Inlägg från: Superstarfia |Visa alla inlägg
  • Superstarfia

    Augusti brudar 2010

    Yes!! Nu är bröllopsresan bokad, vi far iväg till Bali 2 dagar efter bröllopet och blir borta i 14 dagar.. :)

  • Superstarfia

     


    lyckan ler skrev 2010-04-28 13:19:42 följande:
    fryser: kan du inte bara ringa fösamlingen och fråga om den andra prästen? Pratade ni om den prästen när ni bokade? Ni som är klara med menyn, hur ser den ut? Vi har nämligen helt fria händer att välja precis vad vi vill. Inget förslag än så länge från Gästgifvargården/restaurangen som vi ska vara på.

    Vi fick inte hellre den prästen vi önskat, utan den prästen jag avskyr mest av allt...

    Vi ska ha
    förätt: löjromstoast med tillbehör
    varmrätt :lågtempstekt renrostbiff, timjanstekta rotsaker, kantarellstekta mandelpotatisar, rödvinssky smaksatt med rödvinbärsgelé och plocksallad.
    Tårta med kaffe och avec.


    www.drombrollop.webblogg.se Hela Sundsvall firar vår dag, eller?
  • Superstarfia

     


    fryser skrev 2010-04-28 19:46:53 följande:
      jag ringde till  hon som hade skickat brevet men hon var inte inne så de lämnade ett med. hoppas att hon ringer upp imorgon.. ja jag var jätte tydlig när jag bokade om vilken präst vi ville ha pga att samma präst döpt våran dotter o nu ska vi ha nån helt anna;-(

    Men "eran" präst kan ju faktiskt ha semester eller ha ledig helg.. präster måste ju också få ledigt.. :)

    själv får vi en vikarierande pensionär.. :(


  • Superstarfia

     


    bobods skrev 2010-04-28 21:18:00 följande:
    Här kommer vår buff till den 7 augusti: BBQ-glacerade revben Örtstekt kyckling Citrusbakad lax med koriander och parmesancrème Tryffelrostade rotfrukter Potatisgratäng Tomat- och fetaostsallad med färsk mynta Grönsallad Aioli Hummes Brilliant Savarin Tallegio Marmelad Kex Vindruvor Melon Hembakad foccacia

    oj, revben.. är det verkligen bra mat på ett bröllop? tänkte det är ju inte direkt så att man inte bli kladdig om fingrar av att äta det.. ;)

    annras låter det sjukt gott.. :)


  • Superstarfia

     


    Brud73 skrev 2010-05-08 18:16:08 följande:
    Vi ska ha möte med koken på måndag och bestämma meny. Spännande och roligt ska det bli. Vi har tänkt servera rött vin till maten. På tal om dryck, har ni tips på någon bra och god champagne??

    Bulle de blanquette No 1. ska vi ha, det är inte champange men tillverkat enligt champangemetoden...

    109 kr flaskan i systemets beställningssortement..


  • Superstarfia

     


    Brud73 skrev 2010-05-09 11:48:04 följande:
      Tack för svaret. Får nog köpa en sån och provskåla här hemma =)

    Du kan få en av mig annars.. har 16 lådor står här hemma.. :)


  • Superstarfia

     


    Brud73 skrev 2010-05-17 19:59:50 följande:
    Idag har vi äntligen haft möte med kocken som ska fixa vår mat, såhär blev menyn tillslut!Vår meny:Förrätt: Toast Skagen, hackade räkor i dillmajonäs, toppad med löjromVarmrätt: Fläskfilé med ostronskivlingsauté, broccoli, blomkål, ananas och mangochutneyfylld tomat med potatisgratängEfterrätt: Vit Chokladmoussé på hallongömmaBröllopstårta

    Låter riktigt gott.. :)

    Vi åt våran meny i torsdags.. :)


  • Superstarfia

    Ikväll har vi haft möte med våra VIP, alltså tärna, marskalk och toastmaster.. Avnjöt en utsökt middag på en golfklubb i solskenet och pratade om ditten och datten.. tillslut vart vi ivägschasade för då skulle dem tydligen prata hemligheter.. undrar vad det kan handla om.. ;)


  • Superstarfia

    Jag kommer köra på traditionen. Något nytt blir la klänningen, nånting gammalt blir svärmors konfirmations näsduk, nånting lånat kommer vara svärmors pälörhängen, nånting blått blir i strumpebandet, nånting fått blir även de näsduken som jag får..


  • Superstarfia

     


    glaca skrev 2010-05-24 07:53:48 följande:
    Det var väldigt lite aktivitet i den här tråden... Jag har just pratat med sambon, han har bokat tid i fel kyrka.

