Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010

    nu har jag också hittat hit

    Sarahkka: vad fina blommor du ska ha i din bukett.

    Vi har fått hem vår "filmaffisch" som vi ska ha i lokalen och den är helt perfekt!
    O så har jag fått hem min underkjol som jag beställde för ett tag sedan. Tänkte ta med den till fotografen o kanske ha på på nåt foto när vi tar secretbox bilderna. Det är en tyllunderkjol med mängder av tyll-lager.


  • KatjaB

    En jobbarkompis till mig sa idag lite apropå när jag själv kom in på bröllopet att hennes sambo visst beslutat sig för att inte komma på bröllopet (han har aldrig träffat oss så det kan jag väl förstå) men att hon tänkte ta med sin dotter istället. 

    Nu kanske jag är fånig, men vi har ju bjudit in henne och hennes sambo och uttryckligen skrivit att vi önskar en barnfri fest. 
    Sa lite snällt att vi har ju många som har barn och alla har fått skaffa barnvakter. Vi vill dels ha en kul vuxenfest, men sen också undvika höjda ögonbryn för att en person fått ta med sina barn medan alla andra inte gjort det. 

    Hon kontrade med att hennes dotter är ju 13 år. Och visst, hon kan säkert klara av att sitta still på en bröllopsmiddag, men vi känner ju inte ens hennes barn. Sen vet jag ju att de inte har den mest okomplicerade relation och dottern nyss haft sin alkoholdebut och då hamnade på akuten. Jag tycker inte att det är så lämpligt att hon skulle vara med.

    Stör mig lite på att hon inte ens säger att hennes sambo inte tänkt följa med (jag menar, de har ju osat för länge sen) och sen bara antar att hon kan ta med någon annan. Jag skulle aldrig bjuda in någon annan på ett bröllop som jag var bjuden på, vare sig barnen eller nån annan.
    är jag fånig??


  • KatjaB

    Jag sa att vi har andra vänner som har så pass stora barn, så för att det ska vara rättvist är det samma som gäller för alla. De enda vi gjort ett undantag för är syskonbarn för de är ju väldigt viktiga för oss, som hon säkert förstår.
    Så hon sa att hon respekterar vårt beslut, och sa inget mer sen. Men jag blev lite paff, och så är hon lite omständig ibland, så jag känner att hon kanske lika gärna kan ringa på dagen d och säga att hon inte kommer för att hon inte har råd eller inte känner nån, eller vad som helst.
    Nu vet jag ju inte om det blir så, men det vore inte omöjligt. Och så det här att inte säga nåt om att hennes sambo visst inte kommer. När hade hon tänkt säga det? Vi lägger ju rätt mycket pengar på både mat, tårta, alkohol osv. Det är klart vi vill veta i god tid ifall någon inte kommer. Vi ska ju inte behöva dubbelkolla med folk att de verkligen tänkt dyka upp också.. *muttrar*

    På tal om nåt roligare så är mina skor klara och de ska skicka dem idag. Men de hade fattat fel i kina på hur de skulle göra, så de har sytt på spetsen fel. Pernilla, ägaren, säger att det är inte så tokigt ändå, men det var ju inte det jag beställde. Så jag ska få en brudväska som jag ville ha på köpet. Det var ju snällt
    Spännande att se hur skorna ser ut då, hehe


  • KatjaB

    då har man blivit hippad då både jag och simon blev bortrövade igår.
    Jag hade inte fått veta att Simon skulle få sin svensexa då, utan de hade gett mig ett fejkdatum o fixat barnvakt åt oss, så att det verkligen skulle bli total överraskning.
    Simon visste dock att jag skulle bli bortrövad.

    Så jag trodde att vi skulle få middagsgäster till senare på dagen och sprang runt o städade som en galning för att det skulle hinna bli fint. På mig har jag t-shirten jag sovit i och trosor. haha
    Simon försöker få mig att klä på mig och gå ut med hunden men jag tycker att jag inte har tid.
    Istället går jag på toaletten och hör att det plingar på dörren. Tar första bästa plagg att dra på mig, som blir ett par vita kapribyxor (och fortfande den där t-shirten jag sovit i) och går ut. Då är det mina och hans föräldrar som råkat komma för tidigt (barnvakterna) och säger att de hade alla vägarna förbi och skrattar lite hjärtligt, att de råkat på varandra på parkeringen.
    Jag fattar inte alls och tänker att ja, det kan ju hända, de brukar ju komma förbi på helgerna ibland, haha, och börjar koka kaffe och ta fram bullar ur frysen.
    Sen plingar det på dörren igen. Jag fattar fortfarande inte.
    Utanför står min bästis som har med sig kopieringspapper och en klänning, som jag ska låna. Jag tänker att oj vad bra, då får jag äntligen den där klänningen. Har ingen aning om att det är nåt annat på g (här kan man ju börja undra om jag inte är lite dum i huvudet som inte fattar )

