• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    ...vilket jag aldrig kommer att göra ju.

  • muggles

    PB: jag läste att pioner är tåliga och rådjurssäkra - vad är din erfarenhet av dessa? De skall tydligen gärna planteras i ljust norrläge/skugga, så jag funderade på vår klippskreva. Jag ska kolla om kaprifolen är rådjurssäker (det kanske du vet?). Jag älskar pioner (även min kära mormors älsklingsblomma)!

  • muggles

    Nenne: jag funderar för min egen del att det där AH inte borde vara felet eftersom jag blivit gravid 2 ggr? Men i EAs fall kan jag gott tänka mig att det är värt att testa!


    EA: lägg fram det så att du har läst om det och vill höra vad de anser - om det kan vara värt för er del att prova. Det är väl inget konstigt att man läser på själv när man genomgår en sådan här process. Hellre fråga en gång för mkt!

  • muggles

    Lappis: ingen tid inbokad än men jag har lämnat meddelande.


    Ja med dagisplats är det bara skönt att veta att hon hamnar i rätt stadsdel i höst. Och vi är nöjda med att det blev så nära för vår stadsdel är megastor och det kunde blivit i tjottahejta för oss, särskilt som det är extrem inflyttning här i området nu och alla behöver dagisplats så det är typ kris.

  • muggles

    Oms: aha, grymt bra! De är ju så vackra också! Iaf de där stora vit/blekrosa varianterna. De ville jag ha i min brudbukett men det gick inte i slutet på juli - då var de utblommade tyvärr. Ranunkler gillar jag också för de ser ut som mini-pioner.


    Vad gör jag här - måste jobba nu! Alltid när det är barnskaffarfrågor i huvudet får jag svårt att koncentrera mig.

  • muggles

    Lappis: de kommer säkert, de är väl lite sega med att svara bara. Jag brukar alltid svara direkt när jag får en inbjudan, mest för att slippa komma ihåg datumet när svaret ska vara inne. Men jag har en kompis som besvarar VARJE inbjudan med "när måste jag senast lämna svar" vilket är otroligt irriterande ibland. "Säg ja direkt för en gång skull människa!"

  • muggles

    Nenne: aha så skalen kan BLI för tjockt också - tänk vad man lär sig här! Jag tror banne mig vi är mer pålästa än vissa gynekologer ibland!

  • muggles

    Oms: härligt att träningen med stordottern verkar funka!


    Nenne: du kommer att inse hur svårt det är att undvika rosa (om det nu är det du vill)! Det är banne mig helt otroligt. Jag tycker att det är helt ok att det finns rosa kläder men måste det BARA vara det, suck.


    Ang vad barnen själva vill ha på sig så är min teori att de vill ha det som de får många fina komplimanger av. När Moa kommer till dagis i klänning/kjol får hon genast höra av personalen "men vilken FIIIIN liten tjej" vilket ingen säger om hon har tuffa jeans och en söt topp. Såklart att hon vill ha klänning/kjol hela tiden nu eftersom hon får så mkt uppskattning då. Det är nog likadant med rosa - alla kommenterar det "ååååhhh, vilken söt liten PRINSESSA" osv.


    Till killar säger man istället "vilken cool liten kille" "vilken tuffing med den pirattröjan" osv. Så det är nog vi vuxna som skolar in dem i könsrollerna på tidigt stadium.


    Det roliga är att det verkar förbjudet att ha rosa på en liten bebiskille men vuxna karlar kan ha rosa skjortor...?


    Jag frågar mig ibland varför det är så himla viktigt att veta könet på bebisen??????

  • muggles

    Porchez: de finns de där männen (jag hittade en!) så vänta på du. Jag skulle heller inte nöja mig med ett halvdant förhållande (det var nämligen precis det jag inte gjorde med min förra som jag var tillsammans med i åtta år).

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen