• workoutgirl

    Hjälp mig gå ner 10 kg!

    Nu är jag trött på mig själv och min allt dallrigare kropp. Den senaste tiden har bjudit på allt för mycket mingel, kickoffer, stillasittande jobb, chips i soffan framför fotbollen och nu visar vågen på alldeles för många kilon för att jag ska vara nöjd nånstans.


    I december ska familjen till Teneriffa och då vill jag kunna visa mig i bikini utan att skämmas men jag behöver hjälp för att hålla mig på rätt väg, så jag hoppas kunna få lite pepp här.


    Det här är nuläget:


    längd 159 cm
    vikt 63,4 kg
    stressnivå skyhög
    tränar sporadiskt
    äter oregelbundet, sällan frukost, mycket skräpmat


    och det önskade läget:


    längd 159 cm (går inte att göra så mycket åt)
    vikt 54 kg
    stressnivå hanterbar
    tränar regelbundet 3 ggr/v
    äter regelbundet och nyttigt


    Mitt första mål blir att gå ner 2 kg på 2 veckor, vad tror ni om det?


     

  • Svar på tråden Hjälp mig gå ner 10 kg!
  • workoutgirl

    Lundapågen: tack för peppen, jag har nog också räknat med att det kommer ta tid, jag är ju ganska liten men hoppas ändå må lite bättre i kroppen framåt slutet av sommaren och förhoppningsvis ha nått mitt mål i december


    SandraMT: japp det är alltid lättare tillsammans, klart du får vara med idag är ju midsommar så kanske inte bästa dagen att börja på ha ha men det ska nog gå


    Jag tycker nog du kan räkna cykling, kanske inte som träning men vardagsmotion. Själv sitter jag mest still hela dagarna, nåt jag inte alls trivs med men jobbar man på ett kontor vid en dator är det svårt att röra mer på sig


    Jossankossan: jo, jag tror nog att det är regelbundna matvanor som är nyckeln, att det ska vara så svårt bara

  • workoutgirl

    SandraMT: 


    absolut, maten är det som gör skillnad på vikten, det jag har märkt dock är att när jag tränar regelbundet så har jag också lättare för att äta bättre och mer regelbundet.


    Nu har jag reggat mig på matdagboken.se för att få lite koll på mitt matintag. För mig ör det definitivt frukosten som är det stora problemet. Jag är helt enkelt varken hungrig eller sugen på nånting på morgonen.

  • workoutgirl

    Nu har jag börjat registrera mina måltider på matdagboken och dagens matintag var väl ingen höjdare direkt, jag höll mig iofs inom mina kalorier men utan mellanmål och alldeles för långt mellan måltiderna.


    Resultatet av dagens ansträngningar blev att 40% av intaget är fett (för mycket) 40% kolhydrater (för mycket) och 18% protein (för lite). Intressant att se och jag har lite att jobba på alltså målet är 33% fett, 33% kolhydrater och 33% protein


    Dagens motion blev en modest promenad på 2,2 km och ca 20 minuter

  • workoutgirl

    efter några dagar med matdagboken inser jag att jag äter tokigt mycket kolhydrater! Men jag tuycker det är svårt att hitta särskilt mellanmål som innehåller mer protein, vilket är det jag borde äta mer av.


    Träningen går iallafall bra. Igår skulle jag ha gått ett testpass bootcamp men jag måste ha missat gruppen för jag väntade och väntade utan att hitta någon annan som skulle träna. 


    Idag har det blivit en 40 min promenad och 2,5 km jogging. Det var sjukt skönt så nu har jag bestämt mig för att jogga en liten runda varje dag fram till semestern om 2,5 veckor. Imorgon är det vägning också, fasar lite. Tänk om jag inte har gått ner ett gram!

  • workoutgirl

    pokaloo:


    jag föredrar också min sambo lite mullig, tycker inte om spinkigt


    Det blev ingen vägning idag eftersom jag var ute och sprang istället för att gå till gymmet, och jag har ju ingen våg hemma så vi får väl se när jag kommer iväg och väger mig nästa gång... känns inte som om jag har gått ner nåt än iaf

Svar på tråden Hjälp mig gå ner 10 kg!