• snaily

    Livets toppar och dalar

    Hurra för trådstarten MSW, skitbra jobbat!


    Hej nya tråden!


    Efter att ha avslutat den gamla i vredesmod tänkte jag vara något mer positiv nu...
    Det känns lite bättre nu, efter att ha fixat och grejat hela eftermiddagen - flyttat från lilla gäststugan till stora (nåja..) gäststugan och gjort så fantastiskt ordningsamt och mysigt här inne. Gjort i ordning den lilla stugan åt gästen som anländer i natt, hon lyckades boka om båtbiljetten till en senare tur, enda nackdelen är att hon kommer fram kl 3 i natt och jag måste köra in och hämta henne där...
    Och efter drygt 3 timmars idoga försök kom jag till slut fram på telefon till den restaurang jag ville boka bord på imorgon.
    Nu har jag och Korven det väldigt mysigt i gäststugan och tittar på ovädret utanför, jag dricker te ur en gammal men nyfunnen fin keramikkopp.


    Men jag varnar fortfarande den som vågar komma in just idag och prata vitt och brett om vackert väder!!


    PB - jag skriver Ön med stor bokstav av en anledning Den stora vackra svenska ö som ligger en bra bit öster om dig... inte den som man kan åka bil till som du kanske förstår efter mitt prat om färjetrassel.


    I morse hade Ynglet kickboxningsträning - spark-box, box-spark, box-spark-box. Hon/han brås nog på sin mor!


    Min familj är fortfarande märkligt tysta om min mage/graviditet, har knappt nämnt den med ett ord sen jag kom hit. Mamma har fortfarande inte kommenterat att magen syns rätt tydligt nu. Tur att min moster såg den direkt när jag träffade henne igår. De visste ingenting så det var kul att kunna överraska.

  • snaily

    *skriver om borttappat inlägg*


    Vickan - låter skitjobbigt! Krya på dig! 18/8 är rätt snart ändå, som tur är!


    Mer ego
    Skaffat mobilt bredband (BARA för er skull ) som hittills varit något av en besvikelse. Beror kanske på dålig täckning här ute på landsbygden men det går sååå långsamt! Funkar att surfa på tråden men inte något mer avancerat (till exempel inte kunnat kolla in den där youtubelänken PB, något med katter? Vad var det för något?).

  • snaily

    Tragedi i tråden
    Även jag saknar ord!
    Läste med kalla kårar igår kväll men min internetuppkoppling är så kass så lyckades inte skriva här, bara få iväg ett litet inboxmeddelande till Snorkis.


    Vickan
    Jag vill absolut vara med på blommor till Snorkis, hoppas det inte är för sent!!! Om du inboxar mig så kan jag fixa pengaöverföring imorgon.
    Tycker det var ett superbra initiativ av dig.


    I övrigt hinner jag inte skriva eller kommentera mer, får hänga här imorgon när min gäst rest hem och regnet börjat ösa ner (om det mobila bredbandet vill samarbeta...). Måste upp gruvligt tidigt imorgon bitti för att skjutsa gästen till båten.


    Kram på er

  • snaily

    Snigel med frustrerande snigellångsamt internet säger hej!


    Håller med om att det känns knasigt att skriva vidare om vardagliga ting i tråden igen... men gör det ändå.


    Vågar inte heller läsa den där länken om fosterdöd, är nojig och orolig nog så ska nog inte söka mer information.


    Nenne
    Du sa något klokt om att bebisen inte är säker på utsidan heller och att det väl är ständig oro (i någon grad!) som gäller framöver. Precis så är det ju - hemskheter kan ju hända när som helst och vem som helst!

    Själv oroar jag ju mig kanske lite onödigt mycket för denna graviditet, fast det betyder inte att jag inte njuter av den, för det gör jag verkligen, också! Det ena utesluter inte det andra liksom... Jag var faktiskt coolare ett tag men nu tyckte senaste BM jag träffade att jag borde ligga på spec.mödravården och be om att få fler kontroller, och nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt... funderar på att maila en prvat klinik också och höra vad de tror.


    Pratade med kompisen som varit här och hälsat på om min oro så sent som i söndags, hon sa då (för att lugna mig antar jag) att det väl måste vara extremt ovanligt att fostret dör sent i graviditeten, hur ofta hör man talas om liksom?! och så händer detta Snorkis i princip samtidigt... Helt overkligt.


    (Fasen vad svårt det är att skriva med en feting-geting knatandes runt på tangentbordet, vill inte schasa bort den heller för då tror jag den blir arg, så mesig är jag...)


    Nenne
    Bra jobbat med stygnen! Nu är det bara "faaaaaaaaaaaajt" mot fåglarna som gäller igen för Nancy då...


