• Ezna

    Det här med efternamn... Skild sedan förut med barn i förra äktenskapet...

    Jag är i samma situation!
    Och att jag skulle heta som min förra man i mitt nya äktenskap är helt uteslutet!!! Inte ens som mellannamn! Till saken hör att jag inte är så väldans förtjust i den mannen längre..
    Jag behöll det efter skilsmässan ENBART för att jag ville heta lika som sonen!
    Så nu ska jag och min nya försöka komma på ett helt nytt namn som vi och vår gemensamma barn kommer att heta!

  • Ezna

    Jo, det kommer han!
    Drömmen är ju att han ska få ta mitt nya namn som mellannamn! Men med den missunsamma pappan så skulle jag gissa på att han vägrar!
    Jepp, på den andra frågan oxå! :)


    Doffsingen82 skrev 2010-04-19 13:48:47 följande:
    Exakt så, ja... Samma här.Din son du fick med din f.d., kommer han att behålla pappans efternamn och din och din sambos/blivande gemensamma barn heter det nya efternamnet som du och din man kommer att heta?
  • Ezna

    Om du läst vad jag skrivit tidigare så inser du säkert att det inte är så att han (sonen) skulle ta min nya mans namn utan Mitt nya, som i nybildade!!

    Bride in leather skrev 2010-04-20 16:40:27 följande:


    Ezna:Missunsam?Varför i hela friden är han det?Här finns det inte på kartan att tex min son när hans pappa gifter sig med sin nya att sonen skulle få ta hennes namn som ngt mellannamn?Lika lite som han kommer ta min nyas namn som det.Sonen är ju min(och hans)varför ska de ha ngn annans namn i detta fallet då styvisens namn?det skulle ju ge ett barn 3 efternamn typ.
Svar på tråden Det här med efternamn... Skild sedan förut med barn i förra äktenskapet...