Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

    AM -

    BS - Häst, kanin och katt hör väl till de mest allergiframkallande djuren om jag minns rätt.
    Sen finns det raser av alla 3 djurslagen som är mer eller mindre allergivänliga dock ej helt allergifria.
    Ett sätt skulle kunna vara att bada ninen - var bara jättenoga så att den inte sitter i drag innan den är helt torr!!!

    Beroende på hur kallt ni har och vad det är för slags kanin så skulle det fortfarande vara möjligt att flytta ut honom igen. Ge massor med hö i buren och se till att det inte kommer åt att blåsa in i buren.
    Kaniner är inte speciellt köldkänsliga däremot bör fukt och drag undvikas!

    Vi har alltid haft alla våra kaniner utomhus året runt. Vattenflaska på sommarhalvåret och metallskål (så att man kan knacka ur is utan att förstöra skålen) på vintern. På vintern ger vi ljummet/varmt vatten 1 gång om dagen 2-3 gånger om vi har haft hona med ungar.

    Lycka till

  • Klockarbol

     


    Ore skrev 2010-10-19 17:44:24 följande:
    Hmm, känns som det var mer jag skulle kommenterat... Idag var jag på MVC, behövde förnyat recept på mina Nuvaringar. Men nähä, nu var det  nya rekommendationer och eftersom jag har migrän så får jag inte ha något med östrogen i - ökad risk för stroke. Så jag får nu välja på minipiller, p-stav, hormonspiral och kopparspiral. *Mutter* I-landsproblem egentligen, men från att bara komma in och få förnyat recept och fortsätta så ett år till så fick jag helt plötsligt väldigt mycket att fundera på... Som om jag inte hade tillräckligt att bolla med redan, suck.

    Eh, migrän + östrogen = ökad risk för stroke... Det har ingen sagt nåt om till mig

    Jag äter ju östrogen för glatta livet nu ju... För att minska den påtagliga risken för benskörhet iom att jag tydligen redan haft några år med alldeles för låg östrogenproduktion *jobbar hårt för att inte hänge sig åt bitterhet*

    Så ska man då välja mellan ökad risk för stroke eller ökad risk för benskörhet? Eller nåt.

    Nu blev det så där komplicerat igen

    Hej på tråden förresten! Här har jobbats både dag och kväll. Hela förmiddagen gick i "Men va f-n hur vore det om nån lyssnade på vad jag säger istället för att koppla in ytterligare en konsult (säkert både trevlig och kompetent, inte det det handlar om) så det ska vara 3 konsulter från 3 olika håll som ska slita och dra i samma förbaskade projekt som jag förväntas drifta under tiden???!!!!"

    Eftermiddagen artade sig och kvällen har varit alldeles rackarns tokbra!

    Ett stort usch för bilar som bråkar och foglossning!

    Och hejjande, tumhållande och digitala kramar till allt från hoppande magar i badkar  och sprutstarter (hette det så?) och jag vet inte allt!!
    Och mest av allt till liten Elise.

  • Klockarbol

    *vinkar go'natt till Hattis*

    Snorkfröken - fy vilken dag och jag instämmer med September, eloge till dig! Och till din man som orkar säga ifrån även om det inte hjälpte!
    Det känns skönt att åtminstone din chef verkar vara en sån där sällsynt chef - en som är riktigt, riktigt bra.

    Tack Oupsie  Här ska kikas på bilder så fort hunden varit ute!

    I mysbyx-diskussionen är min linje snarlika Nennes - mascara, långkalsonger (fast hellånga) åsså kastar jag in morgonrock - självklart en rosa - och tofflor ^.^

  • Klockarbol

    Oupsie - helt fantastiskt att det kan bli ett hus av paketen på första bilden
    Och vilken underbar bild på hunden!

    Rackarns - jag har missat nästan hela programmet om världens bästa konditorer på ettan :(

  • Klockarbol

    Allergi varierar mycket mellan olika raser och även en del mellan individer.

    När jag jobbade yrkesmässigt med djur så testades bara med blodprov, pricktesten är mer osäkra tydligen.

    Senare i livet så pricktestades i nån hälsokontroll på nuvarande jobbet och den tantiluran hon tog i för kung och fosterland när hon prickade så nästan hela arbetsplatsen reagerade positivt på ALLA ämnen

  • Klockarbol

    Glassbåtar är bra

    I morse lämnade jag minimadame på skolan = jag fick lov att gå upp en dryg timme tidigare än vad jag brukar (inte så morgonpigg jag inte...)

