• Villemoa

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Daa: ett roligt fenomen det där med att boa. Trodde själv aldrig på att jag minsann skulle boa när jag väntade Moa men så gick man där och rensade och möblerade och köpte ny förvaring. Vi är på g att boa nu också fast i lite större mått; garaget ska tömmas på skräp, tilläggsisoleras, läggas golv, göra en groventré och sen inredas som förråd *puh* Sa till gubben att vi kunde bestämma att det ska vara klart innan jul så vi har ett långt tidsspann annars kommer vi bara stressa runt här hemma.

  • Villemoa

    Daa: ja, det sista stora projektet vi har kvar att göra. Egentligen skulle vi ha gjort det i våras men med tanke på hur jag mådde då så sköt vi upp det till hösten istället. Om vi skulle hinna innan bebisen kommer så skulle det ju vara fantastiskt. Jag är ju inte mycket till hjälp eftersom ryggen ju har börjat spöka för mig. Foglossning alltså, you gotta love it...NOT!

  • Villemoa

     


    Daa skrev 2010-07-29 20:01:42 följande:
    Jobbigt med foglossningen, Villemoa. Vilket otyg. Det vore onekligen praktiskt om fogarna började mjuka till sig alldeles lagom till förlossningen och inte förr.

    Ja, det hade varit något! Som tur är har jag ju kunnat vila i sommar men så fort jag rör mig längre sträckor så gör det ont. Idag var vi till IKEA efter mvc och nu har jag jätteont i ryggen och ljumskarna håller det sig på den här nivån så är det iaf hanterbart.

  • Villemoa

    Nej det har jag inte testat. Ska kolla upp den möjligheten på mvc om det förvärras. Konstigt att de inte erbjöd det förra gången när det var värre! Min bm nämnde det inte ens då. Gick du på ett privat mvc?


    Aleta skrev 2010-07-29 20:29:49 följande:
    Villemoa, jag fick akupunktur på mvc förra gången och det hjälpte mot foglossningen. Har du testat?
  • Villemoa

     


    Heloise skrev 2010-07-30 14:49:48 följande:
    Tänkte passa på att ställa en fråga; jag har så himla ont vid blygdbenet, gör ont att lyfta fötterna, en tryckande smärta( ungefär som om någon sparkat mig mellan benen) är det också foglossning? Eller en bonus-smärta?

    Japp, foglossning. Tydligen sitter det en jättestor fog där, om man säger så, fick lära mig det på v.20-gruppen för några veckor sen.

  • Villemoa

    Heloise: har också ont i blygdbenet men inte lika mycket som du. Den här graviditeten är jag *peppar, peppar* förskonad från den smärtan jag hade förra gången. Är helt säker på att det är för att jag har lov och kan vila mycket.
    Din stackare, du ska inte behöva ha så där ont. Prata med din bm vid nästa mvc-besök, fortsätter det så här borde hon boka in dig på ett läkarbesök så de kan ordna med sjukskrivning. Så var det för mig.
    Har du förresten funderat på att använda stödbälte? Jag hade ett sånt när jag väntade Moa och det hjälpte en del när jag stod och gick. Naturligtvis har jag lyckats förlägga mitt så jag beställde ett nytt igår.

  • Villemoa

    Fy fasen gumman så du har det! Tyvärr vet jag precis hur det känns men det hjälper ju dig föga. Du vet var jag finns om du vill gnälla! Du kanske redan hört det men försök att inte vagga när du går för det hjälper inte fogarna. Man ska ta små, korta steg istället. Här i Sthlm brukar mvc samarbeta med ReAgera-klinikerna och man får gå på kostnadsfri föreläsning om just detta med ryggproblem och bäckenuppluckring. Har ni nåt liknade i dina trakter?

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...