• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Lapinette

    BS - ja, det var någon gång tidig morgon inte mitt i natten ... jösses, det blir att packa ned öronproppar om vi åker till ett muslimskt land.

  • fru AM

    Moskéer finns det ju lite varstans i de muslimska länderna ... så jag tror att det är svårt att undvika att bo nära en, faktiskt. I a f om man åker till en stad - som i detta fall Antalya. Men jag såg att "mitt" hotell har air condition och inga balkonger - vilket inebär att man väl på rummet sitter inne med stängda fönster. Borde väl sila bort det värsta oväsendet. Minns en Kairoresa för ca 700 år sedan och visst hörde man av böneutroparen men inte så att man vaknade direkt. *funderar vidare*

  • kikki kikki

     


    kängu skrev 2010-08-10 12:51:18 följande:
    OK AM, det är typ så jag tänkt göra Bästa pottan? (du brukar ju ha bra produkttips )

    Kan komma med ett tips....när mina minsta (som är 7 och 9 nu) var små så köpte jag en potta som var som en stol och såg ut som en nalle typ.....jag kan säga att den tyckte dom båda var rolig att sitta på och ville gärna sitta där när vi vuxna gick på toa.
    Jag ångrar att jag gett bort den nu när jag skälv ska få tillökning igen.

  • snaily

    Halloj!


    Smygläst via mobilen under vår skärgårdsvistelse men kommer inte ihåg allt jag tänkt kommentera... Nu tillbaka i "grishuset" igen. Såklart var badrummet ett snäpp skitigare idag än när vi åkte igår förmiddag.


    AM
    Vilket supermysigt hotell! Åk!


    Piggelin
    "Vilka ska vi hälsa på idag?"


    Ego
    Undrar om jag kan ha fått UVI? Har du i så fall smittat mig PB??
    Fast jag brukar ju ha överjävligt ont och sveda i vanliga fall och så är det inte nu tack och lov, men har hört att symptomen kan vara lite mer diffusa när man är gravid?? Vad säger ni oh allvetande trådisar?
    Har de senaste dagarna funderat på om det verkligen är normalt att livmodern drar ihop sig heeeela tiden, typ så fort jag böjer mig/reser mig, vänder mig om i sängen, går på promenad, före och efter jag kissar, osv. Får lite ont på vänster sida av magen när jag är ute och går, så har bara hasat runt sakta idag som en gammal tant.
    Hur som helst - jag kanske bara är hysterisk hypokondriker men tänker nog försöka ringa sjukvården imorgon ändå. Bara lite besvärligt när man befinner sig långt hemifrån och är en sån där jobbig turist som ska försöka få en läkartid precis som tusen andra jobbiga turister... (Undrar varför jag och maken alltid väljer såna turisttäta ställen som semestertillhåll??)

  • BrudSommar2006

    Snigeln, det ska ju vara lättare att få uvi när man är gravid. Själv trodde jag vid upprepade tillfällen båda graviditeterna att jag hade fått det och gick till mc och tog prov men det var aldrig något.

  • BrudSommar2006

    När jag var i Marocko vaknade jag på natten och trodde att det var krig, det var så jäkla läskigt.

  • passionsblomman

    Snaily, jag hade UVI under min graviditet utan att jag knappt märkt det, det upptäcktes när jag hade äggvita i urinen. Detta är för övrigt min blott tredje UVI-som jag vet om, så jag hör inte till de stackars krakar som får det jämt.
    Jag kan få lite sådär att "oj vad det känns som att urinen är stark" men då brukar jag bara dricka lite extra och ösa i lime eller citron ivv attnet och så går det över, men den smärtan när det blir som igår natt...asså, ÄL eller ej, det stoppas inte in något som helst i de regionerna då.

    Sammandragningar som du beskriver dem fick jag helt galet mycket ett tag. Jag gissar att livmodern växte och fick jobba alldeles extra just i de faserna.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-08-10 16:40:58 följande:
    BS - ja, det var någon gång tidig morgon inte mitt i natten ... jösses, det blir att packa ned öronproppar om vi åker till ett muslimskt land.

    Ja det blir det! Det är verkligen innan gryningen. Man håller ju på att göra i brallan första gången man hör det, när man inte alls är beredd..

  • passionsblomman

    Sitter och undrar...

    jag inboxade just Snorkis och jag undrar så hur allt är för dem. Hur hon tar sig igenom dagar och nätter, om de haft begravning, vad barnet fick för namn...

    åh vad detta är så obeskrivligt sorgligt!!!

    Och det är så tomt när vi inte vet något alls och allt är så tyst.
    Fast konstigt är det ju inte. Jag fattar ju om hon inte alls vill ha någon kontakt, men hoppas hon dyker upp snart, eller åtminstone nån gång framöver.

    Är det någon annan som haft kontakt?

  • lunagarden

    Piggelin - står det inte på blanketten vart den ska skickas, har för mig att det är till inläsningscentralen i Östersund

    Vad sötsugen jag blev när jag läste allt om desserter här, tur att jag har en kompis som snart kommer hit med en fransk chokladtårta!

    Har tyvärr glömt hur jag introducerade pottan till mina (numera) tonåringar.

    Och tänk att jag hittade min drömkläninng på Lillys idag till nedsatt pris!!

Svar på tråden Livets toppar och dalar