Inlägg från: Uppsalabrud2010 |Visa alla inlägg
  • Uppsalabrud2010

    Hur har ni råd?! :O

    Vi bodde i bostadsrätt mitt inne i en storstad och flyttade strax innan bröllopet till en annan stad och hyresrätt, vips så kunde vi spara nästan 9000:- VAR till bröllopet förutom det som vi redan hade sparat! Vi slapp pendla till den nya staden ca (2200 kr enkel resa med flyg+tåg+buss), slapp garagekostnad på 900 kr/mån, slapp alla betalningar på bostadsrätten. Visst har vi högre hyra nu, men vi betalar inga lån nu! Vi hade sparat till allt men så sa mina föräldrar att de kunde stå för maten, tårtan och personalen. Det gäller bara att prioritera rätt, vi sa tex upp saker som innebar onödiga kostander, tex GP, vi hade haft den i ca 5 år och jag hade bara öppnat den några gånger och min man kunde läsa den på jobbet och så finns den ju på nätet. Lade alla försäkringar på ett ställe osv. Vi hade inte heller kunnat gifta oss och ha den fest som vi hade när vi var 21, då pluggade vi fortfarande, men vi sparade så mycket vi kunde redan då! så prioriteringar är A och O

  • Uppsalabrud2010

    Vill bara förtydliga att det var så VI gjorde för att spara så som TS frågade, (har läst tråden och förstått att vissa är negativa mot ordet prioriteringar.) Alla människor har olika förutsättningar för sina prioriteringar.
    Vi är tex båda över 30, har jobbat i flera år, ofta 50-60 h i veckan och har inga barn att försörja, så vi gjorde de prioriteringarna som vi kunde för att spara.
    Sedan förstår jag givetvis att barnfamiljer och arbetslösa/sjuka inte kan göra så. Men då är det ju andra saker som man får tänka på. Blev själv utbränd (pluggade och jobbade heltid) och sjukskriven i 3 månader så jag VET hur det är! FK strulade dessutom så jag fick allt i en klumpsumma och fick skatta bort en hel del...Känner mig fortfarande helt slut, men jobbar ändå för att jag känner att jag måste tjäna pengar.
    Förhoppningsvis så kommer vi också att sitta med barn och villa i framtiden och då är jag hellre "fattig" än behöver bo i en instängd lägenhet. Vi prioriterade tex bröllopet framför villa så nu får vi avvakta med det istället och har börjat spara på nytt. 
    Om vi får barn så kommer vi kanske inte att kunna spara alls så vi försöker att lägga undan så mycket vi kan hela tiden.

Svar på tråden Hur har ni råd?! :O