 07:53:19 följande:
    Vi hade lite idéer om Annelundsparken eller Vattentornet, men eftersom ceremonin blir ganska kort även om vi bygger ut den och vi vill ha tillgång till musikanläggningen så vår goda vän kan sjunga, så har vi nu bestämt oss för att vigas i samma lokal som vi ska ha festen i. :)
    Vackra platser. Annelundsparken... hmmm... Vi hade tänkt att fotas vid Torpa nämligen, men jag kände det var lite lång bort så vi pratade om Stadsparken, men vår bröllopsplanerare, Jenny Nordh, berättade att risken är där att det är mycket folk och mycket skräpigt så hon tipsade oss att ha alternativ. Själv fotades hon i Ramnaparken. Men nu gav du mig idén om Annelundsparken! Det är ju så fint där precis utanför Annelundsvillan, vid fontänen och så bla. Vattentornet är också vackert, vet folk som fotats där :)
  • Mirjami
    Fossing77 skrev 2011-04-18 14:04:22 följande:
    Ja sååå fint! Köpte en gästbok faktiskt :) Ska antagligen åka till Nittorp och designa ringarna hos han som var där med :) Den gamla bilen var urläcker!! Vi funderar dock på limon, om vi nu ska byta till Torpa.. Då kan vi åka med våra tärnor och marskalkar tillsammans ut :) Väntar spänt på svar från Torpa om de är lediga vårt datum.... Har man inte tillräckligt med planering kvar så får man se till att fixa sig lite mer att göra ;) hihi!
    Vi köper kanske ringarna hos honom med, men det beror på om hans pris är lägre än det vi redan funnit. Han hade nämligen de ringarna vi kollat ut! Och priset mellan en CZ och äkta diamant på hans ringar (just modellen vi kollade på alltså) skillde bara ca 2000kr!!! Ja, ingen stor sten, men "svävande" och sååå fin. Den syns bättre än om den vore infattad på vanligt vis och dessa ringar ska ha små stenar.

    Och vi har kollar på massa alternativ med transport, men i limon kan vi åka med barnen OCH fotografen vilket jag verkligen vill göra. Barnen våra är ju en lika stor del av bröllopet som oss anser jag. De är ju våra gemensamma och ska involveras i allt de möjligen kan. Lillkillen min, som blir 5 en månad efter bröllopet, ska få vara ringbärare. Och lillprinsessan på då åtta år, ska få vara blomsterflicka (om vi får sprida ut rosenblad- äkta eller fejk) eller buketthållare medan ringutbytet sker.

    Vill ni vara säkra på att få ett datum tätt in i framtiden- Ta vilken dag som helst utom en lördag! Fast det är svårt visserligen för då kankse inte lika många gäster kan komma.
  • Mirjami
    Milla 1979 skrev 2011-05-19 19:03:48 följande:

    Jag måste få slänga in en fråga här, bor i Bollebygd och känner inte till Borås så väl. Undrar om ni vet någon makeupartist som kommer hem och gör brudmaken. Har försökt googla men hittade bara en och hon var upptagen just "vårt" datum.


    Kolla med Camilla på Borås Nagelskola. Hon har tävlat i make-up sm och fixat kändisars naglar. Och så är hon kopiöst trevlig! Hon är min egna lilla skönhets-expert och fixar både mina naglar och permanenta lösögonfransar.

    www.borasnagelskola.se eller www.skoglund.biz hittar du henne på.
  • Mirjami

    Jag tänkte höra med er som gifter er tidigare än oss i sommar, vi gifter oss 6 Augusti, om saker från bröllopet ni inte behöver mer och vill sälja. Slipper ju fraktkostnader om man kan köpa av någon i närheten och kan hämta grejorna.
    Skicka meddelande isf är ni snälla.

