Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Tantvarning del 8

     


    Heloise skrev 2010-04-27 11:20:56 följande:
    Aj då, men vet du vad blomman, stressa inte ihjäl dig för att städa kliniskt rent, det spelar väl ingen roll. De kommer ju för att träffa dig inte för att kolla så att ni har städat. Klart man vill ha fint när man får främmande men jag tror att främmande hellre har en utvilad glad värdinna än en trött sönderstressad värdinna med super rent hem! Puss på dig

    Du, vi snackar inte kliniskt rent, utan "åtminstone plöja undan de värsta högarna med pinaler och dra av smutslagret till mindre hälsovådliga nivåer". Men jag fattar din poäng. Det värsta med att INTE vara pedant är att det blir så satans mycket att städa när man väl städar...

    ...och en genomkörare här är det akutläge på. Så det är bara att återgå till plockandet.

  • passionsblomman

    En stilla söndagsvinkning härifrån en annan del av Småland!
    Intensiva dagar med både sött och salt, så som det är med familj och de som står en nära. Sammantaget mest bra, men nu är jag trött...
    ..och inte har vi deklarerat heller. Det innebär att jag måste ta mig samman imorgon.
    Kram tantera mina!

  • passionsblomman

    Jättekonstig dag!
    Först skulle jag göra frukost och kolla BT, men då stod det folk i trädgården och var beredda med spadar. Jo, för jag har Thujor som jag -bland en hel del annat- vill bli av med härifrån. Så då blev det koka kaffe och bekanta sig mera med lite byfolk och det var skitbra.

    Sedan hade de ringt från skolan för sonen hade ont i magen. Ner och möta honom. -Han ligger nu däckad efter att ha spytt ner hela tv-rummet. {#lang_emotions_throwup}Magsjuka-jippi-kay-ey!
    Så, utvecklingssamtalet vi skulle på ville de inte att vi skulle komma till...och inte fotbollsträningen heller. Konstit va? 

    Ja så nu sitter man här och undrar om man inte också mår lite illa eller....???

  • passionsblomman

    Heloise, igår var Dagen då sonen fick sitt lånekort.
    Det är ett pyttelitet bibliotek som bara är öppet två halvdagar i veckan MEN vi har ett, och de tar hem böcker från kommunens större när man vill. Så nu har han beställt två som hör till serien han fastnade för i skolan. Och där på biblioteket satt han och läste två böcker rakt av på plats. Sedan lånade han fyra till, sa "men kom nu då mamma så jag kan komma hem och börja läsa!" och väl hemma läste han två till innan vi la oss och då läste högt ur vår gemensamma bok!

    Jag blir alldeles varm och glad i hela mig! Och fröken sa att han ofta numera skyndar sig med sina uppgifter och säger "nu när jag är klar, får jag läsa i läseboken då?"
    Det är hur kul som helst!

  • passionsblomman

    Heloise, ja visst är det underbart? Vi har förresten börjat i HP nr 2 nu och läste i en evighet igår em när han var så ämlig. Nu ligger han däruppe och väntar på att vi ska fortsätta. Så, jag ska bara slänga in ved i pannan och så kika vad ni gör så ska vi återvända till världen där magi är en vardagssak...

  • passionsblomman

    Apropå pappor och sagor så såg jag ett tv-reportage häromsistens. Det var en biblotekarie som inspirerats av ett projekt från england eller vart det nu var. Det går ut på att pappor som sitter i fängelse får läsa in sagor på dvd och skicka till sina barn. Då kan barnet själv lyssna på saga med pappa hur många ggr som helst och när det passar barnet-inte när det är besökstid på anstalten.

    Jag tycler det var oerhört rörande. Och dessutom var det en pappa som sa att ha aldrig läst en bok självmant förr så nu hade han själv ockås börjat läsa!

  • passionsblomman

    Åh herreguuuud dfk, vilken beskrivning...salta är väl inte baden här så värst, på östkusten alltså, annars hade det kunnat vara hemma hos mig.

    Nu har vi haft magsjuka klart jag och min son, han tisdag-onsdag och jag torsdag-fredag. Idag var det fotbollsmatch. 4+ och värsta snålblåsten med regn på tvären men...

    ...


    Tjohoooooo, min son blev tvåmålsskytt den här matchen och de vann med ÅTTA-två!!!

    "Mamma, nu har jag visat att jag kan nå´t" sa han när vi gick hem.
    Just precis! För det är nämligen så, att är man själv två år yngre än alla andra och dessutom ny i laget, så får man lov att visa det-att man kan nå´t alltså, innan de litar på en så man får lite mer passningar och så.
    Så det var precis vad som behövdes. Nu har han avancerat i laget så han räknas lite mer och inte bara är minst.

    Nu badar han badkar och sen ska vi dricka varm choklad och seger-fika.

  • passionsblomman

    Ja, hade jag någon bacill kvar med mig ut så frös han garanterat ihjäl under matchen! Huga! Men jag hade på mig så mycket kläder att jag knappt kunde röra mig. Men det räckte inte med ett par ullsockar i gummistövlarna. Det hade beövts dubbla par.

  • passionsblomman

     


    Cantaton skrev 2010-05-08 16:41:25 följande:
    Är det verkligen gott? Vad duktig din son har varit. Kul att han kommer in lite mer i gänget!

    Om det är GOTT! Himmel kvinna, se till att få smaka! Inget värmer bättre och det är ju jättegott! Och ingen jäkla O´boyhistoria, utan redig kakaoblandning och starkt med lättvispad grädde och en skvätt rom. *slurp*

Svar på tråden Tantvarning del 8