• Linaaa

    Uppsalabrudar 2011

    Hej alla ni som planerar bröllop nästa år 2011! Ni är där jag var för ett år sedan mycket skoj planering framför er. Jag gifte mig i Uppsala i lördags (14 aug) och vi hade en helt fantastisk dag.


    Jag har sett att ni tidigare hade en tråd påbörjad som nu är stängd då det gått över 3 mån.


    Jag delar iaf gärna med mig av mina erfarenheter med cateringfirma fotograf mm.

  • Svar på tråden Uppsalabrudar 2011
  • Linaaa

    Nyårsdagen: Vi använde oss av Cajsas kök för huvudrätt och förrätt samt att de hjälpte oss med all servering av vin mat mm samt avdukning o disk. Vi var jätte nöjda med dom och allt flöt på fint. Vi ordnade också det mesta själva och köpte eget vin och öl som cajsas serverade.


    Var ska ni ha festen någonstans?

  • Linaaa
    Sanna2010 skrev 2010-08-22 20:58:22 följande:
    Vi gifter oss 18 september i Uppsala, jag kommer oxå finnas kvar här efter bröllopet Lycka till med all planering brudar 2011!!
    O vad roligt! Då har ni ert kvar, lycka till med allt. Vi hade en helt fantastisk dag o önskar man kunde göra om den:)
  • Linaaa
    nyårsdagen skrev 2010-08-23 18:35:58 följande:
    Linaaa: Vad roligt att ni var nöjda. Jag har funderat på Cajsas kök, så jag kanske ska kontakta dem och diskutera förslag! Det är väl hög tid antar jag... Vi kommer troligtvis ha festen på Hantverksföreningens lokal på Nedre Slottsgatan. Jag tycker att det har varit lite svårt att hitta lokal som tar ca 90-100 gäster och där man kan ordna mycket själv (ta med eget vin osv). Vi kommer dock hyra in serveringspersonal samt städ. Men Hantverksföreningen känns helt ok och jag tycker att det är skönt att det är centralt. Vigseln ska vi isf ha på Slottsbiografen som ligger intill. Var hade ni er fest?   Förresten, är också nyfiken på att höra mer om kommunens vigselförrättare! :)
    Vi hade festen i stabby prästgård, men den tar ju endast 60 personer vilket var precis så många som vi var. Det var i alla fall en utmärkt lokal för dom som har gäster på 40-60 personer. Vi hyrde den hela helgen och dukade o fixade hela fredagen.

    Tyvärr vet jag inget om kommunens vigselförrättare då vi gifte oss i kyrkan.

  • Linaaa
    Fårävvör skrev 2010-08-23 16:57:13 följande:
    Förresten, bröllopsklänning. Jag har tänkt åka ut till Ingvors i norrtälje och till bröllopsgården i vittinge. Är det några av butikerna i Uppsala som ni rekommenderar (har inte vart inne i någon av dem än...)?
    Jag var i en bröllopsbutik i Uppsala som låg i svartbäcken. Men där hittade jag verkligen inget så det är inget jag skulle rekommendera. Jag älskar garamajs klänningar som har butik i Stockholm. Dyra klänningar men det kan vara kul att få insperation. Jag var i olika butiker o provade vilka klänningar som passade mig. Sedan beställde jag från Kina. jag följde Kina.klänningstråden under en period och beställde från Millybridal. Men då bör man vara ute i god tid, minst ett halvår innan. Vågar man kan jag rekommendera det o man sparar pengar:)
  • Linaaa

     


    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 15:59:45 följande:
    )Just nu har jag snöat i på fotografi och fotografer. Låt höra om era tipsAnnars så är lokal och kyrka bestämda men inte bokade (förrän 1 okt tydligen). Nog för att jag är ny men delar också med mig av det jag vet och kan.

    Hej Uppsala brud 2011! Vad gäller fotograf kan jag verkligen rekommendera Richard på rafoto, www.rafoto.se Han fotade oss när vi gifte oss för 2 veckor sedan och vi är jätte nöjda. 


    Vi fick alla foton idag o det är massor med fina bilder. Han fick oss verkligen att känna oss avslappade. Vi hade honom i 4 timmar. Man får alla bilder han tagit högupplöst på CD skiva och väljer sedan ut hur många bilder som man vill att han jobbar lite extra med o redigerar. Bra priser har han också jämfört med andra. Jag tror att han var uppbokad varje helg denna sommaren så var ute i god tid. Vi bokade honom nästan ett år innan. En av våra bilder ligger som första bils på hans hemida (tagen genom vindrutan på bilen)

  • Linaaa
    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 15:59:45 följande:
    Annars så är lokal och kyrka bestämda men inte bokade (förrän 1 okt tydligen). 
    Vad har ni för lokal o kyrka? Är det Helga trefaldighet? Har för mig vi fick vänta till 1 okt förra året för att boka oxå.
  • Linaaa

     


    Uppsalabrud 2011 skrev 2010-08-29 22:11:18 följande:
    Tack Linaa!Jag hittade till Richards hemsida i början på 2010 men då var han nog inte lika känd för hans hemsida var lite bildfattigare men vad kul att hanhar fått fler uppdrag och att ni är nöjda. 

    Ja han har jobbat en del på sin hemsida. Tror att han fotat ca 70 st bröllop. Du får meddela om ni väljer honom:) Kul att höra bara.

  • Linaaa
    Sanna2010 skrev 2010-08-30 15:49:37 följande:
      Jag kan oxå varmt rekomendera Richard!!!! Vi ska ha honom på vårt bröllop och han är otroligt lättsam att ha att göra med! Så engagerad och går in för sitt jobb till 200 %!!!
    Vad kul att ni oxå ska ha Richard! Jag tror ni kommer att bli väldigt nöjda:)
  • Linaaa

    Vi var 60 gäster, men vi räknar inte med ringarna i vår budget. Jag körde oxå med Kina klänning:)

  • Linaaa

    Om det bara är 2 månader kvar till bröllopet så tror jag inte mässan ger så mycket. När vi var på Norrlandsmässan så hade vi det mesta ordnat så det gav oss inte så mycket. Det enda vi fick ut var att vi provade 2 olika bubbelviner och valde sen en av dom. Det handlar mycket om lokaler o cateringfirmor. Sen är en del fotografer o musiker på plats. Tjejen från butiken "papper" var där mm.

  • Linaaa

    Ett tips till er som ska göra era egna inbjudningskort är butiken "Papper" på stan. Tjejen som äger den är otroligt hjälpsam.

  • Linaaa

    Vi gjorde korten själva. Det blev nog inte billigare men jag tyckte det var rätt kul att göra. Vi körde oxå med embossing. Vi har 2 embossing stämplar som vi gärna säljer köpta på papper. En med texten "NU BLIR DET BRÖLLOP..." och sen en bild med ett brudpar.

  • Linaaa

    Vad kul att det går framåt fårävvör! Vad har ni bokat för fotograf?

  • Linaaa

    Vi gifte oss i Aug och jag beställde klänning i november även jag Kina klänning och det var tur för det tog ett halvår:). Vigselringen beställde vi kanske 2 månader innan.

  • Linaaa

    Om du bor i Stockholm skulle jag rekomendera Garamaj! Jätte fina klänningar, dyra men bra för insperation!

Svar på tråden Uppsalabrudar 2011