• Linaaa

    Uppsalabrudar 2011

    Hej alla ni som planerar bröllop nästa år 2011! Ni är där jag var för ett år sedan mycket skoj planering framför er. Jag gifte mig i Uppsala i lördags (14 aug) och vi hade en helt fantastisk dag.


    Jag har sett att ni tidigare hade en tråd påbörjad som nu är stängd då det gått över 3 mån.


    Jag delar iaf gärna med mig av mina erfarenheter med cateringfirma fotograf mm.

  • Svar på tråden Uppsalabrudar 2011
  • Linaaa
    Fårävvör skrev 2010-08-23 16:57:13 följande:
    Förresten, bröllopsklänning. Jag har tänkt åka ut till Ingvors i norrtälje och till bröllopsgården i vittinge. Är det några av butikerna i Uppsala som ni rekommenderar (har inte vart inne i någon av dem än...)?
    Jag var i en bröllopsbutik i Uppsala som låg i svartbäcken. Men där hittade jag verkligen inget så det är inget jag skulle rekommendera. Jag älskar garamajs klänningar som har butik i Stockholm. Dyra klänningar men det kan vara kul att få insperation. Jag var i olika butiker o provade vilka klänningar som passade mig. Sedan beställde jag från Kina. jag följde Kina.klänningstråden under en period och beställde från Millybridal. Men då bör man vara ute i god tid, minst ett halvår innan. Vågar man kan jag rekommendera det o man sparar pengar:)
  • Sörön10

    Jag valde också kinaklänning! Var in en sväng på Mäster Arne och kände mig som något katten släpat in.. Inte speciellt kul! Ateljé Champagne på kungsgatan hade utförsäljning i vintras så då köpte vi kläder till min man. De kanske har något?

  • Plutten2010

     


    Fårävvör skrev 2010-08-23 16:57:13 följande:
    Hej! Vad roligt att ni vill stanna kvar och hjälpa oss bröllops-noobs lite! Jag har tänkt fixa vigselförrättare snart (borgerligt). Är det någon av er som har koll på dom borgerliga vigselförrättarna i Uppsala? Jag vet ju vilket telefonnummer jag ska ringa, så jag fiskar mer efter lite inside information så att säga! Förresten, bröllopsklänning. Jag har tänkt åka ut till Ingvors i norrtälje och till bröllopsgården i vittinge. Är det några av butikerna i Uppsala som ni rekommenderar (har inte vart inne i någon av dem än...)?

    Jag rekommenderar annars att åka till Västerås som har två bra butiker. Jag köpte min klänning på Ruth´s och min vän som gifte sig för några veckor sen handlade på Ursulas. Vi är båda väldigt nöjda! =)

  • Plutten2010

     


    nyårsdagen skrev 2010-08-23 18:35:58 följande:
    Linaaa: Vad roligt att ni var nöjda. Jag har funderat på Cajsas kök, så jag kanske ska kontakta dem och diskutera förslag! Det är väl hög tid antar jag... Vi kommer troligtvis ha festen på Hantverksföreningens lokal på Nedre Slottsgatan. Jag tycker att det har varit lite svårt att hitta lokal som tar ca 90-100 gäster och där man kan ordna mycket själv (ta med eget vin osv). Vi kommer dock hyra in serveringspersonal samt städ. Men Hantverksföreningen känns helt ok och jag tycker att det är skönt att det är centralt. Vigseln ska vi isf ha på Slottsbiografen som ligger intill. Var hade ni er fest?   Förresten, är också nyfiken på att höra mer om kommunens vigselförrättare! :)

    Vi hade Cajsas kök på Vårdsätra och är supernöjda med allt. Rekommenderar verkligen dem!

  • nyårsdagen

    Roligt att höra att flera är nöjda med Cajsas kök. Känns skönt att kontakta ett företag som man vet gör ett bra jobb!


    Linaaa: Jag hade gärna haft festen på Stabby prästgård om vi fått plats där, det är jättefint!

  • Uppsalabrud 2011

    Hej på er
    Jag joinar gärna denna grupp.Planerar bröllop i Uppsala 20 aug 2011. Tja nicket säger väl det mesta :)
    Just nu har jag snöat i på fotografi och fotografer. Låt höra om era tips
    Annars så är lokal och kyrka bestämda men inte bokade (förrän 1 okt tydligen). Nog för att jag är ny men delar också med mig av det jag vet och kan.

  • Linaaa

     


    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 15:59:45 följande:
    )Just nu har jag snöat i på fotografi och fotografer. Låt höra om era tipsAnnars så är lokal och kyrka bestämda men inte bokade (förrän 1 okt tydligen). Nog för att jag är ny men delar också med mig av det jag vet och kan.

    Hej Uppsala brud 2011! Vad gäller fotograf kan jag verkligen rekommendera Richard på rafoto, www.rafoto.se Han fotade oss när vi gifte oss för 2 veckor sedan och vi är jätte nöjda. 


    Vi fick alla foton idag o det är massor med fina bilder. Han fick oss verkligen att känna oss avslappade. Vi hade honom i 4 timmar. Man får alla bilder han tagit högupplöst på CD skiva och väljer sedan ut hur många bilder som man vill att han jobbar lite extra med o redigerar. Bra priser har han också jämfört med andra. Jag tror att han var uppbokad varje helg denna sommaren så var ute i god tid. Vi bokade honom nästan ett år innan. En av våra bilder ligger som första bils på hans hemida (tagen genom vindrutan på bilen)

  • Linaaa
    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 15:59:45 följande:
    Annars så är lokal och kyrka bestämda men inte bokade (förrän 1 okt tydligen). 
    Vad har ni för lokal o kyrka? Är det Helga trefaldighet? Har för mig vi fick vänta till 1 okt förra året för att boka oxå.
  • Uppsalabrud 2011

    Tack Linaa!
    Jag hittade till Richards hemsida i början på 2010 men då var han nog inte lika känd för hans hemsida var lite bildfattigare men vad kul att hanhar fått fler uppdrag och att ni är nöjda. Verkligen jättefin bild på er på hans hemsida!
    Här kommer min nästa fråga i samband med fotografi: Var i Uppsala tar man sina bilder? Ett av våra önskemål är att ta bilder i näheten av vatten utan att behöva åka så långt...några tips?

  • Linaaa

     


    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 22:11:18 följande:
    Tack Linaa!Jag hittade till Richards hemsida i början på 2010 men då var han nog inte lika känd för hans hemsida var lite bildfattigare men vad kul att hanhar fått fler uppdrag och att ni är nöjda. 

    Ja han har jobbat en del på sin hemsida. Tror att han fotat ca 70 st bröllop. Du får meddela om ni väljer honom:) Kul att höra bara.

Svar på tråden Uppsalabrudar 2011