Inlägg från: bobods |Visa alla inlägg
  • bobods

    Augusti brudar 2010

    Jag vill också vara med, gifter mig i de värmländska skogarna den 7 augusti
    Svar till er som har lite tid: VISST HINNER NI! Det är lätt att tro att allt måste vara färdigt ett år i förväg när man läser runt här på BT, men grejen är att vi som var ute i god tid var rätt så noga med vad vi ville ha. Det hade garanterat gått lika bra att vänta, men då hade man liksom fått ta "det som fanns kvar".

    Det som är färdigt:
    Lokal (samma till vigsel & fest)
    Vigselförättare
    Catering med meny
    Porslin - låna gratis av cateringfirman
    Vin och öl inhandlat
    Min ring
    Brudklänning
    Brudskor
    Handlat material till alla trycksaker
    In- och utgångsmusik klart
    Bestämt tärna, best man och toastmadames
    Tårta (mamma bakar)
    Kostym (beställt, inte fått än)
    Hans skor
    Fotograf (pappa)
    Gästlistan fastställd
    Engångskameror inhandlade
    Såpbubblor inhandlade
    Bokat bröllopsresa

    Det som är kvar:
    Hans ring
    Brudgummens och best mans väst och plastrong
    Tärnans klänning
    Frisör och make up
    Solist till vigseln
    Underhållning till festen
    Göra alla trycksaker - skicka ut inbjudningskort
    Blommor - vet ungefär vad vi vill ha.
    Dekorationer till borden
    Köpa champagne och alhoholfri dricka

  • bobods

    lyckan ler skrev 2010-03-24 13:57:19 följande:


    Kul med fler brudar!bobods: shit, vad ni har gjort mycket! När ska man skicka ut inbjudan? Jag känner lite att eftersom vi bara ska ha 8 gäster, så känns det inte så pressat. De inbjudna är våra föräldrar, syskon m respektive och min farmor (som är den enda kvar i den generationen och som lite representerar min pappas sida eftersom han tyvärr inte längre finns i livet). Vet inte riktigt hur jag ska skriva på inbjudan till farmor. Hon har ju nära kontakt med sin dotter (dvs min faster, som inte blir bjuden) och kommer ju att prata med henne om detta och bli förvånad när faster inte är bjuden. Ska jag skriva nåt om vilka som är bjudna, så farmor vet?
    Det är klart att det är skillnad i förberedelser om man har 8 gäster eller.... hm, vi har visst kommit upp i 88 vuxna och 11 barn

    Jag bjuder inte heller alla mostrar och fastrar (har för många!) och jag kommer nog att tala om för farmor och mormor vilka som är bjudna och inte. Nu när du har så litet bröllop kanske de som är bjudna vet det redan, och då känns inte inbjudningskort så stressat. Om du däremot tror att det finns funderingar kring vilka som är bjudna och inte kan det ju vara en idé att göra det tydligt med en tidig officiell inbjudan. Själv kommer jag skicka ut korten i slutet av april - början på maj någon gång, med osa i början på juli.
  • bobods

    Jag har inte heller skickat ut inbjudningarna (7 augusti här), tycker verkligen inte det är sån panik med det! Vi siktar på att få iväg dom i slutet på april, början på maj. Räcker gott tycker jag, och dessutom vet de "viktigaste" redan om datumet.

  • bobods

    Vår valslåt är Hello Saferide - Get sick soon. Passar särskilt bra eftersom jag är sjuksköterska :) Den är sååå söt!
    open.spotify.com/track/7cR9zFAFUayMrOO1oBDOxc

    lyckan ler skrev 2010-04-15 08:44:20 följande:


    Skulle köpa en stämpel också, med någon text som "inbjudan/bröllop/vi gifter oss" e.d. Men de hade inget sånt alls. Bara bilder och inte särskilt många stämplar. Blev väldigt besviken. Så istället hittade jag en på nätet när jag kom hem, som jag beställde. Men jag köpte iaf papper och kuvert på Panduro, så ikväll ska jag börja pyssla. Kul!
    Vad konstigt att de inte hade, här i stan finns flera stycken vet jag. Jag håller också på och pysslar för fullt - tar mycket längre tid än jag trodde från början, men nu är det snart klart!
  • bobods

    Här kommer vår buff till den 7 augusti:


