Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets toppar och dalar

    Heja heja MSW för en superbra trådstart!!!1 och en ny tråd!


    Här egnar det nu. Mend et är fortfarande sjukt varmt! Puh hoppas faktist på lite kyla i Sverige när vi väl kommer dit hahha! MEN jag förstår att det är trist för alla som just gått på semester och som jobbar under det fina vädret där. Själv är jag dock rätt mätt på värme... Pust!!!!!


    Har inte hunnit läsa så noga bara skummat den nya tråden. Men vill säga VÄLKOMMEN till vår nya presenterade smygläsare! KUL!


    och så såg jag att du bokar nu Koisen!!! JEEEHOOOOO!!!!!


    SJÄLVKLART ska vi ses! Om du och din mams kan tänka er att ta ledigt från shopping, och turistsaker något så ska vi nog se till att få till en dejt! Låter även fint att du mår lite bättre nu. 


     


    Snorkis tack för uppdateringarna även om jag hoppats att du nu skulle varit utan "magen".... Men förhoppningsvis är det verkligen inte långt kvar. Förstår dock att du njuter av det svalare vädret!


    Vickan jobbigt med din mjölkstockning men hoppas du snart är bra! 


     


    Sedan det där med måltider och mat tror jag är väldigt indivduellt. Just om man vill/kan äta ett eller två mat om dagen. Själv MÅSTE jag oftast ha två lagade mål om dagen. men så äter jag som en häst också. Eller kanske emr som en flodhäst hahahhahaa! Det jag slarvar med numer är oftare lunchen än middagen dock. Vissa dagar "hinns" lunch bara inte med.... men men Jag VET att det är dåligt och fel men det blir så. 


    Middag äter vi dock alltid. och jag känner att även OM JAG inte skulle vilja ha lagad mat på kvällen (vilket jag ALLTID vill....) så skulle jag alltid fixa lagad mat till dottern!!!!!!! Dessutom tycker jag att just middagarna är så mycket socialt också. Att samlas hela familjen kring bordert och prata om dagen som varit och äta tillsammans. Det känns viktigt för mig. Vad man KAN göra om man själv inte orkar laga mat varje kväll till sig själv och de vuxna i familjen, är ju att laga mat till barnen och frysa in i mindre portioner. Då kan man ju tina och värma dessa på kvällarna. Vi gör det ibland till Lillskruttan om vi själva äter mat som hon inte gillar. Då brukar vi ta fram ngt ur frysen till henne. jag lagar ju rätt mycket till henne eftersom vi här ju även är tvungna att själva fixa lunchen till dagis! Så jag brukar göra saker som egna köttbullar, fiskbollar eller pastasåser etc vilket är lätt att frysa och sedan enkelt att tina o värma. 


    Så det GÅR ju att fixa lagad mat till sina barn även om man själv inte vill äta lagad mat på kvällarna.... OM man VILL allltså....


     


     


     

  • sweetstreet

    Kokisen! Jag drar en suck av lättnad! Och känner mig rörd och glad! Tänk att JAG är en del av dina NY-planer!!!! inte illa!!!


     


     

  • sweetstreet

    Själv har jag antingen MASSOR att göra denna veckan. Eller så kommer jag om ngn dag eller två inse att jag faktiskt inte kommer hinna allt jag skulle vilja och då är det typ ingen idé att påbörja så mycket nytt alls vilket skulle göra att resten av tiden innan Sverigeresan blir mindre jobb än vanligt!!1


    Än är jag dock inställd på att få så mycket som möjligt gjort..... Ibland är jag lite av tidsoptimist... Vi får väl se.


    Samtidigt känner jag mig trött och sliten så det kommer bli skönt med ett brake trots att jag vet att det kommer bli ett "stressigt" sådant...

  • sweetstreet

    Ojojoj, fast just u är visst motivationen på minussidan....

  • sweetstreet

    Men HERREGUD SNORKIS!!!!!!!


     


    jag har inga ord. inga ord. Tårarna rinner och jag känner mig helt tom!


    Jag ska inboxa dig.


     


    KRAAAAAAM!

  • sweetstreet

    Nej jag kom helt av mig. Chocktillstånd trots att jag faktiskt inte ens vet Snorkis riktiga namn!!!! 



    Om ngn kommer in här på labbet nu så kommer de undra varför jag sitter och gråter.


     


    Allt allt allt blev plötsligt så futtigt. Det ohyggliga som Snorkis råkat ut för suddar liksom bort allt. Sätter perspektiv på alla ens små fjantproblem i livet. Å vad jag önskar att jag kunde hjälpa . På något vis. Men ja, just nu känner jag mig mest tom...

  • sweetstreet

    Jag tycker definitivt vi ska höra av oss om det går. jag vill gärna vara med på ett hörn. tala bara om till vem/vilket konto jag ska sätta in pengar till blommor! Om det nu blir blommor som skickas. Antingen kan de som har min mailadress maila mig eller så kan ni inboxa mig här.


    Ja detta som hände är så fruktansvärt att jag tycker det nästan är svårt att ta in.


    Men tycker det låter konstigt med hon som förlorade sitt barn genom havandeskapsförgiftning??? Som Oms berättade om. Vid havandeskapsförgiftning brukar man ju ha sjukt högt blodtryck! Varför uppmärksammades inte det??? Dessutom brukar modern p g a det alldeles för höga trycket ofta må oerhört dåligt med spränghuvudvärk som en av följderna. Jag tycker det låter helt obegripligt att hon inte fick hjälp i tid! En av mina vänner hade havandeskapsförgiftning och blev då inlagd. De försökte få ner trycket med mediciner men till slut var de tvungna att ta ut barnet. Som tur var så var hon såpass långt gången att barnet klarade sig utan men. Fick stanna i kuvös ett tag men inget fel. Jag trodde förresten att det var mamman som löpte risk att dö vid havandeskapsförgiftning inte fostret. Utan att det är just detta om det uppstår tidigt under graviditeten som är hemskt eftersom man då måste avsluta den för att rädda moderns liv. Och om barnet då inte är tillräckligt utvecklat för att överleva så innebär det ju i stort sett en "abort".  Så därför tycker jag det var skitkonstigt att de inte inducerade den kvinnan om hon var så nära BF med havandeskapsförgiftning. för DET MÅSTE de ha upptäckt om hon var på kontroll eftersom hennes blodtryck då skulle vara sky high!!!! 

  • sweetstreet

    Mugglan, 


    det är inte jättevanligt men visst händer det. En av mina bästa vänners kollega råkade ut för detta för flera år sedan. Vet inte vilken vecka hon var i men det var strax innan BF.


    Hemskt och ja, det finns verkligen inga ord! Det enda jag kan tänka mig som likvärdig sorg är att förlora sitt barn överhuvudtaget. Vilken ålder det än är i så måste just förlusten av sitt barn vara det allra hemskaste man kan vara med om. Jag tänker ibland på sådant som alla de familjerna som förlorade ett eller flera barn i Thailand under tsunamin för flera år sedan och tankar som dessa gör mig alldels kall. Så fruktansvärt!


     


     


    Vickan,


    Tack! Jag har inboxat dig också! Kommer sätta in pengar ikväll när jag kommer hem,och hoppas det är ok även om de då inte kommer till ditt konto förrän inat svensk tid. Vi ligger ju 6 timmar efter.... 


     

  • sweetstreet

    OJ! 350 per år lät MYCKET! Väldigt många fler än vad jag trott.

Svar på tråden Livets toppar och dalar