Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

    Hej, vet inte om jag presenterat mig eller bara smygläst så jag kör en presentation iallafall 40-årig ung tjej som bor i Skåne med tre barn och en till på väg. Har två tonåringar och i den nya kullen har vi Charlie 8 månader och lillasyster (tror vi) i magen som ska födas i december (13 mån mellan bebisarna) Min sambo gick ner på knä och friade till mig på min 40-årsfest inför alla gäster, och vi har nu bokat in bröllop till 16 juli 2011. Därför hittade jag hit! Vickan - mjölkstockning gör ONT. Har du provat att duscha varmt och försiktigt mjölka ut lite? Läste någonstans att någon trodde att man betraktas som förstföderska om det går X antal år mellan barnafödandet, men det stämmer inte - förstföderska är man bara en gång. Ser fram emot att få mina kvällar förgyllda av er, har lite långtråkigt ibland när min sambo jobbar natt/kväll :p

  • lunagarden

    MSW - tack

    Snorkfröken - har du gått över tiden? Är det första bebisen? De sista veckorna är som en eeeevighet

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-07-24 20:42:15 följande:
    Lunagarden - välkommen! Mjölkstockning - jag har använt de flesta kända metoderna.. men just duscha och sen pumpa har jag inte testat.... försökte pumpa i natt men det gick inte alls... kanske borde testa den kombon... ... för övrigt har jag bara bara lite högre temp än vanligt = bra.. Ringde nyss mamsen och beklagade mig ; funkar även för 33 åringar!

    Tack

    Duschen hjälpt mig i vintras - det varma vattnet hjälper till att driva ut mjölken och värmen lindrar ju också smärtorna. Försök pumpa för hand medan du duschar hett.

    Hur gammal är bebisen?

    Mammor är alltid ovärderliga

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-07-24 20:51:04 följande:
    Lunagarden - min son Trollet är 5 månader!! Jag är trådens värsta velpotta, att det blev ett barn här kan världen/maken/sonen tacka tråden för.... det var här jag nojjade över ALLT och inget, för och emot barn... och till slut kom han, sötTrollet!!

    Haha, en äkta internetbebis

  • lunagarden

     


    _koko_ skrev 2010-07-24 21:04:09 följande:
    lunagarden - Välkommen! Det var jag som skrev om omföderskor, fast jag menade nog mest i samband med förlossningen och inte så bokstavligt.

    Tackar

    Enligt vad jag har hört så brukar tvåan vara lättare att föda, men trean är ofta besvärlig (så blev det för mig också). Nu hoppas jag att fyran ska slinka ut lätt och ledigt innan jul, hehe  

    Men alla kvinnor, graviditet er och förlossningar är ju unika

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-07-24 21:14:05 följande:
    Koko, ja jag skulle nog inte känna mig som en förstföderska, men UJ vad länge sedan det är nu, det där dygnet, med allt det innebar! Och inför en anrda förlossning tycker jag allt det vore på sin plats att jag skulle få lika mång besök hos BM som en som aldrig upplevt det hela förr. För saker och ting i vården ändras ju faktiskt, och själv har man också ändrats.Idag skulle jag förmodligen ha ett HELT annat fokus på siffror, värden och allt som kan signalera att något är fel. -Tyvärr, jag var befriande avslappnat till allt sådant förra gången. Och jag minns inte mycket av upplägget innan, så i den bemärkelsen är man ju ny igen.

    Är du också gravid?

    Man kan nog få fler BM-besök om man önskar, kanske möjligtvis inte i Stockholm eller Malmö där det verkar vara stor brist på tider...

  • lunagarden

     


    Lapinette skrev 2010-07-24 22:33:12 följande:
    Inte final countdown eller Carrie?!!! Har de fler sånger ? lunagarden - hej och välkommen! Snorkis - tyvärr ingen evighetssemester utan två veckor som tar slut imorgon för maken ... medan jag även har tagit måndagen ledigt. Har haft det underbart men det känns helt ok att få komma hem efter två veckor. Jag (vi) gillar att resa (det har ni inte fattat än va ) men är samtidigt två riktiga hemmasittare också.

    Hej hej

  • lunagarden

     


    Ore skrev 2010-07-25 16:22:04 följande:
    Luna: Välkommen hit! Häftigt frieri Min syster menar att tredje barnet gick ännu lättare än andra (hela fem krystvärkar tills tvåan kom ut, och bara två-tre stycken för trean) men fjärde var ett mindre helsike, typ. 

    Tack

    Men, huh, säg inte så om fyran 

    Jag blev igångsatt med trean pga havandeskapsförgiftning och hade 17 timmars hårt värkarbete. Krystvärkar behövdes dessbättre bara tre stycken, hihi

    Nenne - har du gått över tiden?

  • lunagarden

     


    Piggelin1 skrev 2010-07-25 16:47:45 följande:
    Lunagarden - jag är nummer fyra i min syskonskara. Mamma kom in till förlossningen tio i åtta på morgonen, tjugo minuter senare var jag född Så det kanske går ursnabbt, vägen är ju liksom utstakad sen förut Nu ska vi till brorsan på middag - najs med spontanmiddagar & dito -fika såhär i semestertider!

    Såååå vill jag ha det

    Hade 17 månader mellan de två första och tvåan kom snabbt och lätt.

    Nu blir det 13 månader mellan minstingarna, så det borde ju nästan vara helöppet fortfarande, hahaha

    Trevlig kväll!

Svar på tråden Livets toppar och dalar