    Lappis
    Så skoj att höra att ni tagit ännu ett viktigt steg framåt i processen! Visst är det mycket kvar, men ett steg på rätt väg är det ju!


    Jag har FF och sitter ute på altanen och undrar vart det där regnet tagit vägen? Det är visserligen lite mulet men ser inte så regntungt ut och det är varmt och skönt. (Där fick jag för att jag skrev så - nu kommer det några små stänk! )


    Haft tre intensiva dagar, guidat runt kompisen till allt som är värt att se och lite till på hela södra Ön. Vädret har varit halvdant, rätt ok igår och fint i måndags eftermiddag. Nu har jag några dagar med bara päronen innan maken förhoppningsvis anländer på fredag kväll.


    Funderar på vad jag ska göra nu - ta tag i det där jobbiga mailet till någon läkare, eller förbereda för att lägga ett blodspår till Korven? Dricker te och funderar vidare...

  • snaily

    Telis
    Underbart att höra att du fått sova lite bättre! Hoppas det fortsätter så nu!


    Lappis
    Spännande med granskning av hemutredningen! Den där manualen lät som en bra grej.


    Oupsie
    Ang. KUB-test (håller med om vad AM skrivit och skriver delvis samma sak nu, sorry): man utgår från en risk enbart baserad på ålder, i mitt fall var den 1:250, sen ändras det beroende på hur dåliga/bra resultat man får från ultraljud och blodprov. En viktig grej att komma ihåg - men det vet ni ju förstås redan - är att det ju bara är sannolikhetssiffror. Och att dessa i sin tur är tillförlitliga till 80 eller 90% eller vad det är... Mycket siffror blir det! Men det är ju bra att ha en preliminär plan för hur man ska gå vidare beroende på vilket resultat man får. (Läst en massa historier på FL om folk som känner sig osäkra efter att ha fått siffror på 1:6000 o dyl, känner man så ska man nog inte göra KUB utan gå direkt på fvp eller moderkaksprov om det erbjuds...) Sen kan det bli som för oss, att planen vänds upp och ner och glöms bort när man väl sitter där med ett dåligt resultat. Vi hade dock bestämt oss för att mer lita på ultraljudet än på siffrorna - som AM skrev, eftersom nackspalten var fin och man såg näsben, fingrar etc så kändes det för mig mycket mer verkligt och pålitligt än några flummiga sannolihetssiffror (som man ändå inte kan lita på till 100%!).
    Skulle vi fått riktigt dåliga siffror, säg 1:10 el mer så hade vi antagligen gått vidare med fostervattenprov... men eftersom jag ändå kände att jag antagligen inte skulle klara av att avsluta graviditeten nästan oavsett resultat på fvp, så kändes det onödigt och nästan otacksamt med fvp, med tanke på att det är en ivf-graviditet...
    Oj, det blev lite långt och osammanhängande kanske, kände bara ett behov av att vräka ur mig alla mina tankar kring KUB-testande.


    Lunagarden (tror jag det var som frågade?)
    Egentligen kan jag inte säga att det finns något komplicerat alls med min graviditet (hittills! *peppar peppar* ). BF är 6 december. Som du kanske förstår av det ovan så fick vi "dåliga" siffror på KUB, i vårt fall enbart beroende på avvikande blodvärden. Det ena blodvärdet (papp-a) behöver dock inte alls ha med kromosomavvikelser att göra, utan kan även indikera en dålig moderkaka - och det är det scenariot jag är rädd för (tillväxthämning, fosterdöd, havandeskapsförgiftning med mera). Sjukvården erbjuder mig inga specialundersökningar avseende placentafunktion så länge allt är normalt vid barnmorskekontrollerna, men ett vanligt tillväxtultraljud i ungefär v 31 ska vi få.


    Fick faktiskt svar från en läkare på ultragyn vid Odenplan på ett långt och krångligt mail jag skickade igår - hon skrev att det inte finns någon konsensus varken i Sverige eller världen om hur man ska hantera såna frågor. På vissa ställen rekommenderas ultraljud med flödesmätningar från v 24 men hon lät själv tveksam till hur mycket hjälpt man är av en sån undersökning. Hon tyckte i alla fall jag skulle diskutera det igen med min läkare på spec.mödravården... suck... den som jag kände inte alls lyssnade på oss... Jag tror jag ska börja med att "tvinga" min barnmorska att sätta sig in i frågan, och hjälpa mig bestämma om jag ska krångla vidare och försöka "kräva" saker av spec.mödravården eller ej. Jag gillar inte att vara en sån onödigt besvärlig och krävande typ, åtminstone inte om det inte är medicinskt nödvändigt. Problemet är väl att ingen säkert kan svara på om det är nödvändigt eller ej i den här frågan...


