Inlägg från: bröllop 101009 |Visa alla inlägg
  • bröllop 101009

    Oktober 2010

    Ja nu rullar planeringen igång även för vår del!

    Vi bokade kyrka och festlokal i oktober förra året men sedan dess har vi tagit det ganska lungt. Bekräftelse på bokningen av kyrkan kom nu i veckan och det är först nu under de senaste veckorna som vi har börjat fundera på bröllopet igen.

    Vi har bokat fotograf och sömmerskan som ska sy brudklänningen. Inbjudningskorten som vi tillverkat själva är precis klara och vi tänker skicka ut dem innan sommaren. När vi sätter o.s.a beror på hur cateringfirman vill ha det. Med andra ord behöver vi ordna den innan inbjudningarna går ut. Jag tänkte försöka få tag i jubileumsfrimärket med Vickan och Daniel som jag tror släpps den 13e maj. Det kan man ju tycka vad man vill om men vi tycker att det är lite festligt om någon märker det :)

    Idag har vi börjat prata lite om att tillverka en bröllopshemsida. En mycket enkel sådan med information om boende, transport o.dyl. Vi vill gärna ha den klar när inbjudningarna kommer så det är nog den vi ska pyssla med den närmaste tiden. Vi tar gärna emot tips om bra ställen där man kan skaffa egen hemsida om ni råkar ha sådana. Vet ni förresten att den 9/10 är äggets dag om någon mer råkat välja det datumet :)

    Just det ja. Vi planerar bröllop för 60-talet gäster med en budget på ca 80000 inklusive allt utom bröllopsresa.

    Bröllopet har känts ganska avlägset men nu är det ju bara ett halvår kvar och rätt som det är så står vi väl där.

  • bröllop 101009

    Nu är våra inbjudningskort skickade! {#lang_emotions_laughing} Vi gifter oss den 9/10 och har satt osa den 5 september.
    Vi vet att det är långt dit men vi har många släktingar och vänner som reser mycket i jobbet och därför behöver veta i god tid för att kunna hålla den dagen ledig.

    Jag var hos sömmerskan och blev mätt i förrgår och idag ska jag träffa henne i tygbutiken så att vi kan köpa allt material hon behöver...spännande

    Vi hade jättemycket att göra innan inbjudningarna gick iväg. Vi har en hemsida där vi har skrivit en hel del om festen och därför behövde det mesta vara klart innan vi skickade korten.

    Nästa steg för oss är att skaffa hindersprövning men det är lite för tidigt ännu. Däremot behöver vi kolla upp det här med namnbyte nu för visst är det så att man ansöker om det i samband med hindersprövningen? Vår kyrka vill ha in alla papper till pastorsexpeditionen i förväg så det är lika bra att få det klart så tidigt som möjligt.

    Appråpå det här med tårta så har vi valt att skippa den traditionella bröllopstårtan. Vi har i stället skickat en förfrågan till några av våra närmaste där vi bett dem tillverka var sin tårta till vår fest. Vi kommer att arrangera tårtorna på någon slags ställning som en alternativ flervåningstårta.
    Ärligt talat är ingen av oss någon tårtfantast och vi bryr oss inte ett dugg i hur det hela kommer att smaka, förhoppningsvis blir det ett trevligt minne. Och dessutom får vår släkt som inte är särskilt delaktig i planerandet av bröllopet ändå vara med och bidra med något till festen.

    Notan för det hela har klättrat några tusenlappar men vi tänker absolut hålla oss femsiffrigt på våra ca 60 gäster.

    Är det någon mer i den här tråden som börjar känna att det närmar sig nu? Det är snart bara fyra månader kvar för vår del...

  • bröllop 101009

    Hej allesamman!


    Jag tycker inte att osa en månad före bröllopet är för sent. Men det beror ju på hur långt innan ni behöver meddela exakt antal gäster till era leverantörer. Vi har satt det en månad innan och det känns som gott om tid för oss. Jag är faktiskt förvånad av hur många som svarat redan inom en vecka. Mena jag har ändå förberett mig för en telefonkväll dagen efter osa för jag kan bara anta att många kommer att glömma bort det.

    Det där med finskor till män är ju helt hopplöst. Vad säger ni här? Med eller utan snörning? Spetsiga eller inte?
    Det finns ju en hel del skor och kostymer så här i studenttider så vi kommer nog ta en dag på stan och försöka hitta något snart.

    Men nu måste jag berätta om våra fantastiska framsteg...
    Jag har köpt tyget till klänningen! {#lang_emotions_smile} Det blev gräddvit thaisiden och 15 meter tyll!! 
    Det hela kändes så verkligt när vi stog där i tygaffären och såg allt tyg framför oss. Nu blir det verkligen bröllop.
    Sen var det lite av ett antiklimax att lämna kassen med allt tyg till sömmerskan och åka hem tomhänt.
    Jag som bara ville vira in mig i all tyll och leka prinsessa en kväll.

Svar på tråden Oktober 2010