• Parnassia

    Livets toppar och dalar

    Vi använde också en del tecken till E när hon var liten, innan talet kom ordentligt och det var jättebra!  Lycka till med Ru!


     


    Någon som har tips på någon sida med recept som "kalorideklarerats"? Alltså där man kan se hur många kcal ett recept innehåller?


     

  • Parnassia

    Jag inboxade också Snorkis, men har inget hört... Usch, bara tanken på händelsen och hur de har det får mig att må dåligt. Hur ska de då ha det?

  • Parnassia

    Här körde vi fö bara med IKEAs potta, nej föresten, det var nog biltemas! Men mest i början, sedan gick vi över på riktiga toan så snart vi kunde.

  • Parnassia

    Håller med om att all mat går att frysa utom kokt potatis. Och en del såser som liksom skär sig/vattnar sig när de tinar. Men det märker man ju snart!


     


    Och koka kräftor är ju hur enkelt som helst!


    Ska jag inboxa eller ta det här?

  • Parnassia

    OK, här kommer kräftsnacket, den som vill scrollar.


     


    Är de smutsiga badar vi av dem i vatten i diskhon en stund innan de dödas ca max 5 i taget i vår pastakastrull (ca 5-10 l rymmer den tror jag) i stormkokande vatten. Mao: se till att vattnet stomkokar, lägg i typ 5 st, lägg på locket så att det kokar upp så fort som möjligt igen och låt koka någon minut. Sedan lyfter vi över dem i en annan bunke och låter vattnet koka upp igen innan nästa gäng åker i.


    När alla är dödade gör vi lagen. Och receptet till den är hemligt! Nej då jag skojar, men det finns ju säkert ett recept i varje släkt iaf. Vårt ser ut så här:


    1kg kräftor
    2,5 l vatten
    0,75-1 dl salt
    1 sockerbit
    mycket dill (Larvig angivelse va? Men jag tror att typ ett rejält knippe är bra. Någon som blev klokare? )


    Koka upp lagen, lägg i kräftorna, koka ca 10 min. Häll i en flaska mörkt öl (vi kör bayerskt lättöl) när kastrullen ställs för att svalna över natten. Ät eller frys in ihop med lagen.


    I frysen klarar de sig länge, vi har någon gång tom lyckats glömma ett paket som blev över året gammalt och det smakade fint ändå.



    PB - kolla upp till nästa år om ni inte kan arrendera några meter strand! Det låter ju super att ha kräftvatten in på knuten!

  • Parnassia

    Nu blir ju jag också nyfiken på vad Kängu jobbar med! Vill du inboxa mig?


     


    Kanske ska förtydliga att det så klart ska vara krondill! Kronor, grönt, pinnar och hela tjafset rätt ner i grytan bara!


    Vi brukar också spara dem till vintern, det förgyller ju vilken trist kväll som helst! Iår blir nog mer sparat än vanligt, för det verkar som att H inte gillade att jag åt kräftor. Dumt att chansa igen...

  • Parnassia

    Snaily - egenKOKADE bara...


    Klart du ska ge dig på sjukvården!

  • Parnassia

    *morr*


    VEM har drucikt upp alla Champis???
    Fick ta en Trocadero i brist på annat...


    *morr*

  • Parnassia

    Klart vi ska ses!


    Vi kan ses här med, jag bor ju mittemellan.
    I vilket fall kan jag nästan när som helst.


    Utom den 28:e då ska vi på 40-års-fest med pop/rocktema. VAD ska vi ha på oss?? Tips någon?

Svar på tråden Livets toppar och dalar