Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    Hur blir man av med sockerberoendet??

    FFör mig funkade herbalifes the, mins inte vad de heter nu men de går säkert att googla efter. Jag tycker för övringt de är alldeles för dyra men just sockersuget blev jag av med, vilket var skönt.


    Socker är heller inte farligt, skulle aldrig sluta med nyttigt socker som söt frukt etc, utan sattsa på att hålla blodsockret i en jämn nivå över hela dagen för att må bättre och inte skapa behov för snabba "kickar"".


     


    Lycka till!

  • JustMeAndMyLove

    Jag gör tvärt om och ersätter godis med frukt och grönsaker. Funkar kanon och jag blir friskare har jag märkt.


    Och känner jag för att frossa äter jag grymt med grönsaker, speciellt broccoli, funkar också bra :)


     


    Men jag tror alla måste hitta "sin" metod.


    Ingen metod är direkt farlig om man bara fortsätter lyssna på kroppen.


    shakynose skrev 2010-07-18 10:51:56 följande:
    Vill bara flika in att söt frukt innehåller så mycket socker att det är väldigt dumt att äta under själva avgiftningen eftersom det stimulerar sockerbehovet lika mycket som läsk och godis. Inte för att det är onyttigt (men hur nyttigt det är kan faktiskt diskuteras), utan för att man inte får samma effekt helt enkelt. Det är absolut inte farligt att låta bli frukt i en vecka! Det finns grönsaker som innehåller alla nyttigheter men som innehåller mindre socker.   Jag äter både godis och frukt nu, men med måtta, och jag tycker att en sådan här hard core-avgiftning var det mest effektiva sättet att bli av med sötsuget. Tror inte på några dieter i längden förutom min egen (äta det jag tror att jag behöver) men som avgiftning under en vecka eller två kan det vara toppen. Det är inte farligt på något sätt att banta, fasta eller späka sig rent allmänt i två veckor! Tråkigt, absolut, och man kan bli trött och matt av sockerabstinens. Men den som säger att det är farligt att tillfälligt ta bort socker och snabba kolhydrater från sin kost snackar skit. Insulinnivåerna stabiliseras efter en kort tid hos en frisk person, och man upplever ett mer normalt sockerbehov om man håller intaget av socker på en normal nivå i fortsättningen.
  • JustMeAndMyLove

    Jag kan inget om dieter men tyckte det såg ut som att några här inne var väldigt pålästa och har en fråga av ren nyfikenhet:


    Kan man någonsin bli av med ett sockerberoende om man verkligen är beroende och har missbrukspersonlighet? Kommer man inte alltid få i sig små mängder socker? För det behöver väl kroppen för att fungera?


     


    Eller är socker beroende inte som andra beroenden?

  • JustMeAndMyLove
    mittid skrev 2010-07-21 00:17:11 följande:
      Sockerberoende är ju ett skapat beroende som alla andra och "missbrukspersonligheter" har kanse en svårare utmaning än övriga och vad gäller socker i detta sammanhang så är det helt riktigt att kroppen kommer att få socker i små mängder även om man satsar på GI el. LCHF. Huruvida detta beroende är att jämföra med nikotin alkohol eller annat gift... därom tvistar di lärde, bl.a dietisterna. 
    Hm, ja det läre man ju aldrig kunna komma överens om. 

    Jag försöker tänka på vad jag äter i den mån att jag undviker just halvfabrikat och färdigmat, men jag tycker att de flesta produkter som det står "Inget tillsatt socker" på brukar innehålla socker i innehållsförteckningen i vilket fall, men det kanske är ett "naturligt" socker då?

  • JustMeAndMyLove
    shakynose skrev 2010-07-21 12:14:47 följande:
    Sockerberoende är ett substansberoende precis som vilket som helst. Jag tror att det kan vara svårare att hantera sockermissbruk (eller matmissbruk för den delen) än tex alkoholmisbruk eller narkotikamissbruk eftersom vi behöver äta och kan inte helt ta bort dessa substanser från livet som man faktiskt kan göra med alkohol, nikotin, eller andra droger.
    Var just det jag tänkte på. Alkoholmissbrukare har det ofta "svårare" än missbrukare som går på tunga droger eftersom alkohol är accepterat, finns överallt och är lätt att få tag i.

    Socker måsta vara 10 resor värre på just det sättet, även om det kanske inte är lika nedbrytande som droger, kan man ju aldrig helt sluta.


     

  • JustMeAndMyLove
    mittid skrev 2010-07-21 11:46:38 följande:
      Jo så är det, förutom när det står så och de istället har tillsatt "konstgjort" socker, alltså sötningsmedel... vilket man skall undvika helt!
    Var lite det jag misstänkte, nä jag håller mig till min "lagom är bäst kost".

    Själv äter jag väl godis ibland men jag märker inte av sockersug på samma sätt som förr när jag tänker på att hålla blodsockret på en jämn nivå.


    Faktiskt har jag börjat tycka sötade muslin, flingor och bröd är ganska äckligt, och det ser jag som ett bra tecken!


     

Svar på tråden Hur blir man av med sockerberoendet??