    I dag har jag jobbat 7,5 timmar av mina 6 timmar per dag på mitt dagjobb (nä, matte har aldrig varit min starkaste sida...)

    I kväll har jobbat knappt 3 timmar med lilla firman/mitt kvällsjobb (som är världens roligaste så det står jag så gärna ut med!)

    Nu har jag tillbringat ytterligare 1,5 timme med lilla firmanjobb - packat upp dagens leverans - packat om delar av dagens leverans - skrivit ut fakturor - buntat ihop bokföringen som ska lämnas iväg - svarat på 3 av 5 mail.

    Så jag tänker inte vika tvätt utan gå och lägga mig ^.^

    Nattinatt allra finaste tråden ♥ (hihi, jag har smygläst granntråden å lärt mig nåt nytt!)

    Förresten PB - Hur är det med onda ryggen? *här är det en såndär liten smily som kikar neråt då vet* Har du varit hos kotis?

  • Klockarbol

     


    passionsblomman skrev 2010-10-20 11:43:40 följande:
    Klockarbol, ryggen är ganska risig, men inte akut ryggskottad just nu. Jag ska försöka boka en massage eller tre när jag blött färdigt tror jag. Jag har förresten just babblat en massa om dig med min jobbcoach-du ska få lära mig allt du kan!   Om du vill.Nä, men allvarligt-det är skitballt hur mycket man kan få klart för sig om olika saker genom att ta del av andras sakkunskaper. Och att man kan lära känna dessa "andra" genom att hänga på ett bröllopsforum, utan att ens vara i giftastagen själv.

    Bra där att ryggen är lite bättre!

    Å klart jag vill!!!!

    oops, lunchen e ju slut för länge sen...

  • Klockarbol

    Jag har bara skummat dagens inlägg lite och känner att jag vill läsa ikapp ordentligt vilket jag inte kan förren senare i kväll.

    Men vill bara instämma med AM ovan, Snorkfröken - lyssna på ditt hjärta ♥

    Det finns mycket i livet och vardagen som är politiskt inkorrekt men jag har ännu inte (under min visserligen ganska korta tid i tråden) läst någonting här som har varit politiskt inkorrekt eller "fel" på något annat sätt!
    Däremot har jag läst mycket som har varit överjävligt, sanslöst orättvist och helt ofattbart att det får hända överhuvud taget!
    Jag har läst om reaktioner och tankar i samband svår sorg, yttersta vanmakt och helig vrede.
    Jag har läst om tröst, delaktighet, glädje, hopp och styrka.
    Jag har skrattat, gråtit och upprörts över tingens jävligheter.

    Jag har fått vara delaktig i en tråd så fylld av mänsklighet och medmänsklighet att jag aldrig i min vildaste fantasi trott att något sådant varit möjligt. Men nu när jag har mött er så vet jag ju bättre - det är möjligt.

  • Klockarbol

     


    Oupsie skrev 2010-10-20 13:36:21 följande:
    Tinga, på tal om avundsjuka, jag är också avundsjuk på en kompis för tillfället. Och sur . Har skrivit ett inlägg om varför, och kan jag vara avundsjuk på min kompis för det, så kan du mycket väl få vara avundsjuk på fullgångna tvillinggraviditeter! Min kompis är också gravid, om ni kommer ihåg i somras så berättade jag här i tråden att när vi talade om för ett par kompisar att jag var gravid så fick vi reda på att hon också var gravid, i vecka 14. Först blev jag jätteglad att de också skulle ha barn och och vi skulle vara hemma samtidigt, men sen blev jag bara mer och mer besviken över att de inte hade talat om det innan. Vi hade träffats ett antal gånger och med tanke på att vi skulle ut och resa tillsammans så kunde de väl ha kläckt ur sig något? Sista gången vi träffades innan resan så var hon i vecka 12.När vi möttes upp på resan så mådde jag inte särskilt bra på grund av illamåendet och jag orkar inte göra särskilt mycket utan ligger mest i sängen. En dag så säger kompisen något i stil med att "jaja, jag vet hur det är men det går över i vecka 12. Och jag tyckte att det var värre när jag var hemma och inte gjorde något, då låg jag på soffan hela tiden, men på jobbet fick jag skärpa till mig lite och då var det inte så farligt" . Tack för den! Jag bara tittade på henne och sa ingenting. Det ÄR jobbigt att må illa, och det var ju bra för henne att hon kunde "skärpa till sig" på jobbet, men hon kräktes inte en enda gång på grund av illamåendet och man kanske kan förstå att det finns olika grader av illamående? Även om jag tyckte att det var jobbigt med illamåendet och kräktes en del så förstår jag ju att det finns de som har haft det betydligt värre, Vickan och BS t ex.Och nu har jag foglossning och har ont och kan inte göra vad jag vill medan hon "mår så bra så" och det enda som är lite jobbigt är att "den rör sig i magen". För det är läskigt tydligen. För mig är det verkligen det enda som jag har tyckt varit roligt med hela graviditeten, efter illamående och foglossning så får man åtminstone någon bekräfteslse på att det är någon i magen som gör det värt att stå ut med smärtan. Och så blir jag avundsjuk på att de kan flyga till Stockholm och göra saker som jag inte orkar.Så det borde ju vara kul att vi är gravida samtidigt och ska ha barn med en månads mellanrum, men istället så orkar jag inte träffa dem. För jag känner mig bara avundsjuk på att hon mår så bra och har en så lätt graviditet. Så sån är jag, avundsjuk och bitter. Och så är jag irriterad över att hon är några veckor före mig, och tänker på hur det kommer att låta när jag sitter där med såriga bröstvårtor och bröst som värker och försöker amma "men det gåååår öööver, det är bara att skärpa till sig litegranna serru".

