• Leksi

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Hela tråden har tagit midsommarledigt! =) Hoppas ni har det riktigt härligt allesammans!!

  • Leksi

    Ååååå!!! GRATTIS Andbeyond till lilla miraklet!! Så härligt! Nu får ni fira ordentligt i Lissabon!

  • Leksi

    Ja herreminje vad varmt det är! Jag gillar värme i vanliga fall men med en liten tvåmånaders bebis är det inte så kul. Just nu sitter vi instängda med neddragna gardiner/persienner/markiser och lillkillen ligger naken på ett lakan och är ganska så nöjd för tillfället. Igår var det 30 grader här och idag ska det bli upp mot 35! Att gå ut efter kl 10 på fm eller före 18 på kvällen är tyvärr inte att tänka på. Men vi får njuta av de fina kvällarna.

    De största kramar till Blommis! Vad skönt att Daa kom och hälsade på dig!

    Grattis till semestern Sonja! Välförtjänt!

    Sex veckor går fort *peppar Lanovia*. Inte helt fel att ha semestern kvar när alla andra börjar jobba igen.

    Min man har just haft sin första semestervecka av fyra och det är jätteskönt att vara båda två hemma! Vi har heller inga ambitiösa reseplaner eller så utan nöjer oss med att fixa lite hemmavid, grilla, umgås med kompisar och planera Alfreds dop. Har ni förresten några bra tips på solosånger som passar på dop? Bruttan kanske? Vilka psalmer och sånger hade ni på Signes dop? *gratulerar i efterskott!*

  • Leksi

    Tack så mycket för alla tipsen Fjällbruttan! Himlen måste sakna en ängel är ju så fantastiskt fin, den kommer vi nog också ha.

    Dopguiden var ju en jättebra sida! Massor av sånger att gå igenom. Hittade bland annat den här fina texten som fick mina ögan att svämma över:


    Vers
    Jag håller livet i min famn
    Finns ingen annan som är vackrare för mig
    Jag trodde inte det var sant
    När vi fick höra att vi väntade på dig


    Alla dagar som har gått alla saker som vi gjort
    Innan du kom hit känns avlägsna just nu.
    Vi ska göra allt på nytt, vi ska visa dig vår värld,
    Vi ska hjälpa dig att bli den som är du


    Refräng
    Vad ska vi kalla dig mitt barn?
    Vad ger man kärleken för namn?
    Jag håller livet i min famn


    Vers
    Jag håller livet i min famn,
    en bit av kärleken, kan känna hjärtat slå.
    Jag smeker ömt din lilla hand
    Du är ett under som vi knappast kan förstå


    En liten ängel på vår jord sprider glädje med sitt skratt,
    vi har väntat dig, välkommen lilla vän!
    Genom livet ska du gå, vi får låna dig ett tag,
    till den dagen då du står på egna ben


    Refräng x 2
    Vad ska vi kalla dig mitt barn?
    Vad ger man kärleken för namn?
    Jag håller livet i min famn

    Och vad gäller vädret Bruttan så skulle jag göra vad som helst för att byta med dig! Vi svettas och bråttas med kinkig bebis för sjuttielfte dagen i rad känns det som.

  • Leksi

     


    passionsblomman skrev 2010-07-11 19:42:09 följande:
    www.youtube.com/watchDopsångstips.Som även Bruttan hade. Den söng jag på mina systerdöttrars dop.

    Oj oj vad vacker den är, ögonen bara fylls med tårar. Den sätter verkligen ord på vilket mirakel det är att få ett litet barn.

    --------------------

    Nu måste jag titta på VM-finalen. Heja Holland!

  • Leksi

    Lillkillen och storkillen ligger och sover tillsammans så jag vill inte väcka dem, men senare hoppas jag kunna "youtuba" alla era nya tips. Ankans låtar var inga jag kände igen t.ex.

