Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hjälper din man till i hemmet?

    Jahapp, här har min vän Aleta redan sagt allt jag tänkte på ser jag !

    Och TS, ta det lugnt! Vi fattar alldeles utmärkt och reaktioner, reflektioner och svar får du utifrån formuleringar helt enkelt. Det är ingenting konstigt. Och för den delen är det väl bra och ett tecken på någon slags utveckling att vi inte vill prata om att hjälpa till utan om att hjälpas åt. Det är skillnad och olika värdeladdning i de begreppen. Det är inget att bli upprörd över utan bara bra att upptäcka om du aldrig tänkt på det förut.

    Vad gäller själva hemmet och smutsnivåerna så önskar jag hett att jag hade det mer som Aleta, eftersom vi har det lika så långt som till att ingen gillar det där med tädandet.

    Men...visst fasen bråkar vi om det. och högljutt också! Jag kan skrika mig blå på att det alltid är jag som måste sättaiågång antingen bara mig eller oss båda. Han ÄR latare och har myket, mycket högre skitighetströskel och dessutom är det så att eftersom ha inte lagt särskilt mycket tid på att städa och ingen lärt ut det ordentligt, så KAN han i vissa avseenden faktiskt inte städa på ett vettigt sätt. Själv har jag arbetat med städning och faktum är att det finns kunskaper att förvärva på det området som man inte föds med. Man kan förstöra många klädesplagg, få jäkligt fula rinningar på skåpluckorna och repa möbler för alltid om man inte har kol på vissa grundläggande saker. Det har ärligt talat varit SKITJOBBIGT för oss, eftersom han tycker att han "gör väl som han vill på sitt sätt" medan jag inte kan se på medan han repar den nya byrån med dammsugarröret för att han inte fattar att det finns en möbelborste att fästa på röret...

    Sedan tror jag jgag är slarvig av ren protest, eftersom min mamma är närmast pedant, och jag alltid haft jobba där man städar och plockar hela tiden = hemma får jag vara lat, fast jag hatar när det blir helt stökigt och vill ju ha det fint.
    han däremot, han är slarvig för att hela hans familj är det. Han gör bara som det alltid gjorts hos dem, dvs ingen gör nå´t och när någon gör det så är det mor i huset.

    Jag skulle ljuga om jag påstod att detta inte var källa till gräl i vårt hem. Det är nog egentilgen den största. Fast det har blivit mycket bättre med åren och numera försöker han åtminstone lite mer. Men det är på mina initiativ. Utom att plocka ur diskmaskinen, det gör han av sig själv...

  • passionsblomman

    ...nog för att jag ofta halkar på tangenterna, men nu var det visst värre än vanligt!
    Jag ber om ursäkt och hoppas det går att förstå innebörden ändå...{#lang_emotions_embarassed}

Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?