    Då rusar min syster in och tar på mig en ögonbindel och jag får inte se vilka mer som är med på hippan.
    Jag skrattar och skriker förfärat att jag inte har en bh på mig. Så de tar fram en av mina bh:ar, som jag inte får ta på mig, utan får gå med ögonbindel ut på parkeringen med en bh i handen. heheh dessutom var det jättesvårt att ha koll på var jag satte fötterna så jag gick som en gammal tant för att inte trampa snett!

    Nåväl, in i en bil med tärnan och Nina, en annan kompis.. känner ju igen rösterna. Får traska uppför en massa trappor in i en lägenhet och känner jag igen mig trots ögonbindel att vi är hos min syster. Här får jag sitta med ögonbindel och får en bacardi breezer i handen. ingen annan än tärnan och nina pratar, men jag hör att det är någon mer där.
    Sen får jag av mig ögonbindeln efter ett tag och mina två kusiner som bor flera timmars resa bort är där!! Åh, vad glad jag blev, hade aldrig trott att de skulle bemödat sig att komma!

    Vi dricker bål, skumpa, cider och pratar. Sen går de andra undan och jag får en helkroppsmassage med rogivande musik och en massa oljor. Min äldsta syster är utbildad och helt sjukd duktig på att massera.
    jag får en choklad-ansiktsmask också.
    Efter det får jag gå och duscha och får en morgonrock att ta på mig. Då får jag veta att eftersom jag blev itutad av mina systrar att jag var en arabisk prinsessa när jag var liten, som blivit kidnappad av mina "föräldrar". de hade inte råd att ha kvar mig och skulle skicka mig till irak o en pappkartong! jag var ganska liten och trodde på mina systrar och sprang till mamma och grät lite för att de skulle skicka iväg mig och mest för att de tydligen hade bränt alla mina prinsesskläder.
    Så nu skulle jag få bli en arabisk prinsessa jag blev sminkad, och fick även sminka ögonen på alla som var där (hade mest snits med att få till kattögonen).
    Fick en turban, en bindi i pannan, harembyxor, en sari med massor av broderier och paljetter och ett par sandaler med strasstenar på.
    När alla är klara och jag hunnit bli lite salongsberusad, får jag åka iväg till en kvarterspizzeria där jag får en öl och en bananlikör-shot. Sen sätter de på värsta magdansmusiken och jag ska dansa inför alla som är där. Pinsamt! Men det var ändå kul, o något kom jag ihåg från den där magdanskursen för några år sedan även fast det var lååångt ifrån allt.
    Efter detta åker vi iväg till en skogsväg och jag får en påse med sekatör, dekorationsnålar, fina band, bast, kniv och en lapp. Jag ska göra buketter av det jag hittar i naturen för att sälja dessa.
    Jag springer och roffar åt mig massor av sommarblommor och binder ihop 5 buketter.
    Sen efter detta får jag gå in på Willys!! för att sälja dessa, hahaha. Jag tjänar ihop 54,50 och får åter igen på mig ögonbindeln.
    Vi åker iväg och jag av mig ögonbindeln och de har inrett ett stort partytält i tusen och en natt-anda. det är färgglada tyger, massor av olika kuddar, persiska mattor på govet och en sänghimmel över platsen där jag ska sitta. Massor av tända ljus och ett stort lågt bord mitt på golvet. Vi sätter oss och in kommer mina syskonbarn som är utklädda till servitörer i aladin-tema.
    Vi får melonbål, exotiska frukter och vin.. mycket vin.
    In kommer en förrätt av någon form av friterad kryddig potatis. min mamma är kocken och det är hur gott som helst.
    Efter det får vi ris med gurkmeja, kyckling, kött och färsspett och massor av olika såser som är hemgjorda. Helt sagolikt gott! och till efterrätt först spett med mer exotiska frukter, en kladdkaka, saffransglass och indisk kulfiglass.
    Vi leker lekar, pratar och alla får berätta om sitt starkaste minne med mig

    Efter det åker vi ut på krogen där det är dragshow kvällen till ära. vi har kul, dansar, pratar. Där finns även hela 6 andra möhippor och vi konstaterar att jag är väldigt orginell som en arabisk prinsessa Sov över hos syster och har varit något vansinnigt bakfull idag. Kände mig som överkörd av en långtradare när jag vaknade i morse, men vad kul det har varit!