    BBQ-glacerade revben


    Örtstekt kyckling


    Citrusbakad lax med koriander och parmesancrème


    Tryffelrostade rotfrukter


    Potatisgratäng


    Tomat- och fetaostsallad med färsk mynta


    Grönsallad


    Aioli


    Hummes


    Brilliant Savarin


    Tallegio


    Marmelad


    Kex


    Vindruvor


    Melon


    Hembakad foccacia

  • bobods
    Superstarfia skrev 2010-04-28 21:19:57 följande:
      oj, revben.. är det verkligen bra mat på ett bröllop? tänkte det är ju inte direkt så att man inte bli kladdig om fingrar av att äta det.. ;)annras låter det sjukt gott.. :)
    Jag frågade cateringföretaget precis samma sak! Och det är tydligen revben som är kokade i någon sås, och sen är benen borttagna. Så man äter med kniv och gaffel. Själv är jag vegetarian så jag vet inget om det där
  • bobods

     


    glaca skrev 2010-05-25 07:55:24 följande:
    Jag har en tanke kring det här med gåvorna... PÅ ett bröllop fick vi små julbjällror med godis, på ett annat hade brudgummen vikt askar och lagt två geléhjärtan i. Många "glömde" sina askar, och de där bjällrorna sålde jag på loppis. Vad jag däremot sparde från både "askbröllopet" och min bästa kompis bröllop var själva middagsprogrammet. Jag tittar faktiskt i dem ibland. Därför har jag och sambon bestämt att vi lägger ner tid på det så att folk får med sig det som "minne".

    Så tänker vi också, för jag känner igen mig i det du skriver! Jag har kvar en hel bunt med festprogram, jätteroligt tycker jag. Vi sparade asken från ett bröllop, men den slängdes i nästa storstädning... :-P

  • bobods
    glaca skrev 2010-05-26 15:52:06 följande:
    Superstarfia och Skimmra.... Herregud! Vad sjutton är det som kostar sååå mycket? Jag menar inget illa alls, missförstå mig inte... Jag förstår att ett bröllop kan vara jättestort och kännas väldigt viktigt, för mig gör det inte det. För mig är det mer som ett naturligt steg i livet, mer ett sätt att "säkra upp" rent juridiskt... men det beror säkert på att jag och sambon har varit ihop i 7 år och framförallt att vi redan sitter "fast" eftersom vi har två barn tillsammans. Jag tror att det där "rosa skimmret" försvinner i vardagskaoset för vår del.
    Jag tror faktiskt att det är vanligare med 100 tusen än 30 Vi har en budget på 85 och då räknas inte bröllopsresan med (ca 30.000 extra alltså). Ja, vad är det som kostar egentligen? Eftersom vi har en gästlista på 100 pers kostar bara buffén 20.000. Sen bjuder vi på alkohol till maten och en brudskål vid ankomst. Min klänning gick på några tusen och inbjudningskorten till 100 pers drar iväg också med papper och frimärken, för alla blommor räknar vi med 4000, vi köpte en skräddarsydd kostym till min m2b för 3500 osv osv osv... 

    Jag vet inte vad du menar med det "rosa skimret" men vårt bröllop handlar inte om att vi ska visa upp oss eller att vi har ett extra stort bröllop för att vi är nykära (har varit tillsammans i 5 år) utan vi vill helt enkelt bjuda alla på en riktig ordentlig fest! Jag tror att det är antalet gäster som gör den största delen av vår budget.


    Men som alltid slår jag ett slag för att man ska lägga budgeten där man har råd, inte ett öre mer. Skulle ALDRIG låna för ett bröllop, och det tror jag de allra flesta håller med om

  • bobods
    glaca skrev 2010-05-27 08:31:43 följande:
    Bobods: Jag håller med dig, jag skulle inte heller ta lån för att bjuda till bröllop, man får rätta mun efter plånbok eller hur det nu är man säger. Jag tänkte inte på att visa upp sig när jag skrev "rosa skimmret" utan snarare att det faktiskt inte känns så där superspeciellt. Vi har samma inställning som er, att bjuda till en kul fest. Det tror jag att vi alla har. För min del skulle det inte kännas särskilt naturligt att ha en för "flott" fest, jag trivs inte i sådana sammanhang. Vi satsar i stället på "buggparty", det passar våra släkter bättre. ... och jag är livrädd för att jag inte ska tycka att det är kul.
    Vi ska inte heller ha en flott fest, det är valfri klädsel och fest i en hembygdsloge, bjuder på en enkel buffé och hemgjord tårta.

    Inte behöver du vara orolig för att det inte kommer bli kul! Det kommer bli FANTASTISKT!

Svar på tråden Augusti brudar 2010