• Karolina A

    Att bli gravid

    Jag längtar massor till bröllopet, men har också börjat längta efter en liten.

    Vi har därför bestämt att jag ska sluta med p-piller när nuvarande karta är slut, dvs strax innan bröllopet.

    Är det någon som har några tips på hur man lätt blir gravid? Något speciellt som tjejen eller killen ska äta, någon speciell "ställning", någon speciell tidpunkt osv?

    Fler än jag som tänkt att det börjar bli dags för en bebis efter bröllopet?

  • Svar på tråden Att bli gravid
  • scarborough81

    Vi har testat i några månader nu... men för tillfället är det inget som funkar :(
    Vi skulle vilja bli gravida nu strax innan bröllopet..skulle bli en dream come true..

  • Blivandefrueriksson

    Vi gifter oss i sep och jag åt sista kartan förra månaden, denna månaden har vi kört säkert endå. Meningen är att vi ska börja försöken nu i maj och sen får vi se, jag har pco så inte säkert att det går alls. Men försök hålla koll på när du har ägglossning i regel 1-2 veckor efter mensen. Finns vitaminer för kvinnor som är bra att ta när man försöker och dessa ska man sen äta när man är gravid med. Rökning och snusning är ju inte heller bra.

  • Eriane

    Det sägs att killen ska äta mycket frukt en period innan och kvinnan ska äta gräddglass innan samlaget. Om det funkar vet jag inte men testa går ju alltid Sen håll koll på när du har ägglossning och kör lite extra då.

  • Pyttsan

    Har precis slutat m p-medel och förlovat oss. Men nåt bröllopsdatum har vi inte, så vi får se om det kommer bröllop eller bejbis först. Tar det lite som det kommer. =)

    - sluta röka, gäller båda.
    - ät hälsosamt, träna, gå ner i vikt, sluta stressa.
    - undvik glidmedel, eller kontrollera så att det inte är en sort som gör sekretet segare för spermierna eller är spermiedödande.

    Äta folsyra är bra, inte för själva befruktningen, utan för fostrets tidiga utveckling.

    Annars är det "bara" att försöka klura ut sin ägglossning och se till att man har sex då och dagarna innan. Och tänk på att de flesta INTE blir gravida på första försöken, men nog inom 1 år!

    Lycka till! =)

  • Aleta

    Ha sex varje dag, det hade vi och det funkade!

    Folsyra ska man helst börja äta innan man blir gravid och sedan fortsätta under hela graviditeten. Det är för fostrets utveckling. Man slipper t ex ryggmärgsbråck.
    www.helhetsdoktorn.nu/tipsv9.htm

  • Blivandefrueriksson

    Glidmedlet behöver du inte vara orolig för för den spermie dödande är på recept i sverige.

    Och som Aleta sa ha sex ofta, behövs inte varje dag men varannan dag ialla fall för då hinner mannen samla på sig lite mera, var 3 dag producerar mannen ny sats så att säga. Lycka till..

  • a n n a

    ...och viktigast av allt, tror jag: njut av varandra, låt det inte bli en barnskapande process, Kärleken är Störst av Allt!

  • Karolina A

    Nu har jag fått ett nytt jobb så ev ska vi skjuta lite på det här med barn.

    Någon som har koll på hur det funkar med föräldrapenning etc?

    * Hur länge måste man ha varit på ett jobb för att få ut en föräldrapenning baserad på den lön man har där?
    * Vad avgör hur mycket man får som föräldraledig? Är det nuvarande lönen eller något slags genomsnitt, och i så fall för hur många månader tillbaka?
    * Hur fungerar det med provanställning och en ev graviditet?

  • passionsblomman

    Jobbet ska anses som "varaktigt" och du ska ha jobbat där ett halvår innan förlossningen eftersom man går bakåt i tiden för att räkna ut din årsinkomst. En provanställning har arbetsgivaren rätt att avsluta utan att öht ange några skäl.

    Allt det här står om på F-kassans hemsida och de svarar även på fågor om du riger dem. gör det! för det är viktiga saker att ha koll på. (pratatde nyligen med dem själv)

  • Cherrygirl
    Blivandefrueriksson skrev 2010-04-11 10:14:19 följande:
    Glidmedlet behöver du inte vara orolig för för den spermie dödande är på recept i sverige. Och som Aleta sa ha sex ofta, behövs inte varje dag men varannan dag ialla fall för då hinner mannen samla på sig lite mera, var 3 dag producerar mannen ny sats så att säga. Lycka till..
    Apotekets glidmedel klick från rfsu är inte spermiedödande, men det är inte bra för spermierna. De liksom fastnar i glidmedlet och kan inte simma så bra.
    Fick rekommendation av Gyn att sluta med glidmedel när vi försökte få barn.

    Och så såg jag att folsyra nämndes här ovan någonstans och det har det kommit ut varningar om ni, tv, tidningar, radio mm.
    Att de som äter folsyra har större risk att få bröstcancer samt också fostret sen då naturligtvis.

    Jag skulle rekommendera att ha sex varannan dag, sluta röka, ät "nyttigt", se till att killen inte har för tajta kalsonger. Och framförallt snöa inte in på att det "ska" bli barn.
    Utan ha "roligt" i sängen, det kommer när det kommer.

    Det är bara 20% chans/risk att man blir gravid vid varje samlag. Så det kan ta sin lilla tid!
    Försök hålla lite koll på när du har din ägglossning. Oftast så har tjejer mera flytningar och högre temp när man har ägglossning, så man kan "lätt" kolla det utan massa ägglossningstest och sådant!

    Lycka till!
Svar på tråden Att bli gravid