Inlägg från: uppochhoppa |Visa alla inlägg
  • uppochhoppa

    Tror ni vännerna övernattar om vi ber om det?

    Hej!

    Vi är precis i starten av letandet av lokal och har tittat på en och har några på g. Vi ska gifta oss borgerligt, men jag vill ha allt som tillhör ett klassikt bröllop minus att gud ska vara med på festen... Vill ha en "pampig" lokal men själv kunna catera maten och handla alkohol till festen. De flesta som ska gå på festen kommer från sthlm, men vi letar mest i Södermanland.

    Har hittat en lokal som är riktigt dyr, men där det också ingår boende och övernattning för alla gäster. Vi har 86 pers på vår lista nu. Hur många tror ni vi kan räkna med stannar kvar om vi ber om det i inbjudan?

    (vi tänker då ta en övernattningsavgift om ca 350 kr per person)

    Vi planerar att avsluta med brunch o det vore så härligt att ha alla med - men det blir nästan en förutsättning för att vi ska ha råd med detta ställe. Det är också hela 8 par som har bebisar som är ca halvåret eller äldre - men vi vill ha en barnfri helg.
    tror ni vi kan räkna med dessa??? (såklart svårt för er, men om ni varit i samma situation som gäster - hur hade ni gjort?)

    Min önskan är ju att man kan känna att "klart vi är med, bebisen kan vara hos mormor o morfar i 1,5 dygn o vi kan vara med våra vänner som gifter sig" (alla är ganska nära vänner) Jag hoppas och tror att JAG själv skulle känna så - VAD kan hända på 1,5 dygn liksom??!!

    Vad tycker ni??!!
    (stor skillnad för vår budget om övernattande hjälper till så lokalhyran kommer ner mot 20 000 istället för 35!!!

  • Svar på tråden Tror ni vännerna övernattar om vi ber om det?
  • uppochhoppa

    Svanboet: tack för svar, Ja, visst kan man tycka som du säger, men på ett sätt kan man också se det som att det vore grymt att få bo över för 350 kr på feststället (olika hus spridda på området). Men ja, frågan är om intresset för att vara kvar och knyta ihop säcken med brunch finns?

    Som gäst slipper man kostnader att ta taxi därifrån, och att övernatta någonstans (oavsett var) kan man ha svårt att få billigare än så. Vi åkte långt förra sommaren för ett bröllop och bodde över för 1500 kr på hotell... och tog taxi från annat för 500 när det var i samma stad.

    Tror ni de med bebis hemma hellre väljer att åka hem till sthlm direkt efter middagen typ vid 22? (ca 1,5 h resväg)

  • uppochhoppa

    Tack för svaren! Det är klurigt det här... att fråga vännerna (de med ofödda barn än så länge) skulle ju vara en idé men jag är osäker på om det hjälper. De vet ju inte nu hur de känner nästa vinter!

    Hm, lokalkostnaden för oss är samma oavsett hur många som väljer att stanna, det är därför frågan är så högaktuell. Det gör helt enkelt massor på priset om många gäster väljer att övernatta.

    För att småbarn ska vara kvar med/ måste de kunna sova i anslutande rum, vilket kanske är möjligt, men att ställa 8 vagnar i samma...jag vet inte. Vaknar en så vaknar ju alla? Och då har man 8 pers som springer iväg mitt i middagen. Hm, tål att täbkas på. Tack för kommentarerna om hur ni ser på saken!!

  • uppochhoppa

    Tack Junibrud. Ska se om jag kan övertala prinsen till att de minsta bebisarna ändå ska få vara med, känns som det blir lättare att få kvar folk i så fall... och kanske förhandla om priset med uthyraren!

  • uppochhoppa
    Nicossambo skrev 2010-02-15 21:27:07 följande:
    ´Vi ska ha vårt bröllop på ett slott och där finns övernattningsmöjlighet. Vi har pratat med resturangen så det blir brunch istället för vanligt hotell frukost. (Midnattsbröllop) Det är inget krav men möjlighet att träffas lite mer. Våra hotell rum kostar frånn 1100kr-1400kr för två personer i dubbelrum.Så jag tycker ert pris är bra med 350kr per person.
    Det är det som är haken - priset är samma att hyra stället oavsett. Vi kan alltså sänka vår kostnad genom att så många som möjligt stannar kvar och betalar för sin övernattning - de hjälper då oss med hyran. Ni som ska vara på slott kanske betalar ca 1200-1600 för varje kuvert, vi betalar istället strax över 600 för lokal i denna lösning. Därutöver hoppas vi kunna hålla ner cateringen och egenköpt dryck för att hamna nånstans kring 850 kr/kuvert. Man ska ju ha råd med ringar, blommor, bröllopskläder också!!!

