Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Det där med kvinnor och mens är ju lite av en äcklig gåta faktskt...När mamma var liten virkade man bindor i  bommullsgarn och kokade dem.

    Såg ett program om en nomadstam som tillämpade könsstympning å det värsta. När kvinnan fick mens grävde de ner henne i något slags jäkla hål och där fick hon sitta och ha vrålont och blöda genom ett minimalt hål tills hon inte var oren längre.

    Att kvinnan är oren under mensen är ju en utbredd åsikt.-och kanske inte så konstig heller. Man känner sig ju inte fräsch direkt. Att man under den tiden i månaden faktiskt isoleras från resten av byn i särskilda hyddor ät inte ovanligt vad jag förstått. Kanske lika bra, så man får ha ont i fred och inte tvingas slita arsle på fälten just då...
    Fast bindor och skolgång är ju en lite modernare livsstil naturligtvis!

  • passionsblomman

    Jo, det finns sidor med tusentals knep med fällor, snigelbarer (med gift) och lika många finurliga knep som det finns hugade snigel-sayers därute i trädgårdarna.
    Grannarna här saltar dem. Den ena sprayar med en blomspruta med saltlösning och de andra strör ett par korn vägsalt på dem.

    Men i vår trädgård tror jag ingen gjort något alls på väldigt många år. Därför ser jag det som mest effektivt att nu i början helt enklet plocka bort dem så metodiskt som möjligt och så lite senar e på säsongen kombinera det med det där man matar ihjäl dem med.
    jag tänker även salta i tomtgränserna som vetter mot asfaltsvägarna för de kommer krypande över vägarna också. Då blir det ju lite stopp in så att säga.
    Längre fram, då det inte är lika många kan man ju sppraya dem, men jag vill ju inte ha en helt saltad tomt med tanke på andra kryp som ska leva och alla växter.

  • passionsblomman

    Nu ska jag ut och klippa ner sista biten på en häck så jag kommer åt att rensa bort all Kirskål under den. Därunder gömmer sig massor av sniglar. Det gäller att reducera några av deras favoritställen...

  • passionsblomman

    Usch Daa, jag förstår att du är orolig! Det är visst väntan och oro som mer än något annat fyller mycket av tiden under längtan efter våra barn.

    ...sedan, när de kommer, då kan man istället ägna resten av livet åt att oroa sig för dem och hoppas att det lilla man kan göra för att bidra till deras tillvaro räcker iallafall en bit.

    Själv fick jag mitt recept utskrivet på Pergotime igår och ska börja ta dem på lördag. Jag behövde visst inte komma på VUL sedan utan ska kolla med stickor och när de ger utslag så ska jag bara ringa till CvL (Carl von Linné kliniken alltså)
    Då återstår att se om den lilla eskimån tål att tinas och kan sättas tillbaka.

  • passionsblomman

    Hvidis, tänk att småtjejerna redan är så stora! Både Lilla E och Busan var ju nyss där i magarna och vi var så nyfikna...

    Lanovia,knepigt med allt att lura på med utlandsresan. jag förstår att du tycker det där med solen är jobbigt. Jag tycker solen härhemma är fullt tillräckligt att hålla på att skydda från när de är så små, men å andra sidan så reser ju massor av folk med småbarn så man är ju olika.

    Ninnis, vad tusan gör du på jobbet! Gå hem och bädda ner dig igen kvinna!

    Sniglar sa ni? Jorå vettu satte...425 stycken åkte i salthinken igårkväll. Jag skapade ett Excel-ark igår för jag tänker ta mig den summera i höst hur många sniglar jag egentligen avrättat under denna min första säsong. idag har jag bara plockat 8, men det var å andra sidan genom att bara gå ut till soptunnan ochsedan gå ett varv runt huset. Och så känns det väldigt mycket mer om jag räknar att jga även utrotat deras framtida avkomma, så 8 sniglar egentligenblir 3200...

  • passionsblomman

    Lakristmaränger??? Det låter...annorlunda...

    Jag måste bara säga apropå att njuta:

    Jo, jag tror så här; alla vi som redan passerat spädbarnstiden med våra barn förfäras i efterhand av hur snabbt allt gick-precis som jag inser att jag snart sitter och har en vuxen son utan att fatta vad som hände egentligen. Just nu bearbetar jag känsklan av att "vad FAN hände med de senaste tio åren av MITT liv?" Kollar på min son och inser att något mer än gått upp i vikt och åldrats måste jag ju ha gjort....

    Iallafall, det jag tror man menar är dels att man önskar ma hde kunnat hålla kvar tiden lite ibland för man får den inte tillbaka OCH jag själv menar framförallt att vi lever i ett samhälle som är oerhört prestationsinriktat. Vi bokar in oss, upp oss och fulla oss tills vi har scheman späckade som jag vet inte vad. Det gäller numera även förldrar till spädbarn. Det är babysim hit och babygym dit, babybio, babylek, babysång, babytamigtusaneverything. Och alla de där sakerna du räknade upp Leksi, man ksa fixa en bok, filma och fota allt, laga egen barnmat, läsa på om alla sjukdomar, utvecklingsfaser och uppforstringsmetoder. Man ska prestera rutiner så man kan redogöra för mammagruppen hur BRA allt funkar, amma som ett urverk, ungen ska sova själv, länge och nöjd-i egen säng. Man ska komma i form igen, komma ut och gå LÅNGA promenader, var ute, baka bullar....fattar ni?

