Inlägg från: Erese |Visa alla inlägg
  • Erese

    50-talstråden - igen!

    Jag har inte varit inne här på evigheter har haft full rulle i vardags bestyren. Med sjukdommar och tentor samt bröllopsplanering.

    Jag har hittat en brudklänning alldeles nygligen, det var inte planerat. Tanken var att vi skulle ha ett ganska så avslappnat bröllop, men vi ska gifta oss i en ganska stor kyrka så jag ansåg att det inte riktigt passade sig..löjligt kanske men men, vissa saker får vi kompromissa om helt enkelt.Klänningen går på 3500kr, helt ok anser jag samt att min mamma ska hjälpa till lite med den. Vilket är väl uppskattat av mig..Tack Mamma!!

    Inbjudnings korten är snart klara vi gör dem själva vart ca 22kr st för 30 st..på ett ungefär och överflödet ska vi använda till placerings kort.Ska fota allt sedan och lägga upp för er nyfikna

  • Erese

    Jag undrar lite över en sak, ideér till klädsel för brudgummen allá 50-tal. Jag tycker det är svårt likaså min blivande man. Vi anser båda att 40-tals herr modet är betydligt mer vackrare och passande än 50-tals herr modet. Anser ni att det är ok att han utgår från 40-talet en aning med 50-tals touch? Jag kan tänka mig att i början på 50-talet så lapade de två tids perioderna över varandra och att de äldre höll kvar i det gamla medans den yngre generationen tog efter det nya inom mode.

    I vissa saker kan jag bli oerhört petig, men jag vill ju att temat ska följas dock inte så hårt. Bröllopet är trots allt "inspirerad" av 50-talet.

    Som dekor funderar vi på att göra vimplar av antingen tyg eller fint papper i 50-tals anda. Det beror lite på ekonomin, men anser det vara finare än tex. girlanger.
    Vad ska ni göra för dekor? Hur ska ni presentera placerings korten?

  • Erese

    YES!! Hittade en fotograf som tar endast 500kr för två timmar. Hon tar vackra bilder och nappade direkt med tanke på priset. Hon har billigare för att hon behöver bröllops bilder till sin portfolio. MVilket hon gladligen får :)

  • Erese

    Exakt något åt det hållet har jag också tänkt mig. Men då såklart i papper eller tyg som drar tankarna till 50-talet. Funderar på att gå lite på loppis också och se om man kan hitta lite spännande prylar och tyger.

  • Erese

    Mina systrar ska hjälpa mig med hår/make och naglar :D

    Den ena är en erfaren manekyrist och vart med och planerat ett antal bröllop. Hon kommer även fixa mitt hår :) Den andra syrran har ett stort intresse i makeup och har sminkat flera personer till olika sammanhang bla. bröllop.

    Bra med familj och kontakter :)
    Min yngre bror kommer att fota under Middagen och festen, han är en duktig hobby fotograf som vill arbeta med detta i framtiden. HAn tar jätte fina bilder.

  • Erese

    Jag skulle rekomendera Panduro Hobby eller ta reda på affärer som nischar sig på scrap booking. Vet att det finns ett fler tal som gör det i alla fall i sthlm.
    Åhlens City kan också vara en idé att leta på, de har ett utbud på papper,kuverter mm.
    NK, kan också ha något liknande.

    Jag hittade vårat material på Panduro det vart färgerna ljusare brunt,kräm vitt och ljus rosa. det bruna pappret har ett prickigt relief mönster, påminner nästan om tapet.

  • Erese

    Jag är också kurvig men har insett att den vippiga modellen av 50-tals klänning passar inte min figur perfekt då den förkortar torson så att brösten och magen går ihop (inte snyggt) I och med att jag har en stor byst men en ganska smal midja blir det fel för mig. Men jag valde att ha tigt från byst ner till höfterna och sedan en strax nedanför knälång kjol med vidd i, vilket passar min figur bättre. Det markerar min midja och mage och separerad byst från midjan vilket gör att jag inte blir en kloss.

  • Erese

    Jag föredrar den första med lite vidd i. Den var skit snygg! Den andra kankse är lite för figur nära med tanke på att man ska klämma i sig en massa mat och bubbel. Vet inte hur det är med er men efter ett tag tenderar magena tt bli lite större ;) samt att man kan käna sig lite svullen av alkoholen. Men du kanske har en liten figur som kan bära upp den hela kvällen :)

    Huvudsaken är att du trivs i klänningen.

  • Erese

    Sjäv hinns det inte med planering denna vecka sitter och skriver en hemtenta just nu som ska va inne på fredag. Men efter det ska jag färdigställa inbjudningarna så att de kommer ut i slutet på månaden.

    Men jag har fixat detta:
    Kyrka
    Lokal
    Klänning(vet ej om det kommer behöva ändringar ännu)
    Hår/smink
    fotograf
    En underhållning
    Inbjudningar (snart klara)
    Toastmaster

  • Erese

    Jag håller på och letar frisyrer, ska få hjälp av min syster med detta. HAr hittat lite inspiration funderar på vintage vågor i längre page eller den längd som jag har nu vilket är lite längre en axel lång. Eller Marilyn Monroe lockarna i en längre page. eller allmänt lockarna men i en annan lugg variant.

    det lutar i alla fall åt utsläppt men med en mer stramare känsla vid luggen, vilket blir fint med flour som jag tänkt ha.

Svar på tråden 50-talstråden - igen!