    Nu kommer det här kanske mitt i men kan inte hejda mig då jag blir liiiite upprörd på din kompis

    En klok person i min omgivning sa en gång att det är lätt att vara ödmjuk MEN det förutsätter att man har förmågan att se och höra sina medmänniskor. En del människor är tyvärr både blinda och döva på det absolut sämsta sättet - det sättet som orsakas av att man anser att man inte har någon anledning att se och höra andra.

    Det är väldigt sant tyvärr. Det finns alldeles för många som klämkäckt slänger ur sig "det är bara att bita ihop" "man behöver bara skärpa sig" "man ska inta känna efter så mycket"

    Det sista fick jag höra av en kvinnlig kollega när jag stod lutad mot en vägg i entrén på jobbet och grät för att min foglossning gjorde så ont att jag inte kunde kliva upp på den breda 2 cm höga tröskel som fanns på väg till hissen...
    I det läget försöker man inte ens beskriva HUR ont man har med svår foglossning, hur det ilar av smärta i hela kroppen bara för att man andas. Man bara fortsätter gråta.
    Den manliga kollegan som gick förbi strax efteråt hjälpte mig till mitt rum, hämtade kaffe åt mig och en timme senare var tröskeln borta och det fanns en metallramp in i porten.

    Samma kvinnliga kollega talade även om för mig, ett par år senare, att man "väljer om man vill vara sjuk eller frisk"
    Detta lärde hon mig första dagen jag var tillbaka på jobbet efter att ha tok-kraschat i den berömda väggen och vaknat en morgon för att upptäcka att jag inte kunde varken läsa eller skriva längre.

    "man väljer om man vill vara sjuk eller frisk" Jo tjena

    När jag började denna lilla uppsats så hade jag en tydligt formulerad tanke om att jag har nått en insikt (fast det tagit mig många år) att det är inte jag som är dum i huvet, lat etc. Det är de 'små' människorna som förlorar mest på sin brist på empati. Så mycket kunskap och insikter de går miste om.

    Fast jag konstaterar att jag bara blir f-b'd och ledsen fast det är så länge sen så jag tar med mig en chokladask och parkerar mig i soffhörnet för bittra och sårade människr!

    Så det så.

  • Klockarbol

    Ikapp!
    Ser en och annan grön plutt också så alla hann inte gå och lägga sig :DD

    Grattis Parnassia och så skönt att du får en stund att landainnan förändringen

    Porchez - håller tummar för att du får till nån förändring på ditt jobb! Det kostar så himla mycket energi i onödan när det inte funkar!

    Det var nåt mer... nåvars, här blev iaf ill-kallt hupp som det var på förmiddagen i dag!
    Rättsom så kom en flock ute-kollegor inrusandes mellan två raster, då hade temperaturen fallit 5 grader när vinden vända så dom frös som attan!

    I dag är jag glad och tacksam att jag jobbar inomhus!

  • Klockarbol

    Vickan - haha, varken eller!
    Hela poängen min kollega ville ha fram var att jag inte hade ont (hon hade minsann väntat barn hon också...) och eftersom jag stod där och grinade i onödan så var jag ju bara lat o inte ville jobba!
    Så slarvigt av dig att inte förstå det

    Nu ska jag smyga i granntråden!

  • Klockarbol

    .....

    Jag somnade i soffan nånstans i Grannfejden
    Så går det när man nattsuddar med PB

    Ställer mig dock extremt tveksam till varför jag blev väckt halv ett på natten? När jag då redan sovit sådär 3-4 timmar, kunde jag inte ha fått sova vidare då?
    Hur ska jag kunna somna om nu liksom?

