Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Ska det vara vi eller inte, hur vet man?

    Man vet inte, man är med och skapar svaret själv.

    Nu verkar ni inte ha gillat att vara särbos heller, och kanske är det ännu mer utmanande att flytta ihop igen och göra nåt bra av det. Inte bara rulla på i slentrian och för att man ska.

    Vad vill du med relationen?

  • anne på grönkulla

    Vill du själv nåt med förhållandet eller tror du att svaret ska ges av nån annan? Just det tror inte jag på som framgångsrecept.

    Antingen orkar ni satsa och vill ni båda så kan det funka. Om en eller båda av er inte vill satsa, då kan det knappast gå väl.

    Sorry om jag låter hård, men efter 10 år tillsammans och mer än 5 år som särbo (pga jobbet) så vet jag att inget kommer gratis. Prövningar kan vara bra och stärka relationen, eller så kan de knäcka den. Men rätt blir han om du och han båda vill det - det finns inget givet i det. Tyvärr.

  • anne på grönkulla

    Naturligtvis finns det en gräns då en relation blir för slentrianmässig eller i värsta fall för destruktiv så att sanningen om "han är inte rätt, han blir rätt om man bestämmer sig för det" inte gäller. Men var den gränsen går för dig och för er går inte att veta, i fallet slentrian (destruktiv, ja, då är det ju tydligare var man borde dra strecket - men att göra det kan ändå vara svårt). Rent allmänt ska relationen ge mer än den tar, du ska känna dig större o må bättre av den. Summan av er tillsammans ska, över tid, vara större än delarna för sig.

Svar på tråden Ska det vara vi eller inte, hur vet man?