• BeBopz

    Borgligt bröllop

    Jag och min sambo sen 11 år ska äntligen gifta oss, han friade igår =)

    Just nu är vi båda arbetslösa men anser inte att vi måste avstå att gifta oss för det, jag har heller aldrig drömt om kyrkbröllop så för min del duger det fint med rådhus/tingshuset.

    Nu till min fråga, vi vill båda ha med några vänner och även mor/far/syskon, vi önskar båda att vi hade råd att bjuda dem på mat men vi kommer inte ha råd med det....Jättetråkigt, men jag tänkte höra om ni har några tips/råd om hur man kan göra det utan att det kommer kosta oss ngt?


    Så billigt som möjligt ?
  • Svar på tråden Borgligt bröllop
  • EoD Tholin

    grattis!!!

    ha ett borgerligt picknick-bröllop! bjud in era nära och kära till vigsel där ni vill ha den och be alla att ta med en picknickkorg packad med sina favoriter. sen kan ni ju bjuda på tårta om ni vill, eller inte :)

    annars hyr (eller lånar eller är hemma) ni en lokal och har knytkalas, alla får i uppdrag att ha med något speciellt (kan ni ju skriva i inbjudan) som räcker till alla.

    lycka till

  • Cantaton

    Jag var på ett bröllop som bara var för närmaste familjen. Då gick vi på restaurang efter vigseln och alla familjer betalade för sig.

  • BeBopz

    Knytkalas/picknick låter ju toppen =)

    Jag var lite rädd att det inte var ok att man gjorde så nämligen, tex med att gå på resturang och man betalade själv.

  • Cantaton

    Jag tror att era nära och kära förstår er. Och jag tror att lyckan över ert giftemål överväger. Jag har som sagt upplevt det sistnämnda, och det var inga problem. Knytis tror jag också skulle vara väldigt mysigt


    BeBopz skrev 2010-07-11 11:02:58 följande:
    Knytkalas/picknick låter ju toppen =)Jag var lite rädd att det inte var ok att man gjorde så nämligen, tex med att gå på resturang och man betalade själv.
  • BeBopz

    Jo de flesta vet ju om de problem som har varit kring ekonomin, vi ligger efter en hel del efter att min sambos förra arbetsgivare inte har betalat ut lön osv, han är fortfarande skyldig oss pengar tex =/

    Så du har nog rätt :)

  • BeBopz

    Tack !! =)


    EoD Tholin skrev 2010-07-11 07:19:57 följande:
    grattis!!!
  • Snigel Bee

    För det första Grattis! =) 

    Vi försöker också göra våran så billig som möjligt och för oss kom vi på att gifta oss i kyrkan va faktiskt billigt! Man får ju gratis lokal för vigseln plus att de som kmr har någonstans att sitta och vara bekväma! Vet inte hur det fungerar me att gifta sig borgligt men när man gifter sig i kyrkan så tar de en liten stund så man får hinna njuta lite av stunden!

    Hur många är ni?
    Jag håller me om att knytis låter mysigt! Man kan även ha picknick som någon föreslog och bara bjuda på tårta och något att dricka! Ni skulle kunna fira det hemma hos någon eller er efter vigseln, kostar inget! Det kommer vi ha! Vi kmr vara hos mina föräldrar och bjuda på tårta, småplock och dricka! 
    Det som brukar kosta är brudens alla saker (klänning, hår mm) och mat till gästerna! Men har man inte så mkt gäster och inte så mkt mat o slipper lokalkostnad så sparar man redan där mkt pengar! 

    Sedan så tkr jag att även ringen kostar en del! Där har vi gjort så att vi hellre lägger pengar på själva bröllopet och resan sen när ska vi spara på nytt för ringen! Jag fick en silver ring av killen (snabb köp =)) när han friade och så har vi beställt även en enkel silverring till honom! Sen nästa år så ska vi spara och på sommaren åka till Dubai där guld är mkt billigare och köpa våra drömringar! =)

  • Cantaton

    Åh nej, vad fult!


    BeBopz skrev 2010-07-11 11:10:13 följande:
    Jo de flesta vet ju om de problem som har varit kring ekonomin, vi ligger efter en hel del efter att min sambos förra arbetsgivare inte har betalat ut lön osv, han är fortfarande skyldig oss pengar tex =/Så du har nog rätt :)
  • alouette

    Snälla, det stavas borgerligt!


    Men kan inte ni bjuda på en bit mat hemma hos er? Paj och sallad och sedan bröllopstårta?


Svar på tråden Borgligt bröllop