    Det jag menar med att försöka njuta är precis det Lanovia sa: att vara här och nu, finnas, andas oh uppleva det man upplever utnan så JÄVLA många måsten, borden och skullen. Och komma ihåg att BEBISEN behöver absolut ingenting-INGETING annat än närhet och närhet och närhet utöver mat och sömn. Man kan faktiskt skita i precis allting annat som man inte känner ryms, passar in eller man har lust med.
     
    Jag har ingen sådan där min första bok, inga fotavtryck och inga filmer på min son. Jag har skrivit upp lite sporadiskt en del saker i en skrivbok. Mest en massa kärleksförklaringar och en del saker som hänt.
    Men jag har tusen och tusen minnen. Och de minnena gråter jag av Leksi, precis som du gör när du tänker på förlossningen. En dag är han större och då minns du plötsligt helt levande hur hans pyttelilla hand kändes när den kramade ditt finger. Hjärtat drar ihop sig och svämmar över samtidigt och jag lovar att ser du då en kvinna med ett barn och just en sådan liten hand om sitt finger så vill du skrika "NJUT! Njut av ögonblicket, för snart är det insvept i ett minne och bara ditt inom dig"

    Fast jag förstår mycket väl att den där uppmaningen kan kännas stressande. Men jag tror inte manmenar att man ska vara så himla lycklig. mer att man inte ska tro att mna måste laga middagar, städa och fixa så himla mycket. MINDRE stress alltså.

    Hoppsan, en roman...{#lang_emotions_embarassed}

  • passionsblomman

    Jag är också svintrött idag! Jag var vaken lika jätteänge och sent inatt som vanligt-och så ännu lite till. men sedan steg jag upp 07.15 och tänkte att jag skulle försöka vända mitt dygn åtminstone några timmar så jag får lite förmiddagar i mitt sommarliv.
    Alltså har jag varit ute och plockat sniglar....snart har jag plockat 5000 små vidriga as. Det tycker jag är rätt många på en liten vecka. Undrans om de tänker minska något i antal snart eller om jag givit mig in på det omöjliga. {#lang_emotions_undecided}{#lang_emotions_frown}

    Iallafall så måste jag bara säga att : Vad VACKERT det är ute idag! Solen skiner så det gnistrar i gräset bland alla daggdropparna, Ljusgröna Lönnlöv och ormbunkar krullar ut sig och skimrar i ljuset. Ån rinner stilla och blänkande ner mot vattenfallet som brusar och dånar hundra meter från tomten. Det blommar enorma röda, gula och vita tulpaner som verkar råka ha hamnat lite varstans i trädgården och grannens körsbärstäd och andra grannens hägg blommar och doftar och mitt ena päronträd med. Det ser ut som en saga-om man bortser från alla skräphögar och allt som är ogjort och vanskött och helt koncentrerar sig på skönheten. Jag måste nog gå ut igen och typ bara SE på allt, och kanske knipsa lite här eller där.... 

  • passionsblomman

    Hmmm, Fru Sy, jag tror åskan kan var på väg häråt, för det var äldigt vad det mulnade på snabbt här! Vi låg ute på en filt och läste harry Potter då det plötsligt blev alldelesmörkt istället och inte alls varmt som nyss.

    Och jag som bestämt att vi ska grilla hamburgare för att det passade bättre än att stå inne och rodda Lasange...nåväl, vi har tak på altanen.

    Men du, ska du verkligen ha på datorn alls just nu?
    När åskan går i dina trakter, då går den ordentligt. Jag har sett hur det blixtrar om väggutag, TV och telefoner och jag har sett hålet genom väggen hos grannen vdär åskan slog ner...
    Hemma hos oss i Sthlm började det brinna i den stationära enheten för vår sladdlösa telefon. Dra ut allt!

  • passionsblomman

    Tack ska du ha Aleta. Och tanter går bra för de flesta av oss tror jag.
    Skuldbelägga sig i onödan? nähä! Det skulle jag aaaaaaaaldrig göra!{#lang_emotions_innocent}{#lang_emotions_tongue_out}{#lang_emotions_cool}
    Det bara kan inte finnas något lättare att åstadkomma i världen än att ge en mamma dåligt samvete och skuldkänslor.
    Som nu, då jag inte nattat min son utan plockat förbannade sniglar (de måste tyvärr plockas i kvällningen för det är då de kommer fram)

    Att hans far skulle duga att natta och att jag faktiskt låg ute på filten och läste två hela kapitel Harry Potter i eftermiddags för att vi inte skulle missa läsningen, det glömmer jag liksom bort...

    Nu ska jag ha mig en kall öl och förtränga senaste timmarnas obehagliga slemmiga sällskap. Dåligt samvete tänker jagskita i att ha dessutom.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...