• Pärlis
  Äldre 12 Jul 19:13
  33226 visningar
  17 svar
  17
  33226

  Cerazette = akne

  Hej!
  Vet att det har funnits en del trådar om detta innan, men de går inte att skriva i.

  Jag har fått mycket akne sen jag började med Cerazette för ca ett halvår sen.
  Ni som också har fått det...har det försvunnit sen fastän ni har fortsatt med pillerna? Eller har ni fått sluta med Cerazette för att aknen ska försvinna?

  Jag har varit hos läkare o behandlat med akne-kräm, men det har inte funkat. Nu ville hon sätta mig på antibiotika. Men jag föreslog att jag skulle prova att sluta med Cerazette och se om aknen försvinner, så det ska jag göra.

  Ni som har slutat, tar det lång tid innan aknen försvinner? Och har ni behandlat med nån kräm eller bara låtit det vara?

  Många frågor.. Men tacksam för svar =)

 • Svar på tråden Cerazette = akne
 • Rita19­80
  Äldre 14 Jul 13:27
  #1

  Hej!

  Intressant att läsa ditt inlägg, har nämligen ätit cerazette i ett och ett halvt år och under ungefär lika lång tid haft problem med "utslag"/akne i ansiktet - har dock inte gjort kopplingen att det kan bero på cerazette!

  Har verkligen provat allt utom att gå till läkaren och har trott att det måste bero på stress eller liknande men när jag läser detta så börjar jag tro att det faktiskt beror på att jag äter cerazette!

  Skulle också tycka att det vore jätteintressant att höra hur det gått för andra med samma problem och om ni bytt p-piller - vad har ni bytt till? Är det just cerazette som kan ha den här biverkningen?

  Tack på förhand! :)

 • Katari­na Michae­l
  Äldre 14 Jul 14:54
  #2

  Åt cerazette och hade hemska humörsvängningar och allmänt trivdes inte med dem, kan inte sätta fingarna på varför men de på verkade mitt humör. Har innan haft hormonspiral och då had ejag inga problem alls.


  Dock hade jag aldrig problem med akne...

 • Pärlis
  Äldre 14 Jul 19:31
  #3

  Jag har pratat med min barnmorska nu också och har bestämt att jag ska göra ett uppehåll på några månader till ett halvår och se om ansiktet blir bättre.

  Hon sa att det fanns andra mini-piller med lägre dos hormon i som jag kan prova sen. Men det är såna som man verkligen måste ta vid samma tid varje dag.

  Rita1980: Ja, det kan ju mycket väl vara Cerazette som är boven. Hör med en läkare och se vad de säger.

 • S2011
  Äldre 14 Jul 21:35
  #4

  jag hade cerazette en sväng precis när jag började med piller - och hade mens nästan tre månader i sträck (verkligen varje dag).


  slutade med dem, bytte till andra, som fungerade bra flera år.. jag gick dock upp massor i vikt "helt plötsligt" och tröttnade till slut på att se ut som en flodko.


  fick "tillbaka" cerazette igen - tydligen skulle den högre hormondosen göra att jag inte la på mig lika mycket vikt och sen dess har det fungerat bra med dem.


  har inte märkt av några problem med akne, men vet att bägge mina systrar har haft stora problem med akne medan de ätit piller (åtminstone en av dem åt cerazette).


  om du ska prova byta kan kanske mini-pe vara något att prova?

 • Pärlis
  Äldre 14 Jul 23:21
  #5

  Jag vet inte vad de andra mini-pillerna hette. Men de hade tydligen lägre hormon-dos än Cerazette.

  Men försvann din systers akne när hon slutade med Cerazette?

 • JollyO
  Äldre 15 Jul 11:15
  #6

  Kan du äta vanliga p-piller finns det ett som är mot acne, Diane heter det. Men om det är efter att du börjat med Cerazette som du fått acnen så kanske du kan försöka sluta med dem ja...


  Med Dianen (som skrivs ut av läkare) kan acnen läka ut. Jag har ätit dem i flera år utan att det gjorde det med det blev bättre.


 • Pärlis
  Äldre 15 Jul 12:20
  #7

  Menar du att Diane är en sorts p-pilla eller tabletter mot akne?

  Jag kan äta vanliga p-piller, men har högt blodtryck i familjen så därför bytte jag till mini så att jag inte skulle behöva oroa mig för blodtrycket.

 • S2011
  Äldre 15 Jul 13:03
  #8

  ja, det blev mycket bättre.


  nu har hon iofs haft ganska mycket akne annars också, men det minskade efter hon slutade med cerazette, så nånting måste det ju ha gjort iallafall..

 • JollyO
  Äldre 15 Jul 21:01
  #9
  Pärlis skrev 2010-07-15 12:20:41 följande:
  Menar du att Diane är en sorts p-pilla eller tabletter mot akne?
  Det är ett p-piller som är mot acne. Här kan du läsa bipackssedeln:

  www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp&DocTypeID=7&UserTypeID=2


 • Wormgi­rl
  Äldre 21 Jul 16:56
  #10

  Jag kan annars rekommendera kopparspiral. Inga hormoner som manipulerar kroppen. Den enda biverkningen jag känner till är att man kan få rikligare mens och mer mensvärk. Fast man slipper ju gå upp i vikt, få acne, bli deprimerad, få humörsvängningar, bli av med sexlusten, få sköra slemhinnor och konstiga mellanblödningar, etc, etc.

  Cerazette är en mycket kraftig hormonbomb som gör att ägglossningen (tillfälligt) upphör. Bara en sån sak, som att inte få ägglossning, kan påverka humöret och lusten väldigt mycket. Barnmorskorna verkar dock vara väldigt glada i att skriva ut dessa tabletter till alla som inte kan/vill äta vanliga p-piller -utan att ens informera om hormonfria alternativ.

