• envyme

    Hur har ni råd?! :O

    Jag vill absolut inte låta fräck eller så, ber om ursäkt om någon tar illa upp. Men hur sjuttsingen har alla råd med bröllop? Jag är 21 år och skulle gärna gifta mig inom ett par år, innan 25 år gärna (skulle kunna gifta mig nu med om så var fallet), men jag undrar hur vi kommer ha råd. När jag gifter mig vill jag slå på stort och ha en fest som alla sent kommer glömma, men allt är ju så frukantsvärt dyrt!

    Jag hör ofta om folk som är i min ålder och några år äldre som ska gifta sig, och jag undrar hur de får ihop alla pengar på så "kort" tid! Visserligen så får nog många bidrag från familj osv, men näe gudars jag hade aldrig lyckats spara ihop typ 80.000 kr :O Vilket gör mig lite ledsen faktiskt för jag vill ju gifta mig en vacker dag...

  • Svar på tråden Hur har ni råd?! :O
  • hjärtaGlenn

    Det beror ju mycket på hur man spenderar sina pengar.
    Min karl är en sparare och jag är en slösare.. jag älskar att handla och därför gör vi som så att han sparar pengar och jag (sparar undan lite grann) men handlar en massa saker till bröllopet. På så sätt får jag ut mina shoppingbehov samtidigt =D

  • AnnaMaria84

    Alltså grejen är ju att under hela sitt liv spara pengar så att man alltid har en buffert att ta ifrån. Sen ÄVEN när man bestämt sig för giftemål börja lägga undan lite extra. Det går :) Jag och min m2b hade båda varsin buffert men vi har inte tagit nästan något av de pengarna till bröllopet. Vi började lägga undan 3000 kr var i December och alla månader framåt och det blir en del. Sen får man väl självklart ta från lilla bufferten också.

  • pyrro

    Visst man ska spara under hela livet, vi sparar också 500 i månaden. Men att vi skulle kunna spara 6000 i månaden är en otänkbarhet. Beror ju på vilket liv man lever och hur mkt man tjänar. Vi tjänar rätt normalt, men med hus 2 bilar (som vi måste ha för jobbet) och två barn  får vi vara glada om det går jämt upp.
    Om ni vill gifta er om några år så spara det ni kan. Om ni är öppna med att ni ska gifta er så önska er pengar till det i julklapp etc lägg sen budgeten utifrån vad ni har möjlighet till. Om festen är det viktiga för er så lägg krutet där och snåla in på kläder. frisyr etc (går fint att köpa klänning som är använd en gång tex)

  • Jessica och Daniel

    Jag är 27 år och har både villa och 2 barn att försörja men allt går om man vill... Nu har vi lyxen att mina föräldrar betalar allt förutom kläderna, spriten och lokalen... Dvs all mat och viss champagne och tårtan...
    Näbbkläderna har dom oxå betalat btw...
    Så mitt bröllop kommer sluta på ca 40.000:- då våra kläder går på 6000:- tillsammans, spriten ca 2000:- (jag har handlat utomlands) lokalen står brudgummens föräldrar för... Sen så får man ju lägga till att allt du gör själv ger en extra wow känsla över bröllopet som tex så har jag gjort egna hållare till bordplaceringarna, namnskyltarna, servetterna tryckte jag upp 60 stycken för 119:- vinflaskorna kommer vi dekorerar själva och fylla på med box vin.. Så man kommer undan om man har viljan att jobba lite själv...

  • Rufsas

    För mig handlar det om prioriteringar. Dessutom har vi inga barn och är lyckligt lottade med hyfsat välbetalda jobb. Men vi har fortafarande fått avstå svindyra semestrar, kläder och lite annat.


    Det viktiga tror jag är att man satsar på det man själv inte vill "välja bort". Vill du ha en dyr brudklänning? Köp den! Men räkna dock med att skära ner på annat. För mig var ringen viktig så den fick kosta en del. Klänningen kostade inte mer än 2 100:- och sminket gör jag själv. Det är bara två exempel på hur man kan "cut the costs". Vi tar även hjälp av vänner som är duktiga på diverse saker såsom håruppsättningar, blommor, bilar etc.


    Vi har sparat sedan januari 2009 och vårt bröllop kommer att kosta cirka 120 000:-. I detta ingår inte bröllopsresans hotell eller fickpengar (endast flyget). Mamma och hennes man betalar maten som kommer att gå på cirka 35 000:-.


    Till syvende och sist så handlar det egentligen om att samla alla man gillar och fira att man blir gifta!

  • ProjectX

    Vi har precis som Rufsas inga barn och två (någorlunda välbetalda) jobb. Eftersom vi båda är rätt sparsamma så lyckas vi ofta lägga undan ca 10-15.000 varje månad. Med då blir det inga utlandssemestrar och vi har ingen bil så våra utgifter varje månad är kanske 20-25.000 (inklusive mat).

    Det går om man vill. Vi har sparat i ett år, och har ett år kvar, men jag tänker inte slänga ut alla pengar vi sparar på bröllopet bara för att. Jag vill ha pengar över efteråt också, så vi har ändå en budget och försöker följa den så mycket som möjligt.

  • evejo427

    Vi hade turen att våra föräldrar ville vara med och bidra till bröllopet. De kommer stå för maten och vi för det andra. Vårt bröllop är stort, ca 100 gäster men det kommer inte bli så dyrt ändå. Man kan alltid kolla alternativ och behöver inte alltid köra på det dyraste.

  • FruHassel

    Vi har börjat spara nu och har ca 2 år kvar till bröllop ... Vi lägger undan så mycket vi har möjlighet... så det är olika varje månad.

  • Snigel Bee

    Håller med om att det är jättedyrt!! :S Vi ska ha ett litet bröllop och  bara det är svårt att ha råd med! 15 gäster har vi tänkt! Men det är så mkt som kommer till hela tiden! Det hade varit trevligt med ett stort bröllop men även om jag hade sparat pengar i flera år och säg att jag hade 100 000 kr så hade jag nog inte slängt bort allt på en dag!
    Och att det e så krångligt att vara brud visste jag inte heller!! Massa saker och tänka på!! hehe

  • Casmel

    Vi insåg oxå att vi inte kommer kunna spara ihop pengar till ett bröllop som vi vill ha så vi tog ett lån på 50 000kr. Kommer ju vara avbetalt på några år då vi tycker att det är lättare för oss att betala vårt bröllop på det viset. För om vi ska försöka spara så blir det bara att vi börjar renovera i huset och då tar man av sparpengarna tyvärr så detta var den enda möjligheten för oss om vi skulle få ett sånt bröllop som vi vill ha. Vi är inga som brukar ta lån i vanliga fall och vi tar aldrig något på kredit så för vår del gör det inte så stor skillnad ekonomiskt att ta ett sånt lån som vi gjort för detta tillfället! Det är en gång i livet


Svar på tråden Hur har ni råd?! :O