• Cuddly

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Meddelande till Väntar på något

    Väntar på något skrev 2010-04-19 22:48:05 följande:


    Cuddly: Jag har tyvärr ingen bild på min ring eftersom jag lämnat kvar den för gravyr. Men det är en klassisk solitär med en 0,25 carat diamant. Det som är lite ovanligt är att den har 8 klor istället för 4 eller 6, så jag får det smäckra utseendet som jag vill ha samtidigt som den blir mer tålig. Sedan har de filat lite på den för att få den att ligga tätt mot min ganska breda förlovningsring som har en helt flack skena. Trodde aldrig att två så olika ringmodeller skulle kunna passa så bra ihop. Älskar kontrasten mellan det robusta och det klassiska. Det är Kjellins som gjort den och jag har fått jättebra hjälp där. Rekommenderar dem verkligen.
    Oooo.. Vi var inne och diskuterade lite med Kjellin om just vigselringar i helgen som var. Jag gillade verkligen den ring jag hade sett på internet, men var inte överväldigad och det var några saker som jag inte var helt nöjd med. Så frågan är om jag kan leva med det eller om jag skall få en ring gjord som påminner om den jag såg. Skulle bli evigt tacksam om du kunde lägga upp någon bild på din vigselring, för de hade inga exempel ringar på sådant de har gjort i butiken. Är lite svårt att få en uppfattning om hur duktiga de är. tror att jag skulle få en bättre uppfattning om jag får se hur de gjort med din. Vi gick in och pratade med Guldsmedjan också... men det sa att de inte var villiga att göra något som var liknande och påminde för mycket om den ringen som jag så mycket gillar, medan Kjellins i princip sa att det gör precis vad jag vill. Synd att jag inte fick se några ringar de utfört. Så snälla snälla... Du får hemskt gärna lägga upp en bild på hur de gjort din ring.
  • Cuddly
    Pälsboll skrev 2010-04-20 20:21:27 följande:
    Cuddly - Min ring är gjord hos Kjellins. Deras egen design.
    Bilden som ör upp lagd på din sida?
  • Cuddly

    Super fin!!! Väldigt välgjord. Jag skulle vilja ha någon vaqriant med ett band med stenar antingen med en stor i mitten och flera mindre på sidorna, men jag vill inte att den stora stenen ska stå ut så mycket med skarp klofattning... för jag har haft en tendens att fastna så mycket i kläder med sådan ring.

  • Cuddly
    Väntar på något skrev 2010-04-23 11:13:39 följande:
    Jag tycker det finns många fattningar utan klor också. Var först helt inställd på en "kistfattning" d.v.s. en helt innesluten sten men ändrade mig sedan. Det finns ju de som är lite uppsågande på sidorna bara. Då får man ju kombinationen av en robust fattning som inte fastnar så mycket samtidigt som det kommer in ljus till stenen.
    Hmmm.. nu förstår jag inte riktigt hur du menar? kistfatting?

    Uppsågade på sidorna. menar du dem där ringen inte är helt sluten utan en sten mellan ändarna?

  • Cuddly
    blivande fru Bergdahl skrev 2010-04-28 19:49:53 följande:
    Hoho nu går det undan! Hittade en klänning på Blocket som var hur cool som helst men när jag provade den satt den rätt tight. Kände att jag var sugen på att slå till men vet att min impulsiva sida ibland måste tyglas. Därför övertalade jag sambon att komma hem lite tidigare härom dagen för att få fara och prova klänningar på högtidskläder. Hade bestämt mig för en kort klänning men valde också att prova en lång, bara för att få känslan av att ha en lång klänning på mig. Provade den långa först och den satt så bra att resterande av provningen var meningslös. Besöket tog 44 minuter och jag gick därifrån men en stor kasse med värsta marängbakelsen i!:)Hade jag inte blivit så stressad av att klockan passerat 17 och stängningstid hade jag säkert köpt ett par skor också, har ni provat dessa buntade "rainbow" skorna???? Gryyymmt sköna!
    Stort grattis till marängbakelsen!!!!!!!!!!!!!
  • Cuddly

    Hoho.. vi åkte till skeppsvik eftersom att vi varit lite inne på att ha borgligvigsel där, men fick en dålig känsla när vi träffade dem som äger stället. Det är ju jätte fint där, men det kändes trist att dem inte verkar vara så organiserade och att dansen skulle bli inne i rummet där dem annars serverar buffé om det skulle regna ute.


