• envyme

    Hur har ni råd?! :O

    Jag vill absolut inte låta fräck eller så, ber om ursäkt om någon tar illa upp. Men hur sjuttsingen har alla råd med bröllop? Jag är 21 år och skulle gärna gifta mig inom ett par år, innan 25 år gärna (skulle kunna gifta mig nu med om så var fallet), men jag undrar hur vi kommer ha råd. När jag gifter mig vill jag slå på stort och ha en fest som alla sent kommer glömma, men allt är ju så frukantsvärt dyrt!

    Jag hör ofta om folk som är i min ålder och några år äldre som ska gifta sig, och jag undrar hur de får ihop alla pengar på så "kort" tid! Visserligen så får nog många bidrag från familj osv, men näe gudars jag hade aldrig lyckats spara ihop typ 80.000 kr :O Vilket gör mig lite ledsen faktiskt för jag vill ju gifta mig en vacker dag...

  • Svar på tråden Hur har ni råd?! :O
  • MabCar

    Vi har både sparat pengar och min sambo har några utdelningar kvar att ta ut från företagen. Visst är det mycket pengar, 110 000 kr men man gifter sig ju bara en än gång . Jag tror såsom många andra att det gäller att prioritera i både livet och bröllopet.

  • Katarina Michael

    Priotera, jag är inte så gammal 26 år och min m2b 29år och för ett år sen flyttade vi till hus i Malmö områdes ska tillägga, men sen den dag vi förlovade oss lägger vi undan 6000kr tillsammans i månaden, och vi gifter oss 1 år senare, dvs 72000kr sparade, hur vi har råd? Vi priotera sparandet och drar in på tex att vi inte äter ute så ofta, ta med lunch till jobbet och de finns även andra små saker att dra in på...


    Visst hade jag lätt kunnat spenders pengarna på annat "bra att ha" men vi har båda valt att priotera bröllopet och vi får absolut inget av våra föräldrar då vi båda har många syskon och dem inte har ekonomin till de. Ta lån är inget jag skulle kunna göra för ett bröllop då hade jag heldre väntat eller haft ett mindre, för låna till en fest känns dumt, att låna för investera i något som fysikt som bil, hus, lägenhet så okej...

  • Kattpoet

    Sjukbidrag,  ger inte så mycke men jag hade råd med kläder, tårta och fika från min sida  och min karl hade jobbb så det var kilt, avgifter och lokal hyra från honom. Hade inte svärmor  kidnappat bröllopet så hade vi inte haft råd med maten.  Vi slog på stort, ja så stort vi kunde eftersom ingen av oss ville börja  det gifta livet med att vara i skuld.


    Så vi rättade bröllopet efter vår ekonomi.

  • Blivande fru Swärdh

    Som alla andra har skrivit... Man lägger en budget, sparar så mycket man kan, prioriterar det man tycker ska kosta mer eller mindre. Allt går om man vill. I Sverige är allt rätt dyrt men man kan t.ex. köpa grejer på eBay. (Kom ihåg att det ska vara paypal konto från säljaren.)


    Vi åkte t.ex. på förlovningsresa till New York och köpte på oss massvis med grejer. I USA kostar bröllopsgrejer knappt en tiondel av vad allt kostar här.

  • FruHassel

    Vi har lagt en budget på ca 60- 70 000 kr till vårt bröllop och tänker oss att vi ev. tar en kuvertavgift på runt 200 kr/pers.

  • syster78

    Vi har precis bestämt oss för bröllop i september nästa år och finansierar det på flera olika sätt. Dels har vi sänkt vår amortering på lägenheten lite grann och gör istället en automatsisk överföring till bröllopskontot, vi har sagt upp morgontidningen, skatteåterbäringen som kom nu gick till stor del också dit.


    När jag inte är föräldraledig jobbar jag natt och nu är planen att jobba någon natt per månad och på så vis också finansiera bröllopet. På det här viset beräknar vi få ihop ca 70 000 och sedan tillkommer lite bidrag från föräldrar så det kan nog bli ett bröllop precis som vi vill ha det!

  • Mirey

    Jag är student och jobbar extra och mannen har ett välbetalt jobb. I min kultur betalar mannen allt så han började lägga undan ca 100.000kr i aktier som han gick plus på. Sedan betalas inte allting i förhand utan vi betalade 60.000kr till festlokalen efter bröllopet. Vi får endast pengar tillbaka i gåva så vi gick plus minus på ca 250.000kr.
    Jag bidrog med ca 13.000kr, båda flyttade tillbaka hem ca 9 mån innan bröllopet så man parade in en massa pengar på det också.

    För övrigt tycker jag att det handlar om prioritering och verkligen spara så mycket man kan hur svårt det än är!! Lycka till!

  • Sebastiána

    Vårt bröllop kommer att gå på 50-60.000:-. Vi är då över 40 båda två och har srapat ihop pengar under åren. När jag var 21 hade jag typ 1000:- på banken och levde på studielån. Då hade jag absolut inte haft råd med någon bröllopsfest.

  • Elinah

    Vi hade inte heller haft råd med vårt bröllop när vi var 20-25 år. Pluggade och gick på studiemedel och hade det knapert. Nu är vi +30 och båda jobbar och tjänar helt ok vilket innebär att vi har runt tre gånger så myket pengar i månaden att röra oss med jämfört med för tio år sedan. Det gör att vi nu har råd med vårt drömbröllop som med allt kostar runt 80 000 kr och det har vi sparat ihop. Det bllir tio dagar i New York med bröllop och bara vi två. För att kunna spara handlar det om att prioritera, t.ex. mysiga hemmakvällar i stället för rajraj på stan.

  • cherrylane

    En student och en som jobbar i vården (min Mb2 faktiskt). Det är inte fett, men det går. Snälla föräldrar har jag, som ställde upp och betalade maten. Sedan så sparade vi 7-8000 i månaden genom att jobba extra och prioritera.
    Bröllopet kommer totalt gå på ca 80 000 och av det så betalar pappa ca 30 000.

Svar på tråden Hur har ni råd?! :O