    Neeeeej? Du skojar?? oj, hur lyckades han med det? ;)


  • Superstarfia

     


    Annika Hbg skrev 2010-05-24 16:05:05 följande:
    Nu börjar jag äntligen känna att jag har lite koll på allt som ska göras. I fredags hämtade vi ringen, längtar tills jag har den på mitt finger Idag skickade jag in hindersprövningsbeslutet till rådhuset, skickade iväg alla namnen på de inbjudna för att få gjort placeringskort, och jag t.o.m köpte underkläderna på lunchen Imorgon ska vi provsmaka cup cakes och på söndag ska vi till stället där vi ska gifta oss och ha middagen för att prata mat och dukning. Några frågor: Ska era män ha en vigselring också? har förstått att det är populärt Vad ska ni har för musik? Levande?, DJ? annat? behöver tips Ska ni köpa presenter till gästerna? Har även där förstått att det är något populärt (känns lite amerikanskt dock) om ni ska, vad ska ni köpa? Ska ni skriva egna vigsellöften till varandra?   Nu ska jag gå och bocka av lite saker från to do listan.   Annika        

    Min BM kommer få en vigselring, just för att han ville ha det.. ska de vara jämställt så ska det.. :)

    Vi är på jakt efter en trubadur/coverband just nu.. Men alla verkar ju vara upptagna..

    Vi kommer inte köpa gåvor till våra gäster... varför ska man göra det? jag har aldrig förstått det..

    Vi kommer inte läsa egna löften utan kommer läsa de som finns inom svenska kyrkan..


  • Superstarfia

     


    glaca skrev 2010-05-25 22:40:21 följande:
    Rackarns... nu har vi lagt en budget... det blev dyrt. 32 papp!!! Liiiite mer än vad vi tänkt oss kanske... typ det dubbla.

    oj, vi ligger på 108 pappa.. varav 36 är bröllopsresan...


  • Superstarfia

     


    glaca skrev 2010-05-26 15:52:06 följande:
    Superstarfia och Skimmra.... Herregud! Vad sjutton är det som kostar sååå mycket? Jag menar inget illa alls, missförstå mig inte... Jag förstår att ett bröllop kan vara jättestort och kännas väldigt viktigt, för mig gör det inte det. För mig är det mer som ett naturligt steg i livet, mer ett sätt att "säkra upp" rent juridiskt... men det beror säkert på att jag och sambon har varit ihop i 7 år och framförallt att vi redan sitter "fast" eftersom vi har två barn tillsammans. Jag tror att det där "rosa skimmret" försvinner i vardagskaoset för vår del.

    Ringar, klänning, blommor, musik och mat är det som kostar.. utöver resan alltså..

    Kläder till brudpar och följe: 14946
    smycken inklusive vigselringar: 9940
    Mat inklusive tårta och vickning: 16809
    Dryck inklusive bar: 6898
    Trycksaker: 2414
    Blommor: 3330
    Transport, frisör, resa, fotograf, festlokal, personal, dukar, servetter, porslin, bröllopsnatt, ljud: 57050

    totalt: 111.387 kr.... vi har alltså spräckt budgeten redan...


  • Superstarfia

    Våran bröllopsplanering har stnnat upp helt efter ett chockerande besked om att jag är gravid.. Så nu blir det ju lite annat som måste fixa.. kommer jag komma i klänningen??? ;)


  • Superstarfia

     


    Astro skrev 2010-06-02 10:12:39 följande:
    Grattis! (Hoppas jag ) Snörning i klänning kan ju ibland hjälpa, beroende på hur långt gången du kommer vara då. Empir-skuret kanske annars? Finns en del vackert på Haléns vet jag om du inte vill lägga ut en hel förmögenhet. Min Tärna var här i förrgår och vi övade på att snöra klänningen fort. Känder kanonkul! Den är så himla fin, och nu när mamma lämnat över sin slöja och jag kan prova allt på en gång, ja man bara ryser!!! Känns så himla spännande!

    Klänningen jag har köpt för dyra pengar är korsettsnörad och jag vet att de finns tyg för att släppa ut den lite.. men jag ska boka in ett möte med butiken så snart som möjligt..

    jag kommer väl vara i vecka 13-14 ca...


  • Superstarfia

    Hade sista OSA igår, och det är bara 1 par som inte svarat..


  • Superstarfia

     


    Liilly skrev 2010-06-03 22:05:56 följande:
    Vad kommer ni betala för fotograf? Vi håller på leta billiga men det skiljer sig så mycket i pris. Vissa "billiga" kostar 7000:- medans andra billiga kostar 3000:- Det är ju så sjukt stor skillnad på summor. Nu har vi i alla fall hittat en som tar 3000:- för vigsel, efter vigsel, mingel och porträtt. Men tror inte vi behöver ha med alla de grejjerna så det kan eventuellt bli billigare. Positivt är dock att man får alla bilder högupplösta på cd med :)

    Vi betalar ingenting då fotografen är min blivandes bästa vän.. Han är verkligen en bra fotograf som haft många många fotoutställningar runt om i landet..

  • Superstarfia

     


    empa83 skrev 2010-06-04 16:27:32 följande:
    hämta ringen redan?? min får jag inte hämta förrän veckan innan... mest för att jag är hopplös och faktiskt skulle använda den;) Vad ska du har för ring?

    Jag hämtade min ring i januari.. :) fast den ligger iof i svärisarnas kassaskåp..

Svar på tråden Augusti brudar 2010