    Har fått lite kalla fötter på denna lösning ändå - tänk om vi bokar och tror att de flesta stannar kavr och sen gör inte så många det i alla fall och far hem på småtimmarna - då står vi där med en rejät spräckt budget. Hm...tål att tänkas på. Vill dock väldigt gärna ha den där sammanhållande stämningen att man stannar kvar och njuter av hela helgen tillsammans!
  • uppochhoppa

    Svanboet: ja det lutar absolut åt det nu, dvs att bita i det sura äpplet och inse att det är för dyrt för oss...

  • uppochhoppa

    Denna lokal är inte så aktuell längre, däremot andra lokaler där det finns övernattning inom gångavstånd.

    Jag tycker det är larvigt att säga att de med barn under 6 månader ska räknas bort. De allra flesta barn tar nappflaska och man kan pumpa ur. Jag tror och hoppas att föräldrarna inser att just några timmar en lördag inte har någon som helst påverkan på deras barn, men mkt påverkan att välja bort vänners bröllopsfest. Det återstår att se, men jag tror att de flesta kommer att närvara, edock kanske inte övernatta. Jag har inte barn själv idag men jag hoppas verkligen att någon tar mig i örat om jag inte skulle kunna lämna till barnvakt för en kväll om nära vänner gifte sig. Man måste lyfta blicken lite och se ett större perspektiv. Bebisen är man ju med 24/7 - tror ett andrum är bra för föräldrarna!

  • uppochhoppa

    Vi kommer med all säkerhet vara på en plats där det finns möjlighet att övernatta, men självklart kan man åka hem.

    Skrev lite om detta på tråden " om barn på bröllop" också och ifrågasatte hela grejen med att inte kunna lämna bort barn några timmar för att närvara på ett bröllop.

    jag kan förstå om man inte kan pumpa ut och fortfarande ammar, då har man problem och kan kanske inte vara med hela festen igenom, men inget säger att man inte kan vara ifrån barnet några timmar. Om det skriker och vill vara med mamma och pappa främst. So what? barn kommer skrika både innan och efter den dagen också... det är i det fallet mer synd om barnvakten ämn om själva barnet tycker jag, man får knappast ett trauma av att vara ifrån sina föräldrar i fyra-fem timmar när man är 6 månader.

    Visst är det trevligt med den regeln att 2ammande är självklart undantagna från barnförbudet" - men vi vill inte ha folk som springer ifrån middagen eller sitter med babywatchern i örat hela kvällen.

    Blir det så att folk tackar nej, ja då får det stå för dem och vi får acceptera, men jag kommer inte ändra min grundinställning.

  • uppochhoppa

    Eftersom vi inte kommer vara på stället där övernattning är nödvändight har jag på sätt och viss släppt frågan om det handlar om ett helt dygn, vilket kanske inte ni som läser här har... ville bara klargöra att mina tankegånfar nu senaste har handlat om "för en kväll".

    Klart det kan låta provocerande det jag skrivit, det förstår jag med, men samtidigt tycker jag inte det är helt fel att väcka frågan. Självklart gör föräldrar allt för sina barn, men innebär det "allt" att de inte kan gå på en fest som de skulel vilja gå på för att bebisen inte kan vara med? De barn som jag har haft ynnesten att lära känna har alla kunnat lämnas bort för en kväll när de varit ett halvår, och detta för att personerna som är deras föräldrar har en sådan inställning till föräldraskapet. Ja, de är föräldrar som älskar och sätter sina barn högst, men vet att de inte far illa av att vara hos en barnvakt några timmar.

    Jag tror det komer bli toppen var vi än väljer att vara och jag tror och hoppas att våra vänner delar vår hyfsat okompliverade inställning till att ha barnvakt. Tack för era åsikter!

  • uppochhoppa
    Skuggan skrev 2010-03-22 15:26:27 följande:
    Att lämna bort en så liten bebis gör man om man måste, men inte för att någon annan tycker att det är lämpligt. Självklart lämnar inte en kväll bestående men, men det finns ändå ingen anlednign att utsätta sitt barn för den pressen. ".
    ...förutom den anledningen då om man som vuxen människa verkligen VILL gå på sina vänners bröllop, dela en romantisk kväll med sin älskade, få en god middag lagad med omsorg och chans att umgås med massa vänner man kanske inte sett på länge för att man suttit inne i bebisbubblan - allt detta på en och samma kväll. Jag tycker det är en god anledning!
  • uppochhoppa

    Så det ni säger är 24/7 med bebis upp till ca 1 års ålder, annars kommer vuxen alt barn att ta skada och må dåligt?

    sorry, den köper jag inte.

    Hursomhelst, jag känner inte att det behöver diskuteras mer, är tacksam för allas åsikter och input. Alla lever olika och har olika livsstil och situation. Absolut ska vi försöka se på detta med öppna ögon i vår planering. Lycka till alla planerare därute!

Svar på tråden Tror ni vännerna övernattar om vi ber om det?