• ActDontTalk

    50-talstråden - igen!

    Hej igen allesammans! Såg att den gamla tråden var stängd, så jag gjorde en ny!

    Gamla trådar
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m2809557-1.h...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m2999449-1.h...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m3116199-1.h...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m3219206-1.h...

    Kläder och accesoarer
    daddyos.com
    www.gojane.com/
    www.stopstaring.com
    www.sivletto.com
    www.madmanclothing.com
    www.8ballwebstore.com/
    www.vivienofholloway.com/
    www.stephaniejamescouture.com/
    www.bluevelvetvintage.com
    candyanthony.com
    www.dollycouture.net
    www.angelinas.se
    www.unique-vintage.com/index.php

    Gör ditt eget flor
    madebymaryann.blogspot.com/2008/04/birdcage-v...
    www.myonlineweddinghelp.com/bride/accessories...

    Frisyrer
    www.lphouse.com/hairstyles-1950s.htm
    static.howstuffworks.com/gif/marilyn-monroe-1...
    www.unveiledbridaldesigns.com/index.html
    starshipaurora.com/images/marilyn_monroe.jpg
    community.livejournal.com/vintagehair/

    Make up
    therezz.blogg.se/2008/november/face-stockholm...

    Trycksaker
    www.dafont.com
    www.fontspace.com/category/1950s
    www.papermaze.se (klicka på omonterade stämplar och sedan stampinback)
    www.coverbrowser.com/bubbler
    www.yearbookyourself.com

    Bilar
    www.bfm.nu/sok.htm

    Mat
    www.skonahem.com/inredning/dukning-mat/rockab.../

    Inspiration
    www.wedsmack.com/2007/08/super-sweet-50s-styl...
    www.flickr.com/photos/13174319@N00/295877771/in/pool-60677509@N00
    www.artoflove.com/blog/weddings/jessica-jason.../
    offbeatbride.com

    www.thevintageweddingdresscompany.com/

    50s-style-wedding.blogspot.com/

    offbeatbride.com/tag/rockabilly-wedding

  • Svar på tråden 50-talstråden - igen!
  • ActDontTalk

    Jag tyckte väl att det var lite tyst i den gamla tråden, och när jag skulle skriva in och fråga hur allting gick för er allesammans så såg jag att den var stängd för svar!

    Här rullar planeringen på som bara den. Tre månader kvar nu, och vi ska skicka iväg inbjudningskorten såfort vi köpt frimärken, alltså imorgon. Dekorationer har jag fyndat på ebay, rea på åhléns, coop forum osv.
    Hur går det för er?

  • teak
    ActDontTalk skrev 2010-02-09 21:09:03 följande:
    Jag tyckte väl att det var lite tyst i den gamla tråden, och när jag skulle skriva in och fråga hur allting gick för er allesammans så såg jag att den var stängd för svar!Här rullar planeringen på som bara den. Tre månader kvar nu, och vi ska skicka iväg inbjudningskorten såfort vi köpt frimärken, alltså imorgon. Dekorationer har jag fyndat på ebay, rea på åhléns, coop forum osv.Hur går det för er?
    Det har varit ganska lugnt på planeringen ett tag, men nu börjar vi tag i det igen. Jag väntar på mina skor som jag beställt från Matildas fest. Ska i veckan gå och beställa tårtan och letar just nu bolero. Eller det har jag gjort ett tag. Har sett en cape på ett ställe som heter wed-shopping.com men igår var priset ett helt annat än i dag, så jag blir lite osäker.
  • Erese

    Jag har inte varit inne här på evigheter har haft full rulle i vardags bestyren. Med sjukdommar och tentor samt bröllopsplanering.

    Jag har hittat en brudklänning alldeles nygligen, det var inte planerat. Tanken var att vi skulle ha ett ganska så avslappnat bröllop, men vi ska gifta oss i en ganska stor kyrka så jag ansåg att det inte riktigt passade sig..löjligt kanske men men, vissa saker får vi kompromissa om helt enkelt.Klänningen går på 3500kr, helt ok anser jag samt att min mamma ska hjälpa till lite med den. Vilket är väl uppskattat av mig..Tack Mamma!!

    Inbjudnings korten är snart klara vi gör dem själva vart ca 22kr st för 30 st..på ett ungefär och överflödet ska vi använda till placerings kort.Ska fota allt sedan och lägga upp för er nyfikna

  • Erese

    Jag undrar lite över en sak, ideér till klädsel för brudgummen allá 50-tal. Jag tycker det är svårt likaså min blivande man. Vi anser båda att 40-tals herr modet är betydligt mer vackrare och passande än 50-tals herr modet. Anser ni att det är ok att han utgår från 40-talet en aning med 50-tals touch? Jag kan tänka mig att i början på 50-talet så lapade de två tids perioderna över varandra och att de äldre höll kvar i det gamla medans den yngre generationen tog efter det nya inom mode.

    I vissa saker kan jag bli oerhört petig, men jag vill ju att temat ska följas dock inte så hårt. Bröllopet är trots allt "inspirerad" av 50-talet.

    Som dekor funderar vi på att göra vimplar av antingen tyg eller fint papper i 50-tals anda. Det beror lite på ekonomin, men anser det vara finare än tex. girlanger.
    Vad ska ni göra för dekor? Hur ska ni presentera placerings korten?

  • teak

    dekorationen tycker jag är svår. Så jag skulle också tycka det var bra med lite idéer på 50-tals dekorationer.

  • Erese

    YES!! Hittade en fotograf som tar endast 500kr för två timmar. Hon tar vackra bilder och nappade direkt med tanke på priset. Hon har billigare för att hon behöver bröllops bilder till sin portfolio. MVilket hon gladligen får :)

  • ActDontTalk

    Visst är det svårt med dekorationerna! Jag sitter också och klurar på hur det ska se ut. Allra helst hade jag velat ha det som en dansbana, med en massa mini-rislampor i fina färger (som finns att köpa på ebay) hängande, men det blir antagligen för mycket för vår budget. Jag har köpt silkespapper och ska antagligen göra något sådant här istället:
    www.projectwedding.com/wedding-ideas/diy-bunting-101
    fast med vimplarna mer rektangulära. Har även funderat på om man inte kan klippa pappret som trekantiga vimplar? Jag har köpt materialet på lagerhaus och panduro, så får vi ser om det blir bra.

    grattis till dig erese som fick tag på sådan billig fotograf! Vår vän är väldigt duktig på att fota, och har även gått foto på folkhögskolor och sådant. Så härligt att inte behöva lägga tusentals kronor på det!

    Igår fick vi bokat vår solist till vigseln, kostade 2000:- för två låtar, men det är det värt det. Vi vill ju ha det lite personligt även om vi ska viga oss borgerligt!

  • Erese

    Exakt något åt det hållet har jag också tänkt mig. Men då såklart i papper eller tyg som drar tankarna till 50-talet. Funderar på att gå lite på loppis också och se om man kan hitta lite spännande prylar och tyger.

  • Erese

    Mina systrar ska hjälpa mig med hår/make och naglar :D

    Den ena är en erfaren manekyrist och vart med och planerat ett antal bröllop. Hon kommer även fixa mitt hår :) Den andra syrran har ett stort intresse i makeup och har sminkat flera personer till olika sammanhang bla. bröllop.

    Bra med familj och kontakter :)
    Min yngre bror kommer att fota under Middagen och festen, han är en duktig hobby fotograf som vill arbeta med detta i framtiden. HAn tar jätte fina bilder.

Svar på tråden 50-talstråden - igen!