    Jag är LEDSEN att jag ältar så mycket om den här frågan, nu är det sluttjatat för idag i alla fall! Det kom åter på tapeten efter vad som hände Snorkis förstås... Och ni är de enda jag kan älta inför. Jag förstår att det kan tyckas vara ett pseudo-problem eftersom jag mår bra, men för mig känns det inte så.


    Undrar så hur det gått för Snorkissons, om hon fått föda barnet nu, och om de fått någon indikation på varför det blev som det blev...


    Halvgrått här idag men ganska varmt. Tror ännu en slö dag står på schemat. Klämde in en enda aktivitet igår, gick ett blodspår med Korven och han var jätteduktig.

  • snaily

    Ja, usch för att komma hem till en massa iordningsställda bebisgrejer... Det är säkert olika hur man reagerar men kan tänka mig att det känns svårt att plocka bort allt på en gång.
    Nu jämför jag äpplen och päron här, men när min förra hund dog tog det flera veckor innan jag kunde med att plocka undan hennes hundsäng, till exempel.


    Vickan
    Låter som en härlig kväll!
    Ditt svar till maken är väl förresten helt rätt! Värre om man inte "låter" mannen göra saker för att han inte "kan" lika bra... tyvärr tror jag att jag själv är lagd åt det senare hållet, måste jobbas på!


    Nenne
    Daglig rapport se där, duktig flicka!
    Klart ni ska gå på DN-galan, det är ju skitskoj! Var där en gång och satt precis vid stavhoppet, alla misslyckade hopp gav ordentlig underhållning.
    Och förlossningskliniker vimlar det väl av i de trakterna - ni som ändå inte hittar som i er egen bakficka på hemmakliniken


    Tack för att ni tycker mitt ältande är ok!
    Tycker ni min plan låter bra då? Att först diskutera ordentligt med barnmorskan innan jag eventuellt tjatar på spec.mödravården? Skulle kännas skönt att ha hennes stöd i ryggen innan jag ber om en massa extra undersökningar, även om jag upplever henne som en lite fladdrig typ och kanske inte den mest stödjande tyvärr... men hon får väl skärpa till sig!


    Har varit ute och pensionärsmotionerat = gått stavgång. I mål var mammas puls lägst, sen hade Korven lite högre och jag hade klart högst. Sitter nu inne i min lilla gäststuga och lyssnar på regnet utanför. Lite mysigt faktiskt - har nog blivit tvungen att acceptera solens frånvaro... det finns ju viktigare saker i livet.

  • snaily

    Halloj på er


    Snabbrapport från min kant då jag verkligen borde hjälpa maken med maten eller åtminstone duka, men sitter på altanen och slöar efter en härlig dag på stranden istället.


    Nenne
    Ooooo så spännande det börjar bli! Idag är det första dagen i Prickens födelsemånad! Glad att jag fick se din fina mage när den var som störst, typ.


    Och Telis, du lovar väl att rapportera så fort du hört något? Om du inte är i datortillgångstrakter då får du gärna skicka ett sms...


    Porchez
    Hur har resan varit? Hur har det gått med "vänbekymrena"?


    VInkar hejdå till AM aningen för sent...


    Oupsie
    Skrattade lite åt din dröm, fast vet att det inte känns skoj med såna, den liknade min kylskåpsdröm väldigt mycket. Hoppas det stämmer att illamåendet avtar efter v 12 för dig!

    PB - låter underbart med en sån prata-bort-hela-natten-grej!


    Maken kom till Ön i förrgår och idag har det varit riktigt fint väder = glad snigel.


    See you later!

  • snaily

    Heeej Kängu! Välkommen hem, hoppas ni haft en riktigt trevlig resa!
    Vad roligt med nyheten om syskonförsök! Kan ni inte snabba er på riktigt mycket så kan vi vara mammalediga samtidigt?


    Koko
    Var kakorna goda?
    Har nog alldeles glömt att svara dig - vi kommer (nog) vara i Stockholmstrakten från den 28 aug och ca en vecka framåt så då borde vi alltså kunna ses någon dag!


    Nenneeeeeeee - packa VÄSKAN!! *sparkar i rumpan*


    På tal om goda kakor så bakade vi (eller i ärlighetens namn bara mamma, men jag hejade på! ) en supergod nektarinpaj igår. Idag var den ännu godare! (Nej, har inte skrivit upp receptet än men ska göra det så småningom...)

  • snaily

    Lappis
    Lunch = ja!


    Piggelin
    Jag kan ta lite av din "tjockmage" om du vill Jag är ju mest orolig att det inte växer som det ska, så ju större desto bättre för min del.


    Nenne
    Hur gör ni med Nancy när det är dags att åka till förlossningen? (För jag gissar att man inte får ta med sig katter in dit? )

Svar på tråden Livets toppar och dalar