• MabCar

    Oktober 2010, del 2

    Denna förra tråden stängdes så här kommer en ny. Här samlas vi som ska gifta oss i oktober.

  • Svar på tråden Oktober 2010, del 2
  • xaniara

    Tack för de fina orden. Mest cred ska gå till BM som suttit och designat, jag har bara klistrat :)


    bröllop 101009 skrev 2010-07-05 18:41:41 följande:
    Hittade massor, bla tygservetter IRIS som jag ska testa att stärka och stryka i helgen. Hur stärker ni? Spray- eller sköljstärkelse?
    Hm, jag kan inte så mycket om tygservetter, varför stärker man dem? Är det om man vill bryta dem?
  • bröllop 101009

    Precis, man stärker för brytningen. Annars ser de nog ganska eländiga ut. Jag har bara testat att spraya tidigare. Men det kan vara lätt att bränna stärkelsen så att det blir fula fläckar men det kanske blir så även om man sköljer i stärkelse. Ja ja, jag köpte några extra så att jag har lite att träna på. :)

    Är det någon som har tips på en snygg servettbrytning som passar till 40x40 servetter?

  • 101010 Amor vincit omnia

    Har ni pratat med den som skall viga er? Idag när jag satt o jobbade som bäst så ringde min telefon helt plötsligt.. och det var PRÄSTEN! =) Hon verkade jättegullig, visserligen kändes allt bra innan, men nu känns det ÄNNU bättre efter att jag pratat med henne =) Ska ni ha nå speciell musik? dikter?

  • MabCar

    Vi har inte pratat med en präst som ska viga oss ännu. Hon vi pratade med när vi bokade sa att vi skulle höras under augusti. Hur långt innan borde man prata med dem?


    Ringde floristen igår och "bokade tid", henne ska vi träffa i början av september. Har ni bokat florist?


    Tänkte lägga hindersprövingen och ansökan om efternamnsbyte på lådan imorgon. Nu känns det som det börjar bli på riktigt

  • 101010 Amor vincit omnia

    Jag vet faktiskt inte hur långt innan, jag hade då inte ens väntat mig att hon skulle ringa än, men det var kul att hon gjorde det :) Nu känns det mer verkligt... jag har pratat måde med dem som tog emot bokningen, kyrkoherden och nu självaste prästen :)

    Jag har själv ett väldans problem med buketten, vet inte hurdan jag vill ha och om jag ens ska ha när det "bara" är vi och vittnen. Men tror nog att jag ska ha ändå :)

    Idag skrev jag ut både hindersprövningen och efternamnsbyte.... men väntar med att skicka in dem... vilket datum gifter ni er? Har du klart med ring?

  • MabCar

    Vad roligt att det kändes så bra med prästen. Vi gifter oss den 23 oktober. Vigselringen köpte vi samtidigt som förlovningsringarna. Det är en schalin passion i vitguld med diamanter i kanalfattning. Har du hittat din?

  • Slottsbröllop

    Jag vet inte om jag ska boka någon florist funderar på att köpa från euroflorist på nätet, ska tänka lite till. Jag fick tips om en florist i Alvik, kanske ringer henne och kollar lite priser och så..svårt.

    Vi har bestämt vigselförrättare och ska boka in en tid för att träffas i slutat av augusti. han vill att vi ska tänka ut gulliga och roliga historier om hur vi träffades osv. Varken jag eller blivande är särskilt bra på det så känns jätte svårt!

  • xaniara
    MabCar skrev 2010-07-06 17:58:21 följande:
    Vigselringen köpte vi samtidigt som förlovningsringarna. Det är en schalin passion i vitguld med diamanter i kanalfattning. Har du hittat din?
    Oh, den ska jag också ha!

    Åh, jag sitter också och filar på hur ceremonin ska se ut (borgerlig, utomhus), varken jag eller BM är särskilt förtjusta i diktläsning eller liknande, och vi har inte varit så sugna på att ha någon som sjunger heller.. Kanske mest för att det kan bli svårt med ljudet utomhus. Det är jätteviktigt för oss att det inte känns krystat eller tillgjort, men det gör det samtidigt svårare när man ska komma på nånting vettigt. Någon som har förslag? 


    Vad vi funderat på är möjligtvis en läsning av ett kortare stycke ur någon av våra favoritböcker (hela bröllopet kommer vara estetiskt inspirerat av bla gamla böcker, textsidor och en hel drös nördigheter..), men att lyckas välja....


    Hur mycket 'lullull' kan det tänkas behövas för en 15-20 minuters ceremoni?

  • sassysissy81

    Hej!
    Åj vid ni alla har kommit långt i er planering. Själv har jag just beställt inbjudningskorten och vi tänker skicka ut dem i början av augusti. O.S.A 12 september.
    Bröllop101009: Vi bygger ett egnahemshus helt själva, dvs min blivande man och jag. Han är där varje dag och bygger och jag är där varje veckoslut och ca 2-3 kvällar i veckan. Vi har nu hållit på i två års tid och huset borde vara färdigt i september. Ett annat par ska flytta in i lägenheten var vi bor nu (hyreslägenhet) 1 oktober så då måste huset vara åtminstone tillräckligt färdigt för att vi ska kunna flytta in. Det är tungt att bygga, men vi lägger parkett, kakel och har just fått alla skåp till huset (till kök, hjälpkök, tambur och till alla sovrum) och för ett par dagar sedan fick vi vitvarorna som nu också är på plats.

    Kanske vi därför är lite senare i planeringen än vad ni är, men vi har så mycket annat att fundera på att bröllopet kommer på andra plats. Det positiva är dock att eftersom jag bygger hus själv, så tycker jag att det är en barnlek att planera ett bröllop.

    Har själv haft semester en vecka och varit på stugan med familjen, och från och med ikväll får även min fiancé semester, så imorgon sticker vi på resa i två veckor och kommer hem 25 juli. Ska bli så skönt att komma bort från all hysteri kring hus och bröllop och hinna umgås med varann (något vi inte gjort på länge).

    Husbyggandet är väldigt tärande på förhållandet och vi ses oftast endast på nätterna och när jag är med och hjälper till och bygga, men samtidigt vet man att om man klarar av den här tiden, så har man ett väldigt stabilt förhållande som klarar av vad som helst!

  • Fru Osbeck

    Hej allihop!


     


    Från att vara en oktoberbrud så blir jag en juli brud. Den 31/7 viger vi oss på trädgårdsföreningen

Svar på tråden Oktober 2010, del 2