  • KatjaB

    har haft lite fullt upp nu så jag har inte hunnit in nåt... får läsa ikapp sen.
    Men igår kom mina skor från pernillasbrudbutik, jag berättade väl att kineserna fattat fel med hur spetsen skulle sitta på, så de var inte som de egentligen var tänkt.
    Men efter att ha gjort om lite småsaker och sytt på strasset som satt på det första paret skor (jag köpte ju ett par som blev för stora hos matildasfest i höstas) så blev de jättefina!
    Får ta o lägga upp en bild här nån dag, men de var verkligen hur fina som helst, o väskan var superfin. de ser riktigt vintage ut och det var ju det jag ville.

    Igår var jag på provuppsättning också, blev lite förvånad över att hon var så noggrann fast det bara var på prov, det blir nog riktigt bra. Det enda var att jag blev lite velig på hur tuperat det skulle vara på hjässan, så att det inte blir för puffigt, men med flor o allt på så tror jag nog att det ser annorlunda ut

    Idag hoppas hoppas hoppas jag att tärnklänningarna kommer

    Och eftersom jag var i så risigt skick i söndags så kunde vi verkligen inte ta oss iväg till fotograferingen, så jag ringde runt nu och fick tag på en fotograf i stan som fotar secret box bilder, ska dit idag. Så det ska bli riktigt kul


  • KatjaB

    100703: vilken kul hippa

    vi3: jag håller med som ovanstående, att om du inte vill följa med så kan ju du stanna hemma, men dottern har de ju trots allt inte gjort illa, även fast jag förstår att det känns. Man väljer ju inte släkten men förhoppningsvis vill han vara bättre farfar än förälder.
    Sen är det ju alltid skönt om man kan gräva ner stridsyxan inför bröllop o så, det sista man vill är ju att börja tänka på nåt sånt där när man bara vill vara glad och ha kul på sin bröllopsdag. Helt klart lättare sagt än gjort, S biologiska pappa är ju ett riktigt orginal och han kommer inte komma på vårt bröllop för att han själv väljer att inte höra av sig. Hans förlust, även fast det såklart är jättetråkigt att det ska behöva vara så.

    Idag var jag på secret box fotografering, det var riktigt kul! Jag hade en korsett, stayups och en vit strutsfjäder som jag hade som en accesoar, och så ett ombyte med svarta trosor och svart nattlinne i spets, lite klockad söt modell som jag fyndade från cubus till halva priset.
    Fick vara i studio och ta massor med bilder, ett par då jag bara var insvept i ett lakan, och så tog vi några utomhus då jag fick gå på en äng med massa blommor runt mig.
    Ska bli jättekul att få se resultatet sen, men jag tror nog att det blir bra, jag kände mig väldigt fin iallafall


  • KatjaB

    vi3: ja, han är ju som han är.. men vi kan ju inte hänga upp oss på honom heller. Jag har slutea försöka nu eftersom det visat sig vara helt lönlöst att försöka "medla", det tar bara en massa energi.


  • KatjaB

    hej hej! varit bortrest nu i helgen så jag hawr inte varit inne alls. Mycket att stå i såhär 3 veckor innan bröllopet, men det ska vi väl klara av
    Är smått nervös för kostymen från suitopia, att det borde nog ta och dyka upp snart! Kommer få spel om den inte kommer i tid och om den skulle vara dåligt sydd, man har ju annars hittills bara hört bra om dem.


  • KatjaB

    åh just ja.. måste ju komma ihåg att göra vigselprogrammen.
    Dikten som ska läsas måste bara bestämmas så att vi kan skriva ut dem.. vi kommer inte riktigt överens där, jag gillar Shakespear men det gör inte Simon fullt så mycket. Han gillar typ Bruno Öijer men han är ju allt annat än romantisk i sina dikter så hans kan vi ju inte använda oss av.

    någon med några fina dikter/texter på lut som ni vill dela mer er av, inget bibliskt eller alltför vanligt på bröllop.


Svar på tråden Juli 2010