Inlägg från: Moirie |Visa alla inlägg
  • Moirie

    Tärnorna

    Vad fräckt av henne!

    Pengar ska man väl betala tillbaka självmant så fort det bara går. Om det blir något trubbel så att det kommer dröja så ska man hålla utlånaren informerad om det och inte bara låtsas som om det regnar.

    Om jag vore du så skulle jag reda ut den där skulden utan att blanda in klänningarnas kostnad. Jag skulle höra med henne om hon föredrar att betala hela summan vid nästa löning eller dela upp det på ett par månader. Jag skulle bete mig som om jag räknade med att få tillbaka pengarna snarast. Om hon verkar tycka att den där skulden inte är något att bry sig om så skulle jag vara tydlig med att skulden gör dig irriterad på henne och riskerar att fräta på er relation. Om valet står mellan att vara sur på min syster och sakna 5000 kr eller att hon är sur på mig men att jag får tillbaka mina pengar så vet jag vad jag föredrar... (nu resonerar jag utifrån att hon kan betala tillbaka).

    Om du tror att du kommer behöva tjafsa för att få tillbaka "din" tärnklänning så tycker jag du ska låta henne välja och betala för klänningen själv istället. Lycka till!

  • Moirie

    Min man har en bror som lånade en stor summa pengar av honom i en akut situation. Det där lånet verkade brodern mest vilja glömma och flera år senare hade maken fortfarande inte sett röken av dem. Brodern blev något förvånad när han fick ett stort paket en julafton. I det stora paketet fanns ett enda papper: skulden efterskänkes - detta motsvarar tio års julklappar framöver! Brodern var ganska skamsen när hela familjen fattade att han fortfarande var skyldig pengar. Han erbjöd sig att betala tillbaka dem.

Svar på tråden Tärnorna