Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Tokförvirrad

    Din underskrift är ju helt din egen: Ingen kan ju tala om för dig hur du ska skriva. Som min sambo brukar säga; Skriver du tillräckligt slarvigt så kan du skriva Kalle Anka, bara du gör det varje gång. Ingen kan säga att "Så skriver inte du ditt namn", eller hur?


    Gällande det där med efternamn då, Du kan ju inte både behålla ditt efternamn och ta din sambos, utan ett av dem måste ju bli ett mellannamn. Det är du medveten om kanske?


    I vilket fall, ett mellannamn är inte ett efternamn och du behöver bara skriva ut det i pass och liknande. Däremellan så kan du skriva ett J, J:son eller inte skriva med det alls. Hur du vill!

  • BlackWIngedAngel
    anne på grönkulla skrev 2010-08-18 18:41:31 följande:
    Du heter Emma Johansson Karlsson, men hur du signerar saker har oftast ingen betydelse sålänge det alltid är likadant och du erkänner signaturen. Jag vet en som signerade sitt förnamn som en oläslig krumelur och så initialerna bara på mellan- och efternamn, t ex, alltså i ditt fall vore det som att skriva Emma J-K, där Emma dessutom var helt oläsligt). Däremot kommer hela namnet stå i passet (både Johansson och Karlsson står dessutom på efternamnsraden, även om Johansson formellt är ett mellannamn).
    Ditt inlägg syntes inte innan jag hade postat mitt! ;)
  • BlackWIngedAngel
    Blancas skrev 2010-08-18 19:33:01 följande:
    Tack my missis:) Tyvärr har jag en svärmor som lägger lite förmycket energi på vilket namn vi skall ha, och vi kan inte under några omständigheter ta mitt. Av anledningen att man inte tar kvinnans namn. *Suck *Hon har hittat på och letat tillbaka i släkten till sin fördärvälse efter "speciella namn" suck
    Spontant måste jag få säga: Skit i henne! Om du personligen inte känner att du vill göra dig av med ditt, så gör inte det! Om hon sitter fast i 30-talet så får det stå för henne.
Svar på tråden Tokförvirrad