• 090208

  Hur blir man av med sockerberoendet??

  Hatar det! Och varst ar nar jag ar ensam hemma, jag blir rastlos och kan springa till affaren alla konstiga tider pa dygnet. I nagra veckor var jag jatteduktig och sprang nastan varje dag och at battre, da ar det lattare, som en bra cirkel.


   


  Men sen ger jag upp. Det handlar valdigt mycket om disiplin (stavas??) ocksa, men jag blir helt rastlos och ofokuserad om jag inte har socker nar jag t.ex ser en film.

 • Svar på tråden Hur blir man av med sockerberoendet??
 • MaddeåMats

  Sockersug kan bero på magnesium-brist, tabletter finns att köpa på apoteket, kanske kan du testa med det?

 • mattiasFästmö

  Oj, det hade jag kunnat skriva! Jag har vart galet sockerberoende. nästan sjukligt! MEN det jag gjorde var att ge mig fan på det, tänka att 'jag vill inte' istället för 'jag får inte' äta godis, för då blir det inte ett tvång och hjärnan går inte på gång på samma sätt. Och sen äter jag bara godis på lördag söndag nu, och jag köper inte hem mer sötsaker än vad jag tänkt äta under kvällen, så man inte kan 'överäta' eller äta dagen efter. Och sen om jag äter smågodis så måste jag vänta 10 minuter mellan varje tre godisar, så man inte kan frossa. Det är jättejobbigt men har verkligen fungerat hittills! Men jag längtar som ett barn tills imorn då jag får äta godis igen!

 • mattiasFästmö

  kör bara jag vill inte, jag vill inte, jag vill verkligen inte äta det där, jag vill inte äta detta om och om igen!

 • Ezna

  Jag har samma problem, därför kör jag GI-medoden!! Funkar skitbra och till råga på allt så har jag gått ner 1 kg på 4 dagar!! :)


  Och jag har nu efter 5 dagar inte alls svårt att hålla mig från socker (kolhydrater)!! 
  Ännu bättre är om man läser på om GI så man förstår hur det hänger ihop, lättare att låta bli sockret, iaf för mig! 


   


  Lycka till!

 • mattiasFästmö

   


  Ezna skrev 2010-07-16 18:15:35 följande:
  Jag har samma problem, därför kör jag GI-medoden!! Funkar skitbra och till råga på allt så har jag gått ner 1 kg på 4 dagar!! :) Och jag har nu efter 5 dagar inte alls svårt att hålla mig från socker (kolhydrater)!! Ännu bättre är om man läser på om GI så man förstår hur det hänger ihop, lättare att låta bli sockret, iaf för mig!    Lycka till!

  fungerar det med dieter mot sockerberoende även om man inte behöver gå ner i vikt? om du förstår hur jag menar? kan man lägga om det så det inte handlar om viktnedgång utan om sockret?

 • shakynose

  Lägg av med det, Cold Turkey! Ta bort allt vad socker och snabba kolhydrater heter från din kost, även söt frukt, i en-två veckor och jag lovar att sockersuget är borta!

 • mattiasFästmö

   


  shakynose skrev 2010-07-16 18:30:35 följande:
  Lägg av med det, Cold Turkey! Ta bort allt vad socker och snabba kolhydrater heter från din kost, även söt frukt, i en-två veckor och jag lovar att sockersuget är borta!

  kan säga av erfarenhet att det oftast inte fungerar plus att det gör ett helvete med kroppen ^^

 • shakynose
  mattiasFästmö skrev 2010-07-16 18:44:25 följande:
    kan säga av erfarenhet att det oftast inte fungerar plus att det gör ett helvete med kroppen ^^
  Att ta bort socker? Varför skulle det göra ett helvete med kroppen? Abstinens visst, men det är över på ett par dagar. Man kan följa en LCHF plan, atkins eller liknande i två veckor, det är typ samma sak.

  Jag har gjort så, och det fungerade alldeles utmärkt. Nu fem år senare är mitt sockersug fortfarande helt normalt.


   


  Man är väl olika i sitt beroende, en metod funkar kanske inte för alla, men detta funkade för mig och var dessutom 1000ggr lättare än jag trodde.

 • mattiasFästmö

   


  shakynose skrev 2010-07-16 19:00:40 följande:
  Att ta bort socker? Varför skulle det göra ett helvete med kroppen? Abstinens visst, men det är över på ett par dagar. Man kan följa en LCHF plan, atkins eller liknande i två veckor, det är typ samma sak. Jag har gjort så, och det fungerade alldeles utmärkt. Nu fem år senare är mitt sockersug fortfarande helt normalt.   Man är väl olika i sitt beroende, en metod funkar kanske inte för alla, men detta funkade för mig och var dessutom 1000ggr lättare än jag trodde.

  Jag har provat det flera gånger, och inte bara att jag fått huvudvärk och vart väldigt lättirriterad i iallafall en vecka, utan jag har alltid gått tillbaka. För det går inte att helt hålla sig borta från allt socker i resten av livet, och då börjar man med något litet sen igen och tänker att dethär har jag ju kontroll på, och sen blir det lite mer och tillslut är man tillbaka. Då är det bättre att man lär sig kontrollera det med i livet än att totalt utestänga det. enligt mina erfarenheter iallafall.

Svar på tråden Hur blir man av med sockerberoendet??