• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Glömde att säga ett försiktigt men hjärtligt och hoppfullt grattis till Start September!


    Telis: Hektor suger i sig en flaska välling varje natt. Av någon anledning - jag minns inte längre vilken - tyckte vi att det var en bra idé att börja med det. Och visst äter han mindre på dagarna nu - men det kanske han hade gjort i alla fall nu under stökiga semesterresor, resdagar osv. Jag tror det är vällingen som gjort att han i alla fall inte märglat bort fullständigt. Han är ingen stor kille. Men hursomhelst så ångrar jag nog att vi började med vällingen - jag VET ju att han inte svultit ihjäl utan. Han är lik sin storebror i allt och jag började ge Storsonen välling på natten när jag ville sluta amma - men sedan krävde han välling nattetid i ytterligare två ÅR ...Är lite orolig att det ska bli så med Hektor också. När man har tre barn som snurrar runt på nätterna är man inte heller så pigg på att ställa till storkalabalik ett par tre nätter för att fasa bort nattmålet. Kanske hoppas jag på att ett under ska ske när han börjar på dagis om tio dagar ... Att han äter mer på dagarna där, bara sover middag en gång, blir ordentligt trött och sover som klubbad på nätterna ...?


    PB: Brådskande familjeskäl! Det var ju på pricken rätt det!

  • fru AM

    Tack för komplimangen Telis! Tack vare att min man tar varannan natt så får jag ju lite mer sömn än andra föräldralediga trebarnsmorsor kanske ... Men jag har åldrats jag med. Jag tackar min sminkväska!


    Ja, visst var åskan läcker! Och på lagom avstånd (för oss i alla fall) - jag räknar alltid ut, vid varje blixt, hur långt bort den är. Och så gottade jag mig åt att hårdrockarna (?) på Stadion fick sig en rotblöta

  • fru AM

    Telis: vill bara påpeka att så fräsch och fin som du ser ut utan smink - DET tycker jag är imponerande! 

  • fru AM

    Hejhej alla! Jag har precis varit tvungen att rusa ut med Hektor i vagnen så att han äntligen kunde få sova middag (han vägrade hemma). Inte förrän jag dragit runt honom på tre olika affärer med "rea på rea"-priser kunde han somna. Mammas pojke!


    Nenne: Börjar darra lite på manschetten nu ... alla säger att du liksom bara har graviditeten på magen, och inte samlat på dig ngn annanstans. Det brukar ju vara pojkmagar (har stämt ganska bra på mig även om jag alltid gått upp lika mkt varje grav - fast på olika ställen). Och dina cravings är ju inte mkt att gå på. Hursomhelst: jag chansar på flicka. För att jag "tror" det. Och för att det vore praktiskt - så att jag kan skeppa iväg ett lass babyflickkläder ngnstans.


    12 augusti kanske det är dags? 

  • fru AM

    Jag gav storsonen välling på natten tills han var 2,5 -3 Helt galet kanske men det kändes inte så jobbigt för mig och inte fel för honom. Han har ätit bra för det mesta men alltid varit en smal tarm.


     JAg har givetvis funderat på att sluta ge Hektor välling på natten - jag tror att vi började för att det faktiskt var enda sättet att få tyst på honom utan att hela övriga familjen vaknade. Problemet är bara att när han blir riktigt arg (som när han inte får välling, när han inte vill sova osv) så skriker han tills han kräks. Det är ingen lätt balansgång att "göra rätt" samtidigt som man inte vill trötta ut alla i familjen fullständigt.

  • fru AM

    Muggles: när storsonen höll på med sitt vällingknarkande så var jag ju ung och fräsch jämfört med nu ... Det är denna gång med Hektor som det nog/kanske var lite oövertänkt att börja ge honom välling. Men just då kändes det som den enda lösningen ... Fast vi har ju färdigblandad välling så matandet går ju i a f fort.

  • fru AM

    Snaily: givetvis! Åh en liten lill-Snigla! JAg delar "i värsta fall" upp flickkläderna i två rättvisa högar! Och för den som nästa sommar har en liten tulta som drar stl 74 har jag nog fortfarande massor av gulliga klänningar ... 

  • fru AM

    Hej Aleta! Välkommen på trådbesök. Stort deltagande har du från mig inför ert svåra beslut om fvp osv. Jag gjorde fvp min senaste graviditet men inte så tidigt. Fvp:et var läskigt men när man väl ligger där så har man ju bestämt sig för att man vill veta. Nu vet jag inte exakt din situation (ålder, fler barn sedan tidigare osv) förutom dina inte så bra siffror på KUB ... Har jag förstått rätt om du tvekar att göra fvp pga missfallsrisken (som tydligen (?) är högre ju tidigare man gör fvp:t)?

  • fru AM

    BS: här har även min dotter retarderat i blöj/pottfrågan. Nr 2 kan numera återigen bara göras i blöjan.

Svar på tråden Livets toppar och dalar