Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Har jag sagt att jag en gång i begynnelsen faktiskt gick några ggr på kurs i sthlm? Fast det var innan jag fattade att man kanske inte kan jobba natt "för att då hinner man så mycket på dagarna". Jag jobbade 22-07 och kursen var vid 11 på söndagar. Gissa om jag fattade noll så dags...
    Sedan flyttade vi ut på landet så då gick det inte alls längre.

  • passionsblomman

    Vi ska också till tandläkaren. Nu på fredag faktiskt. För min son fick ju två mjölktänder utslagna av en innebandyklubba för två år sedan. Nu kommer den ena av dem-som är en av de stora framtänderna-men det saknas en stor bit emalj på den! Den är liksom naken så det där gula inuti är helt bart. Det kan ju förutom hur det ser ut, bara leda till hål och ont och skit så jag måste höra vad det går att göraåt saken.

    Sonja, som du såg tog det två år innan den tanden kom ut. Han har tappat fyra tänder totalt och det har tagit as-lång tid innan de nya kommit fram.
    Han verkar tappa sina tänder lika sent som jag gjorde. Jag tappade f.ö min sista mjölktand i nionde klass...

    Dfk, lilla lilla gumman! Vad jättebra att i tar det så på allvar det här. Jag hoppas verkligen det reder ut sig inom henne. Så där ska hon ju inte behöva gå och ha det. Det är ju så uppenbart onödigt, när hon ÄR duktig!

  • passionsblomman

    Didis, var är du när vi snackar garnityr i tråden?

    Sonja, min mamma trodde jag skulle bli utan tänder. jag var över ett år när jag fick min första och alla andra mammornas bebisar hade hela munnen med risgryn att visa när de log... Men det kom ut några till slut.

  • passionsblomman

    Imorgon kommer det åtta pers hit. Vi har inte alls kommit dit vi vill i fråga om hur vi vill ha det när vi tar emot gäster i vårt hem. Men idag är min sambo åtminstone på benen-han spydde aldrig men jäklar vad sänkt han blev av bacillen! Jag hoppas vi har den ute ur huset nu, eftersom det kommer folk. Men ingen har kräkts här sedan i torsdags så det bord väl vara lugnt?

    Jag väntar fortfarande på mensen, så något återinförande av upptinad eskimå innna pingst som vi trodde förut lär det ju inte bli. Dag 35 idag.

    Vi ska sätta lite fart här med städa, plocka och handla, men jag bara måste berätta:

    Igår var vi på utvecklingssamtal, min son och jag. Minns ni ringen runt "ingen" i höstas?
    Gud, jag får tårar i ögonen fortfarande när jag ser den framför mig...
    Frågan var ju
    Har du någon att leka med på fritiden? "många" var ringen runt nu.
    Är någon dum mot dig i klassen? "aldrig"
    Är någon annan i skolan dum mot dig? "aldrig"
    Har du någon att leka med i på rasten? "många"
    Hur trivs du i skolan "mycket bra"
    Och så vidare...

    Alla frågor i hela formuläret hade bästa möjliga svarsalternativ inringat och det enda sonen hade på hjärtat var att en av hans bänkkamrater stör honom så han vill ha mer arbetsro. Hon har ADHD så de är medvetna om att hon är jobbig för de andra och nu ska de byta bänkplatser snart, så det ordnar sig.

    I skolarbetet har han tagit elefantkliv framåt med sin läsning och skrivning och "är det någon som vill läsa och jobbar på för att få tid över till sin bänkbokså är det han"

    Jag är så glad som en mamma någonsin kan vara. Våra strategier och vårt arbete har fungerat och min pojke har social kompetens och personlig styrka som gjort att han klarat av den här flytten på ett fantastiskt sätt.
    Jag är lättad från djupet av mitt hjärta.

  • passionsblomman

    Dfk, jadå och dag 41 också, innan det äntligen hände något. Nu ska jag börja äta ett hormonpreparat som ska styra ÄL att inträffa någorlunda kontrollerat om sisådär tå veckor. Då ska vi sedan försöka med embryot vi har i frysen. Om den lilla eskimån klarar upptiningen så blir det återinförande och ny nervpärs av väntan.

Svar på tråden Tantvarning del 8