    Jag är på jakt efter bla:

    *Partytält (även om Harald Nyborg har billiga)
    * Filtar, ifall kvällen blir kylig
    * Vattenkaraffer, ofärgade eller lime-/äppelgröna
    * Lime-/äppelgröna dekorationsdetaljer
    * Vita rosenblad i tyg
    * Skor till min dotter, ivory eller silver, storlek 35/36
    * Tårtställning, men det köper väl ingen, det hyr man väl?
    * Kuvertväska till mig, Ivory, silver eller grön som nämt ovan (annars gör jag min egen)
    * Blockljus, gör inget om de varit tända en kort stund, gröna som ovan eller vita
    * Bordslöpare i ovan nämnda färger
    * Finare servetter i samma färgtema
    * Såpbubblor

    Lite krims krams och sånt så att säga.
    Hör av er med allt sådant är ni snälla

  • Mirjami

    Jag gjorde för lite mer än en månad sedan- fransar alltså. De håller som berget! Ska fyllas på ca var tredje vecka, men det bästa jag kände var att de gav sådan effekt till ansiktet att jag bara behövde lite concealer och rouge för att vara redo att möta dagen. Ingen mascara nödvändigt alls! Lite ögonskugga och sen kunde man gå på galej! Tog 5 min att göra mig iordning på morgonen, vilket är väldigt kort tid när man sminkar sig! Och jag var orolig att de skulle slå i solglasögonen när jag blinkade, men det var inga problem.


    Naglarna fixar jag alltid hos camilla. Fast ni tar en av hennes elever över då det är min m2bs kusin. Ska själv utbilda min till nagelteknolog hos camilla efter bröllopet faktiskt. Och även ta utbildningen med ögonfransarna :)

  • Mirjami
    AnnC81 skrev 2011-06-07 20:19:30 följande:
    Haha vi borde starta en klubb... "importerade boråsare" :)
    21 maj 2011
    Jag är med! Är Norrlänning från början- Östersund :)
  • Mirjami
    Tinzi skrev 2011-05-23 13:41:24 följande:
    Hur exakt gör man dessa fransar? Jag är sugen på det inför vårt bröllop iom att mina är sååå korta...
    De tejpar undre fransraden och sen ligger man och blundar medan de sätter på en och en. Eller tre och tre är det mer. Tar en timme ca. Det var obehagligt när tejpen för undre fransraden togs bort, men det var allt också. Sen såg man ju ut som en modell från en mascara-reklam!
  • Mirjami
    Aasa81 skrev 2011-06-28 07:49:05 följande:
    Tråden verkar rätt död. Har alla gått o gift sig redan?!? Själv gifter jag mig 16 juli...
    Ha ha, nej jag gängar mig 6 Augusti :)

    Har bara festprogrammet som enda stora utmaning kvar nu, resten är nog fixat mer eller mindre. Har inte träffat prällen än heller, men han är pensionerad så han borde finna tid för oss.

    Har alla här blivit hippade än? Jag är sååååååååååååååååå nervös då jag har fyra helger kvar + bröllopshelgen (som ingen hippar på såklart). En helg är gubbens svensexa, men vet ej vilken, bara att det inte blir denna. Nästa helg är han bortrest så då hippas och svensas (nytt ord???) ingen av oss. Alltså finns bara två helger kvar!!! Jag kommer sitta som på nålar varje fredag och lördag framöver, förutom nästa helg då. Är sjukt nervös, men så förväntansfull. Kommer bli sjukt kul, det tvivlar jag inte på.
    Duschar varje fredag och lördag (ja, däremellan med) och gör mig redo utifall att! You never know! Så ser ni en blondin (bilden är från innan blonderingen) hippas de närmaste lördagarna (bortsett från 9:onde Juli) så är risken stor att det är jag! Om jag fått uppdrag och ni ser mig, då får ni hjälpa mig! Deal? 
  • Mirjami
    Loche skrev 2011-06-30 11:26:36 följande:
    Blir ingen hippa här. Glad Jag har avsagt mig den p g a min sjuka, opålitliga kropp. Bröllopet är utmaning nog liksom och jag måste spara energireserverna till det. Det är som det är,,, hade varit kul om orken funnits, men är samtidigt glad att slippa pressa mig när jag vet att jag kan bli liggande i flera dagar sen.

