• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    3000 sniglar!! Jag tappade plötsligt all matlust....

  • Telis

    PB, åh jag veeet! Svärfar visade för nåt år sen vad som hände med dom när man la dom i salt. Uuuuuurk!


    Vi har massor med vanliga sniglar (såna med hus ) i trädgården, dom gör ingen skada va?

  • Telis

    nenne, mögelost är en delikatess, det är inget slemmigt som har krypit omkring ute i trädgården och blivit kissad på av grannens katt.

  • Telis

    God morgon!


    Grattis på namnsdagen alla namnsdagsbarn!


    Och grattis till EA för den finfina skörden! Hoppas att nästkommande två veckor går fort!


    Kram till Oms, läskigt med det låga järnvärdet som lök på laxen!


    På tal om järnvärde, nenne, hur ligger ditt till?


    Tinga, hoppas att teorin stämmer, det låter ju riktigt logiskt iallafall!


    Och nu, två frågor:


    - Är det någon som känner till en snickare i Stockholm för ett pyttelitet enkelt jobb? Hobbysnickare går också bra, det är inget finlir. Jag har googlat men hittar bara finsnickerier som gör jättefina möbler, dom skulle antagligen bara garva och aldrig åta sig ett sånt litet struntjobb.


    - Är det någon som vet hur länge man får vara föräldraledig från jobbet?

  • Telis

    Tack för länken, Vickan! Fast jag tolkar det som att man kan vara hemma längre än 1,5 år. Jaja, det var bara en hypotetisk fråga eftersom jag inte kommer ha något jobb att vara ledig från efter december.


    Ha en fantastisk resa och födelsedag, Lappis! Hipp hipp hurra!


    PB, den där grytan får du väl använda ute i trädgården sen till du-vet-vad.


    AM, vad kul att det lät intressant, jag tyckte själv att det lät som klippt och skuret för dig.

  • Telis

    AM, maken och jag pratade om att föräldraledigheten är semestergrundande och undrade då om man kan vara föräldraledig i typ åtta år och få semester dom åtta åren. Men eftersom jag kommer att bli uppsagd i december så var det en rent hypotetisk fråga. Vi var bara lite nyfikna på när arbetsgivaren tycker att man har varit hemma tillräckligt länge, dom har ju ingen koll på hur många dagar man plockar ut från Försäkringskassan.


    En annan fråga, när törs man sätta Televinken i bumbon? Han kan hålla upp huvudet själv men det är fortfarande lite vingligt.


    Nu ska vi ut och åka kommunalt, håll tummarna! Ser ni en genomsvett och stressad mamma med ett illvrålade barn i barnvagn under morgonrusningen, skänk henne en varm tyck-synd-om-tanke!

  • Telis

    AM, okej, då får jag vänta ett halvår till.

    AM igen, jag har alltid med foto i jobbansökan (på mitt CV) för att visa hur trevlig och opsykopatisk jag ser ut. Jag har bara fått beröm för min ansökan och jag har faktiskt fått nio av tio jobb jag har sökt så det verkar inte vara nån jättestor faux pas iallafall. Men det är ju förstås viktigt att det passar in i layouten så att det ser snyggt ut.

    koko, tack för påminnelsen om att det bara är dom första sex månaderna som är semestergrundande, det visste jag ju egentligen. Parnassia, näe det hjälpte inte. Eftersom det är en hypotetisk fråga så är jag inte intresserad av vad man bör göra (dvs ta ut fem dagar i veckan efter ettårsdagen för att behålla SGI:n) utan hur man FÅR göra, hur osmart det än är.

    pirr! Ta mig baklänges, det måste vara ÅR sen sist! Vad kul att du tittar in, hurra! Hur är det med dig, sjukskrivning låter inget roligt?!

    Mr T uppförde sig exemplariskt på tunnelbanan och på läkarbesöket! Det går så mycket bättre nu när han kan sitta upp och se sig omkring.

  • Telis

    Vad skönt, muggles!! Ofta så verkar man ju få ut fler ägg än vad dom ser blåsor, snarare än tvärtom. Det där blir jättebra det!

  • Telis

    Grattis, pirr!! Vad roligt med en 2:a men hoppas att illamåendet går över snart!


    Sweet, ha det så mysigt med allas vår favvokanin!


    nenne, om du har så mycket energi, kan inte du komma hit och ta hand om mr T ett tag? Han är inne i nån kris nu och efter att jag har varit vaken sen kl 4.30 imorse och försökt med en oändlig rad underhållningstricks som han ratat efter två minuter så kan jag v e r k l i g e n behöva en barnvakt ett tag.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen