• Astro

    Hur blir man av med sockerberoendet??

    Man kan ju oxå sluta fokusera på själva ätandet och börja träna lite mer istället.

    Min egen erfarenhet är att jag har absolut mest sötsug de dagar jag mest suttit still. Efter ett schysst gympass eller en 20-30 minuters jogging/löptur är man full av endorfiner och inte så sötsugen alls!

    Utöver träning försöker jag hålla nere sötsaksnivån i veckorna och tillåta mig lite mer på helgen. Och framförallt inte göra det till ett tvång. Jag vill inte istället för jag får inte är bra.

  • Astro

     


    Ezna skrev 2010-07-18 13:39:41 följande:
    Cashewnötter och alla andra nötter och fröer för den delen!Morötter med dipp..Stekt halloumi med tomater, rödlök och finhackad röd chili..Räkor..Iaf lite tips till dig.. Morötter har en förmåga att stoppa sockersuget! Det funkar på mig -en "stor" smågodisätare- iaf! Lycka till!

    Morötter är ju söta utan att vara sockriga, så det borde ju vara effektivt just därför, plus att de ju är mättande pga alla fibrer.

    Jag skulle kanske inte rekomendera att sitta och äta Halloumi framför tv:n med tanke på att det är ganska rejält fett...
    Nötter däremot är ju jättebra, mättande, proteinrikt och bra fetter! Räkor är ju oxå kanon.

  • Astro
    Ezna skrev 2010-07-19 21:58:31 följande:
    Oj oj så himla bra skrivet!!!! Jag håller HELT me! :)     Senilia: Du borde verkligen läsa på, det är väldigt uppenbart att du inte alls vet vad GI är!!! Jättekul för din vän, men som du skriver så är hon NYexad! Så lite mer påläsning till henne oxå! (Eller han...?!)Och helt allvarligt, lyssnar du på vad livsmedelsverket rekommenderar???! Samma människor som påstår att tillsatser INTE alls är farliga för oss!! De som påstår att sammansättningen av matens tillsatser inte skulle skada oss på nåt sätt, fast de inte har några som helst belägg på att uttala sig om det!! Finns INGA som helst tester!!Nä, hörrö.. dom lyssnar då inte jag på! Jag lyssnar på (GI men fram för allt) mig själv och mitt sunda förnuft!! Så nästa inlägg du gör, se till att du läst lite så kan vi fortsätta diskussionen...
    1. En nyexad har den senaste kunskapen men inte den äldsta erfarenheten... Så det är troligt att den nyexade vännen fått lära sig det senaste inom ämnet.

     


    2. Om man läser rekomendationerna som Senilia skrivit ner, skiljer de sig verkligen så mycket från GI? Ät mycket grönsaker? Ät gärna fisk? Ät gärna fullkorn??? Ni säger inte så olika saker.


     


    3. SBU har nu senast konstaterat att vad gäller viktnedgång så är det skitsamma vilken diet man väljer, det viktiga är att man går ner i vikt om man är överviktig. Det säger sig ju självt att man inte kan utesluta någon enskild del ur kosten alltför länge utan att det blir skadligt, vilket ni ju alla påpekat, nämligen att GI kör med en avgiftningsperiod och sedan tillför kolhydrater.


     


    Vad jag vill framföra med mitt inlägg är att ni inte står så långt ifrån varandra som ni tror, Ni liksom skriver runt varandra hela tiden. Livsmedelsverket håller väl oxå på att göra om sina rekomendationer vad jag vet... Själv är jag fullt övertygad om tallriksmodellen och att äta lite vad man vill med måtta. Men jag äter iofs bara fisk och fågel från kött-delen, och jag äter minst ett mål om dagen där huvuddelen av det är grönsaker... Så det är inte så svårt att följa då. Tillsatser undivker jag om jag kan, och när jag har råkat lägga på mig lite så utesluter jag kolhydrater från kvällsmålet några veckor vilket brukar ge en bra viktminskning och en bra effekt även på sötsuget.

Svar på tråden Hur blir man av med sockerberoendet??