Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Att bli gravid

    Jobbet ska anses som "varaktigt" och du ska ha jobbat där ett halvår innan förlossningen eftersom man går bakåt i tiden för att räkna ut din årsinkomst. En provanställning har arbetsgivaren rätt att avsluta utan att öht ange några skäl.

    Allt det här står om på F-kassans hemsida och de svarar även på fågor om du riger dem. gör det! för det är viktiga saker att ha koll på. (pratatde nyligen med dem själv)

  • passionsblomman

     


    Superstarfia skrev 2010-04-21 14:04:24 följande:
      fast en man behöver "tömma" sina föråd minst varannan dag för att spermierna ska vara färska och användbara.. :)

    Det här är faktiskt inte sant.

    När man inför barnlöshetsutredningar får lämna spermaprov, står det i pappren att mannen ska ha låtit bli att få utlösning 2-4 dagar innan provet lämnas. Det ska inte vara nytömt alltså. Och när man sedan kommer vidre till tex inseminationer, då ska man inte göka extra hemma, för om man får inseminera 3-4 dgr i rad för att säkra ägglossningen ordentligt, så får man spara så gott det går och "spermierna ska i burken" för de hinner faktiskt inte nybildas tillräckligt snabbt annars.

    Av samma anledning så kan varannadags sexet vara bättre så länge man bara försöker hemma själva och inte har anledning att tro att något är på tok.

    Att de skulle vara 20% chans att bli gravid på ett samlagsförsök vid inprickad ÄL är heller inte sant. Sannolikheten ligget betydligt lägre-vilket folk inte vet, så dagens välplanernade tjejer får nästan panik när man varit oskyddad i tre månader utan resultat. Dp tycker man att man kämpat och kämopat och varje månad blir sååå besviken.

    Försök komma ihåg att det är helt normalt att det tar uppemot ett år. Är du äldre än 35 så är det ännu längre. Vilken % chans man har per samlag är väldigt åldersrelaterat. Men det är också individuellt. Man kan hamna i för tidigt klimakterium reda i 30-årsåldern och det finns kvinnor som blir gravida vid 45 också. Men generellt sett så börjar det faktiskt vara lite bråttom när man är runt 30.

    Det allra viktigaste när man vill bli gravid är tveklöst att få koll på sin cykel, så man vt när man har ägglossning. Att köpa ÄL-test och kissa på stickor är både dyrt och meckigt och kanske onödigt om man ett tag i början bara kan roa sig och ha kul ihop med sin man och ha så regelbundet lattjolajban att man prickar ÄL ändå. MEN det kan ändå vara värt att skaffa sig koll, i synnerhet om man är oregelbunden.

    Naturligtvis är det bra för både en själv och ett barn om man lever någorlunda hälsosamt och ger fan i att röka, inte är för kraftigt överviktig (det är bevisat att det påverkar fertiliteten) och i övrigt får i sig det man behöver. Men ställningar hiten och hokuspokus diten, det är inte det det kommer an på. Ett bra ägg och en bra spermie vid rätt tidpunkt. Och så livets egen magi. {#lang_emotions_baby}

    Jag önskar dig och din man att ni får uppleva det.

    För oss blev det en gång. Den andra som vi så gärna ville uppleva har hittills uteblivit.

  • passionsblomman

     


    MarDal skrev 2010-05-29 00:51:04 följande:
    Har läst att man ska vänta 1-2 naturliga mens månader innan man blir gravid så att chansen att få missfall minskar... eller något sånt. P-ringen förhindrar ägglossning läste jag nånstans, så den måste väl komma igång ordentligt....Frågan är om den förhindrar ägglossning men inte prodktionen av ägg så måste ju äggen ligga nånstans :-P Det är ju typiskt att man blev med barn när man ÅT p-piller, men efter att tagit ur ringen så får man gå å vänta...å vänta...

    Du har de ägg du har som kvinna och de har du sedan födseln. Det är därför man faktiskt blir för gammal till slut. Mäns spermier nybildas allt eftersom, medan våra ägg är där och mognar fram ett i taget månad för månad, men åldras allihop hela tiden.
    Sedan kan jag inte låta bli att påpeka att missfall är en risk inte en chans. Jag vet att jag märker ord och att det kanske är ofint, men det är en rätt avgörande skillnad på just de två orden.

    Om man är fundersamöver sin cykel av olika skäl så tycker jag man kan skaffa ägglossningsstickor och testa ett par cykler så man vet att och när man har ÄL vanligtvis. Det är många tankar man kan släppa sedan.

Svar på tråden Att bli gravid