Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    Hjälp, jag kan inte sova! :(

    Jag har väl alltid mer eller mindre haft lite svårt att sova, framför allt våren/sommaren när det är så ljust ute, men nu är jag riktigt trött på det...bokstavligt talat. Ta inatt till exempel, jag vaknade klockan 5 och behövde gå på toaletten. "Skönt, nu blir det lätt att somna om" tänkte jag.

    Jo tjena...

    Låg och vred mig i två timmar tills jag var nära att börja gråta i ren frustration över att inte lyckats somna. Slumrade till lite sen men vaknade ändå vid åtta och låg vaken fram tills nio då klockan ringde och jag var DÖDSTRÖTT när jag skulle gå upp till jobbet. Jag orkar inte ha det så här. Händer inte varje natt, men när det väl händer så blir inte dagen så rolig direkt (småsur, känslig och lättirriterad). Jag har oftast inte större problem att somna på kvällen, utan problemet är att jag inte kan somna om om jag vaknar, oavsett om klockan är fem, sju eller åtta på morgonen.

    Nu är ju min största mardröm att natten innan bröllopet kommer bli så här. Jag kommer med all säkerhet ha jätteproblem att somna överhuvudtaget då jag säkert kommer vara nervös som aldrig förr, och vår bröllopsdag är ju inte en dag som jag vill gå runt och vara halvt illamående pga att jag sovit dåligt.

    Vart ska jag vända mig? Apoteket? Vårdcentralen? Sjukhuset?? Någon som har bra tips och råd?

  • Svar på tråden Hjälp, jag kan inte sova! :(
  • Martinaa

    Bride in leather skrev 2010-04-04 18:56:44 följande:


    Varsågod:)Hoppas det löser sig.På bröllopsdagen vill man ju vara utvilad
    Verkligen! :)
  • Martinaa
    Rapsbrud skrev 2010-04-04 19:57:02 följande:
    Hm, känner igen det där med problem med att sova... För mig är det i och för sig själva insomningen som är problemet, har alltid 2000 tankar som snurrar runt i huvudet när jag ska somna! Lite jobbigt. Hoppas det löser sig så du får sova gott natten innan bröllopet.
    Ja det lär jag ju också ha kvällen innan bröllopet *huua*

    Ska gå till apoteket och prata med dem och se va de har i första hand.
  • Martinaa
    Fårävvör skrev 2010-04-04 21:44:34 följande:
    Om det är ljuset som gör att du inte kan somna om, kanske en mörkläggande rullgardin vore något? Vi har en vit (men mörkläggande) från IKEA, ser ut som en helt vanlig rullgardin, men tar bort jättemycket ljus. Jag sover väldigt oroligt och drömmer skitskumma saker när det är för ljust, så jag klarar mig inte utan den!
    Har faktiskt tänkt på det med. Just inatt var det inte det som var problemet då det fortfarande var mörkt klockan fem.
Svar på tråden Hjälp, jag kan inte sova! :(