    Nu har vi i alla fall bokat kyrka och lokal för dopet. Det blir den 14 augusti så nu gäller det att sätta fart! Ska fixa inbjudningskort nu så vi får iväg dem så fort som möjligt.

    Jag bytte också lag igår Blomman! Har hejat på Holland genom hela turneringen (de brukar spela rolig fotboll och så har företaget jag jobbar på ett dotterbolag där) men jag gick också över till att heja på Spanien! Fy för fult spel!

  • Leksi

    Åh, avis på Ninnis som får se Stevie Wonder ikväll! Och grattis till bokad Greklands-resa! Vore inte fel det heller... 

    Håller tummarna för Andbeyond och hoppas tiden fram till BM- och läkarbesöket går snabbtsnabbtsnabbt.

    Vad kul med bokat RUL Daa! Då är ni förbi vecka 12 nu förstår jag om ni kommer vara i vecka 20 i slutet av augusti? Så underbart!! Är så glad för er skull!

    Fru Sy, skönt att indianerna dök upp av sig själva när de nu ändå skulle komma, då är ju kroppen med på noterna och vi håller tummarna för nästa försök!  

  • Leksi

     


    Fjällbruttan skrev 2010-07-13 16:12:40 följande:
    Förövrigt vägde vi den lilla skrattande Grodan idag. 6155G!! Tjockgroda!!
    Hon är ju jätteliten... Vi vägde Alfred igår när han var tio veckor och två dagar gammal och vågen stannade på... håll i er... 7.880 gram! Och 62,5 cm lång så det är inte många veckor han kan ha samma kläder om man säger så. Liite tråkigt tycker jag det är att han växer så snabbt men självklart är vi glada över att han verkar må så bra och frodas. Om han skulle bli lite sjuk finns det ju att ta av och vi behöver inte oroa oss över att han får i sig tillräckligt med mjölk och det är ju jätteskönt så klart.
  • Leksi

    Jag tror det var Lanovia som frågade om det känns lättare med mammalivet nu, och ja, det gör det. Allt faller på plats mer och mer och känslostormarna är inte lika svängiga längre. Och ju större han blir och ju mer van jag blir på alla praktiska ting, desto mer känns livet lite mer "som vanligt". Vi har varit på stranden flera gånger t.ex. och i onsdags var vi iväg och plockade jordgubbar på självplock. Något jag trodde var helt omöjligt för bara några veckor sedan. Men nu kan jag amma i skräddarställning på en filt, på parkbänkar, gående... vilket gör att man inte är så bunden hemma längre vilket är skönt. Och nu är det så klart extra lyxigt när vi är hemma båda två och kan hjälpas åt på ett annat sätt.

    Nej nu ska jag gå och sussa. Bäst att passa på när lillkillen sover eller hur? Kram och godnatt!

  • Leksi

    Oj det är verkligen både djupaste sorg och ljuvaste lycka i tråden samtidigt.

    Först en jättestor kram till Aleta! Fy så hemskt och sorgligt, jag kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom. Det finns inga ord. *gråter*

    Och GRATTIS Fru Sy!! Gud så roligt!! Jag plussade 15 augusti förra året så din graviditet kommer följa min... =) Ultraljud i november någon gång alltså. Och BF mitten av april.

  • Leksi

    Själv sitter jag och pysslar med kyrkoprogrammen inför lördagens dop. Börjar bli rätt stressigt nu! 75 gäster som kommer och vi ska göra smörgåstårtor och tårtor själva. Mamma, syrran och svärmor hjälper till men mycket ändå att tänka på. Speciellt som huvudpersonen själv är allt annat än samarbetsvillig, vaddå sova på dagarna? Det är väl onödigt! Men nu sussar han äntligen sött bredvid sin pappa så nu har jag tid att susa runt och göra allt som behöver göras.

  • Leksi

    Åh, bjuder hela tråden på smörgåstårta som blev över efter dopet i lördags, varsågoda!

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...