    Blivande maken ska dock "svensas" och jag har fått vara med på ett hörn och hjälpa till med den planeringen,,, kanonkul! Skrattande
    Vad tråkigt. Men förståeligt! Men en lugn tjejkväll då? Om du inte vill gå ut så kanske du kan bjuda hem alla dina vänner samma kväll som gubben "svensas" och bara ha det mysigt. Tjejsnakc, kanske lite vin, sexparty, ansiktsbehandling och fotvård (tycker jag vännerna dina kan fixa :)). Lugnt i hemmamiljö som inte pressar och stressar?
  • Mirjami
    Aasa81 skrev 2011-07-14 00:07:27 följande:
    Plaza tar 1950 kr för en svit, champagne, chocklad på rummet, frukost till rummet, samt ensam tillgång till relaxen på morgonen.
    Va? Har de höjt priset? Vår offert var på 1845 kr där! Ok, 105 kr bara, men ändå. Det borde de meddelat tycker jag! Vi ska ha där iaf, och den lilla timme man får på relaxen sa de inte behövde vara en timme, de bryr sig inte så mycket faktiskt om man hänger kvar mycket längre. Men ensam tillgång sa de aldrig? Det är väl den timmen då och sen kan man räkna med sällskap om man stannar längre kan jag tänka. 
     

    Men skillnaden på Grand var att man får LÅNA morgonrockar (en del tror man får dem, men icke) och att bastu och bubbelbad är på rummet. Jag ville inte betala 1000 kr mer för det. Då kan jag lika gärna gå några meter extra och spara den tusingen.

    Förresten, Scandic Plazas svit är störst, en tvårummare t.o.m!
  • Mirjami
    Mirjami skrev 2011-07-14 10:43:02 följande:
    Va? Har de höjt priset? Vår offert var på 1845 kr där! Ok, 105 kr bara, men ändå. Det borde de meddelat tycker jag! Vi ska ha där iaf, och den lilla timme man får på relaxen sa de inte behövde vara en timme, de bryr sig inte så mycket faktiskt om man hänger kvar mycket längre. Men ensam tillgång sa de aldrig? Det är väl den timmen då och sen kan man räkna med sällskap om man stannar längre kan jag tänka. 
     

    Men skillnaden på Grand var att man får LÅNA morgonrockar (en del tror man får dem, men icke) och att bastu och bubbelbad är på rummet. Jag ville inte betala 1000 kr mer för det. Då kan jag lika gärna gå några meter extra och spara den tusingen.

    Förresten, Scandic Plazas svit är störst, en tvårummare t.o.m!
    Då min dag varit kan jag tillägga att det FANNS morgonrock på rummet. Troligen tvättad i lut så hård som den var så vi är glada vi hade med egna.

    De glömde lämna champagnen så den fick vi ta när vi gick.

    Frukosten trodde jag man ringde efter, men de kom med den klockan nio automatiskt. Massa frukt och den var härligt god, men jag hade gärna haft salt eller kaviar till ägget!

    Vi var dock för sega för relaxen så den blev det inget av.

    Rummet/rummen var jättestort, för att vara ett hotellrum. Och en toalett plus ett badrum med toalett och en härlig utsikt.

    Vi hade alltså Scandic Plazas svit och fick den för 1845 kr då vi bokade innan årsskiftet :D
  • Mirjami
    Tinzi skrev 2011-07-14 14:18:57 följande:
    Vi tar nog Grand hotell.

    Plaza skulle ha 2370:- för vårt datum och hade utcheckning kl. 12. & frukost buffé.

    Grand skulle ha 2650:- m. frukost på rummet, bastu och bubbelpool på rummet, svit, sen utcheckning dvs 15.00 vilket ingen annan hade så vi tar dem :)

    dyrt, men bäst för oss som vill slippa stressa iväg innan 12.00 :)
    Va??? Alla jag kollade hade som bröllopserbjudande sen utcheckning! Och frukost på rummet plus fruktfat! På Scandic hade vi till tre!
  • Mirjami
    Tinzi skrev 2011-08-17 19:50:56 följande:
    Hej hej! MIn syster som är sminkös kan bara komma på festen och min väninna (frisör) ska ha barn samma dag och bor långt bort så nu står jag UTAN både frisör och sminkhjälp :(

    Några tips och priser på frisörer och sminköser i Borås? (gärna på samma ställe)
    Camilla på Borås Nagelskola kan hjälpa till med naglar, fransar, smink och hår! Även vaxning och... Minns inte om hon har hudvård med dock...
Svar på tråden Boråsbrudar 2011