Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Hjälp mig - skall jag ta hans namn?

    Jag reagerar på att ofta när man diskuterar byte av efternamn så har alla förslaget att man ska hitta på ett nytt ihop. I väldigt mångas fall där man inte är överens om hur man ska byta, så beror det på att folk är fästa vid sina egna efternamn, inte att de tycker illa om den andres. Som TS skriver så är ju brudgummen uppenbarligen fäst vid sitt eget namn, snarare än att han tycker illa om TS:s efternamn. Då hjälper det ju inte att de hittar på ett nytt, för han ville ju behålla det han hade.


    Personligen tycker jag att det får avgöras av den som tycker det är viktigast att man heter samma. För mig är det viktigare att ha kvar mitt efternamn än att hela familjen heter samma, så då blir det upp till brudgummen att bestämma hur han vill göra.

  • BlackWIngedAngel
    Aleta skrev 2010-07-20 11:01:00 följande:
    Tydligen finns det kryphål så att man kan krångla sig runt det. brollopstorget.se/Forum-1-76/m3789949.html  
    Och det behöver inte göras precis runt vigseln heller, utan det viktiga är att det görs i två steg. Båda parter måste ha kvar sina egna efternamn, när A söker om att få B:s efternamn som mellannamn. 

    När det sedan har gått igenom så kan B ansöka om att få A:s efternamn och ta sitt eget efternamn som mellannamn.


    MEN! Som det också står i tråden som Aleta länkade till så kan barnen aldrig ärva mellannamn!

  • BlackWIngedAngel
    Brautchen skrev 2010-07-12 15:09:05 följande:
    Jag får (förhoppningsvis) heta som jag heter, våra framtida barn får heta som jag, och han har dubbelnamn. Det är väl en bra lösning!Håll tummarna för mig nu att det blir så! (tar nog ett par veckor innan han har bestämt sig helt)
    Måste säga att jag tyckte det lät lite märkligt. Du får väl alltid heta det du heter? Det bestämmer ju bara du själv! Inte sant?!
Svar på tråden Hjälp mig - skall jag ta hans namn?