    Någon av er som vet av eller har varit på något bröllop där ute?

  • Cuddly
    Pälsboll skrev 2010-04-29 14:09:58 följande:
      Vi hade oxå funderingar på skeppsvik, men tyckte det var lite tråkigt när man inte fick fixa mat och dryck själv, så det skulle bli så himla dyrt.Åsså tror jag det var nån här som skrev att det kommer vara andra gäster där samtidigt, fast i andra rum och utomhus. Det tyckte jag oxå var lite dåligt.
    Det han sa till oss var att om man gifter sig lite senare på året och det inte är högsäsong för att gifta sig då är det smartare att hyra bara halva istället för hela ön,... för då kommer det ändå inte att vara gäster där efter kl 17 ungefär. Och så får man det ju super privat i alla fall... Billigare på det sättet. Men, jag tycker att det som är mest trist är att det är så lite utrymme för att göra det personligt.
  • Cuddly
    Pälsboll skrev 2010-05-02 10:20:39 följande:
    I veckan kom mina skor från Matildas fest. Dom är jättefina! :DLite för stora, men det funkar nog att bara lägga i en sån där i hälen. Hade ju fått en strl mindre först, som jag inte kunde ha, så att dom här är för stora beror bara på att mina fötter har nån konstig mellanstrl.Å igår skickade vi iväg en beställning på hjärtformade ballonger på Myheart, köpte en Me and My caketopper på tradera som kommer gå för 200kr istället för 400kr. Åsså har jag hittat en tiara på tradera som jag bjudit på.Nåt vi stör oss lite på är att det knappt är nån som anmält sej till bröllopet.Det är knappt så dom vi träffat har sagt att dom kommer. En del kan man väl se som självklara, som t.ex syskon, men vi har ingen aning om dom kommer ta med sina barn.Å varken mina föräldrars syskon eller hans föräldrars syskon har hört av sej. En av mina morbröder har sagt till min mamma att det ska bli kul, men dom har inte hört av sej till oss... Å nu är det en månad kvar tills dom ska ha anmält sej...
    Vad trist med ovishet... kanske får skicka ut ett påminnelse mail till alla. Typ, glöm inte bort osa datum Datum xx/x för vi ser hemskt mycket framemot att träffa er och få fira våran kärlek i eran närvaro... :D
  • Cuddly
    Pälsboll skrev 2010-05-03 13:01:38 följande:
    Ja vi har ju sista osa datum 1 juni, så än har dom ju ett tag på sej... men jag sa iaf till mamma igår att påminna sina syskon å så.Tror vi slänger iväg en påminnelse när det är 2 veckor kvar.Idag har jag iaf bokat tårtställning :)Det blir på Finas.Jag har tidigare ringt till tre konditorier, men ingen av dom har sugarpaste, som vi vill ha. Men så slängde jag iväg mail till några, bl.a Finas som jag även hade ringt till tidigare. Hon som svarade på mailet frågade bagarna och fick till svar att dom hade visst sugarpaste. Så jag ringde dit idag och sa att jag haft mailkontakt, hon jag pratade med kollade med bagarna igen och det var inga problem att få sugarpaste istället för marsipan :)Men jag tycker det är lite dåligt att dom säger att dom inte har det när jag ringde och frågade första gången...Så nu återstår att komma på vad vi vill ha i tårtan. Vi hade lite funderingar på chokladmousse och jordgubbsmousse, för choklad och jordgubbar brukar väl passa ihop...Och igår gjorde jag klart en sjal som jag ska ha på mej och sydde en slips åt sambon.Ska lägga in dom i mitt album om ni vill kika :)
    Är det någon som är nötallergiker? Har en dödligt allergisk bror som inte får få i sig nötter... så det skulle ju vara underbart om Finas kan göra helt nötfritt!
Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3