    Har iaf hnnit läsa om lilla Heloise's prövningar i dag och jag säger bara - Hejja lilla H! Du får nypa stygge doktorn i näsan så fort du kommer åt, jag lovar!

    PB- Vems panna ska du kolla? Är det maken eller sonen som har feber?

    Nå nä, jag går väl och lägger mig i sängen den här gången.
    Tror att jag kommer få nackspärr av soff-sovandet :(

    Å milde du min värld vad ni har skrivit i dag! Jag får läsa ikapp helgen ^.¨

  • Klockarbol

    Hej tråden!

    I kväll är jag vaken

    Isses så det postas här! Har läst ikapp i evigheter

    Reflektioner i korthet:

    Nu när jag har läst ikapp och inte bara enstaka inlägg så har jag insett att det inte handlade om feber utan om PB's värmepanna
    Hurra för duktiga sotare!

    Varför ringer det alltid när man är på toa?

    Å skräp då :(

  • Klockarbol

    En avsigkommen och småsur reflektion...

    När man precis bestämt sig för att behålla den diskbänksblandare man har när det ska bytas diskbänk - måste den otacksamma blandaren börja läcka som tack????

    Och vad är det som gör att den manliga hälften tycker att det går alldeles utmärkt att "vänta till det blir reklam" när jag står i köket och skriker som en stucken gris att jag måste få hjälp att stänga av vattnet???!!!!!

    Ont i händerna liksom! Remember???

    Nu är våra nya underskåp blöta i socklarna

  • Klockarbol

    Nädå, varken dator eller telefon får följa med på dass

    Däremot så ringde telefon vid tre av tre möjliga kisspauser under kvällen...

    Telis - spännande!
    Och *ryyyser* över folk som svarar i telefon när de är på muggen :s (Jag är som lite kräckelmagad jag, eller lite och lite...)

    Det är inte klokt så mycket vatten det kommer ur en trasig blandare

  • Klockarbol

    Telis - Vilken bedårande Televink  och så begåvad! Klart man inte ska behöva anstränga sig när nån annan kan göra grovjobbet ^.^

    Parnassia - inte lika bedårande med nyp- och klösbarn :(
    Min yngsta gjorde likadant under sin mest extrema mammighetsperiod - smärtsamt och irriterande - slutade med att jag åkte hem till mamma en vecka och sambon tog 4 dygns argsint skrikande...

    Äldsta dotter spottades men det tog min mamma ur henne genom att loska tillbaka
    Äckligt som attan men oerhört effektivt!

    Polly-kakor... Mmmmmm låter ljuvligt!

    Vattenflödet är hejdat och min "kommer när det blir reklampaus"-make har torkat golv och riggat kupévärmare.

    Själv surar jag, dricker en ruskigt torr cider och tröstäter tårtan som jag så nesligt sov över igår!

  • Klockarbol

     


    Parnassia skrev 2010-10-22 22:52:40 följande:
    Måste få berätta en kul sak som Stora sa idag. Vi var på barnsång på fm och sen efteråt gick vi på stan och hon ville forsätta sjunga och bad mig om sång efter sång. Jag sjöng så gott jag kunde beroende på var vi var och hur många som riskerade att höra min sång. Men sen ber hon om den om havet. Den om havet? Jag fattar inget. Hon märker hur lost jag är och försöker inte ens förklara mer så det glöms bort. Sen när vi sitter och äter middag hemma börjar hon prata om den om havet igen och försöker nynna och säger nåt om  "Mamma sjung den om havet nu då! Gud och havet!" Då faller poletten ned. Hon vill höra Gud som haver, på Blinka lilla melodin. Det faller in i samma kategori som Tryggare kan ingen vara/Trygga räkan ingen vara tycker jag.

      Awww - tusse då!

    Hade helt klart föredragit att Minimadame hade nypt i en armbåge istället för mina läppar och min näsa. Gör himla ont med ett par vassa naglar i näsvingen!

    Minimadame har tillbringat kvällen på Halloween-fest på skolan. Hon kom insläntrandes genom ytterdörren vid 22-tiden (grannen hämtade hem en hel flock barn) och undrade om det fanns nåt fredagsmys kvar

  • Klockarbol

    Det är bara en variant på glad fast med lite lyckligt fniss inkastat.

    Ett glatt och sött 'hihi' kan man säga

    Har knyckt den ur äldsta dotterns 'vokabulär'

Svar på tråden Livets toppar och dalar