• Planer

    hur många ska hålla tal till mannen?

    Frågan lyder!

    Ska ni hålla tal på festen till era män? eller om ni redan är gifta, höll ni tal?

  • Svar på tråden hur många ska hålla tal till mannen?
  • tågjäntan

    Det var en intressant tanke. Synd att jag inte tänkte på det då. Fast iofs höll jag i andakten på festen och den handlade lite om honom och hans kärlek till mig.

  • Planer

    jag funderar på att hålla tal, men jag tror inte att jag kan hålla mig för gråt.

  • KatjaB

    jag höll ett tal, och jag hade förberett ett som jag filat på. Men sen när jag väl stod där så blev det inte alls som jag hade tänkt, haha.. fick lite hjärnslöpp så det blev mer spontant, men han var alldeles tårögd så det blev ju bra ändå


  • Jenny Malmö

    Jag funderar på att läsa upp en fin dikt åt honom...


    Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska eller inte, då jag är rädd dels att jag kommer gråta och dels att det blir ett till moment att tänka på och ev oroa sig över inför den stora dagen... KÄnns som man är nervös nog ändå. På sätt och vis skulle det vara väldigt skönt att bara kunna släppa den nervositeten efter kyrkan och sedan under middagen bara kunne sitta och "ta emot"... =)

  • zunzilk

    Jag har tänkt på det, men jag vet faktiskt inte om jag fixar det. Det är ju trist om rösten stockar sig och tårarna kommer.
    Kanske kan be min toastmadame sjunga en sång åt honom som jag tycker säger allt , hon är fantastiskt duktig på att sjunga.

  • Aleta

    Jag höll inget tal, men jag hade gjort om hans exemplar av festprogrammet så att mittenuppslaget var ett kärleksbrev från mig. 


    Man förväntas absolut inte att hålla tal som brud eller brudgum i Sverige, det är nog enda gången i livet när man blir firad och bara tillåts sitta och ta emot alla glada gratulationer. (Bara så att ingen känner någon press på sig att göra det.) 

  • Jen11

    Det ar visserligen ett ar kvar men jag har absolut tankt o gora det! Jag var brudtaran pa ett brollop nyss o brudens tal var det abslout basta

  • moonlightgirl

    Jag har också haft den funderingen men jag tror tyvärr inte att jag kommer att reda ut det utan att rösten stockar sig och jag börjar gråta. Men vi får se hur det blir.   =)

  • brudtobe

    Jag ska göra det. Jag hade tänkt att läsa en dikt men det känns opersonligt... har läst några och skrivit om de så det passar mitt vanliga ordförråd... :) jag kommer säkert inte kunna hålla mig, blir säkert otroligt rörd men vad tusan gör det då??!! Funderar dock på att ha det i ett ex extra hos min toastmadame så hon kan avsluta om det helt skiter sig. Men jag tror nog att öven om man bir rörd så kan man nog få fram orden. Förbered inte ett jättelångt bara så ska det nog ordna sig...

    Säg det inte till någon, ha ett tecken överenskommet med toastmaster/toastmadame så kan man alltid ändra sig där och då...

  • RockTroll

    Jag ska nog hålla tal till min blivande :) men jag kommer lipa ihjäl mig för jag är blödig haha.

Svar på tråden hur många ska hålla tal till mannen?