 • Xrissy
  Äldre 22 Jul 10:28
  #11

  Har inte märkt av mer acne än innan jag började med cerazette men jag håller den i schack med hjälp av en mycket bra rengöringskräm från Dermalogica. För ca 2 år sedan hade jag stora problem med acne, detta berodde dock inte på några piller, utan det blev bättre tack vare rengöringskrämen! Krämen är ganska så dyr (500 ml går loss på nästan 500 kr!) men å andra sidan behöver man en så liten klick att flaskan räcker i ca 1 år! Dvs det kostar dig 41 kr per månad, inte alls så dyrt om man tänker så, eller hur? :)
  Här finns en återförsäljare: www.visageonline.se/


  På riktigt stora och onda "underjordiska" finnar duttar jag på lite Dalacin på kvällen och för det mesta är finnen mycket mindre när jag vaknar på morgonen :)


  Hoppas att det löser sig för dig! Det är jobbigt när preventivmedel gör att man mår dåligt :(


   

 • Änglin­gen
  Äldre 22 Jul 11:26
  #12

  Jag äter också Diane men det är INTE ett p-piller egentligen..det är för att minska akne och seborré (fet hud & hår)...när aknen blivit bättre ska man eg sluta med diane & inte fortsätta äta dem som p-piller. De får inte heller skrivas ut av läkare som p-piller. såhär står det i bipacksedeln:

  Normalt ska behandlingen avslutas 3-4 cykler efter det att den behandlade aknen läkt ut dvs. behandlingen med Diane ska inte fortsätta enbart för att förhindra graviditet.

  Jag har dock ätit dem i flera år (så för mig fungerar de i princip som p-piller även om det inte är därfor jag äter dem) för när jag har slutat så har aknen kommit tillbaka, det är helt fruktansvärt hur jag såg ut så nu vågar jag inte sluta...

 • Pärlis
  Äldre 22 Jul 22:53
  #13

   


  Xrissy skrev 2010-07-22 10:28:19 följande:
  Har inte märkt av mer acne än innan jag började med cerazette men jag håller den i schack med hjälp av en mycket bra rengöringskräm från Dermalogica. För ca 2 år sedan hade jag stora problem med acne, detta berodde dock inte på några piller, utan det blev bättre tack vare rengöringskrämen! Krämen är ganska så dyr (500 ml går loss på nästan 500 kr!) men å andra sidan behöver man en så liten klick att flaskan räcker i ca 1 år! Dvs det kostar dig 41 kr per månad, inte alls så dyrt om man tänker så, eller hur? :)Här finns en återförsäljare: www.visageonline.se/ På riktigt stora och onda "underjordiska" finnar duttar jag på lite Dalacin på kvällen och för det mesta är finnen mycket mindre när jag vaknar på morgonen :) Hoppas att det löser sig för dig! Det är jobbigt när preventivmedel gör att man mår dåligt :(  

  Kanske ska testa den krämen från Dermalogica då.
  Dalacin har jag haft men den hjälpte i princip inte alls.
  Tack för tipsen =)

 • Xrissy
  Äldre 23 Jul 12:42
  #14

   


  Pärlis skrev 2010-07-22 22:53:05 följande:
    Kanske ska testa den krämen från Dermalogica då. Dalacin har jag haft men den hjälpte i princip inte alls.Tack för tipsen =)

  Dermalogica har olika rengöringskrämer beroende på vilken hudtyp du har :) Jag trodde att jag hade väldigt fet hy men när jag mailade dem och beskrev mina problem så rekommenderade de krämen för normal/torr hy dvs. Special Cleansing Gel. Tidigare hade jag Clearing Skin Wash för fet hy och i och med att min hy redan var torr så blev den ännu torrare. Båda är jättebra, men som sagt så är det SCG som passar mig bäst just nu :)

  Hoppas att du får bukt med acnen! :)

 • Teolin­y
  Äldre 25 Jul 12:31
  #15

  jag åt cerazette i flera år och har haft massa problem med finnar och acne, fick tillslut byta till p piller som heter diane och efter 2 månader försvann alla finnarna, får någon enstaka nu som man normalt ska otroligt skönt att ha fått bort finnarna. prata med din gynekolog om att få byta p piller och få lämna blodprov då ett blodprov visade att jag hade för höga hormoner som orsakade finnarna och cerazette gjorde det värre.

 • Hoppe
  Äldre 25 Jul 13:35
  #16

  halkade in på denna tråd och vill gärna ge ett tips på behandling av acne/oljig hy, oavsett om den är relaterad till p-piller eller inte.


  clearly gone heter preparatet och är vitamin B5 (som man tar varje dag i flytande form, pulver eller kapslar).


  jag har inte haft så mycket problem med acne, men däremot väldigt oljig hy och har testat allt man kan tänka sig av mattande produkter, cremer och smink, men efter ett par timmar har jag varit lika blank igen.


  sen jag började med vitamin B5 så kan jag gå hemifrån utan att ständigt ha ett mattande puder i beredskap, underbart! kan verkligen rekommendera det!


   

 • Tue 14 Feb 10:47
  #17
  +1

  Cerazette - https://onlinecheappills.com/cerazettese.html dom fungerade väldigt bra måste jag säga! hade bara lite mens 1gång per 6 månader (åt dom i 4 år). Hade inga biverkningar, blev aldrig gravid, gick ej upp i vikt, inga finnar....dom va underbara

Svar på tråden Cerazette = akne
Logga in
Bli medlem