Inlägg från: Allez |Visa alla inlägg
  • Allez

    Tips på litet bröllop..

    Vi hade ett rätt litet bröllop, 35 gäster. Vi hade vigsel sedan middag med buffé i en lokal samt kaffe tårta men ingen "fest". Det gick på 30.000 då var allt inräknat. Hade kunnat blivit jättemycket billigare/dyrare om vi velat. Jag tror det är viktigt att innan man drar igång verkligen funderar på vad man tycker att det är värt att lägga pengar på och hur mycket man kan tänka sig att betala.

    4500 klänning
    5000 ring
    2000 mannens kläder
    1000 våra skor, underkjol väska
    3000 mat, hade en stor fin buffé som vi lagat själva
    1500 hotell, bröllopsnatt
    1500 trycksaker, frimärken
    1500 lokal (fredag till söndag, hembygdsgård)
    2000 blommor, mina, tärnans, killarnas samt till borden
    500 dekorationer av olika slag
    1200 tårta
    resten gick nog till alkohol. Vi valde att bjuda på obegränsad mängd vin av det inte för billiga slaget.

  • Allez

    Vigsel kl 15, lokalen låg rätt nära så vi var väl där strax efter 16.

    När gästerna kom serverade min bror och min mans syster champagne, samt ett alkoholfritt alternativ och så "minglade" vi lite. Det togs kort på oss och gästerna och lite sådant innan vi slog oss ner för middagen. Kan tänka mig att vi började äta vid 16.40 ungefär.

    Vi åt buffé, nån höll tal. Sedan hade vi en liten musikfrågesport där gästerna delades in i lag och fick lyssna på snuttar av musik och gissa på saker om låtarna. Var lite olika teman (mitt namn, min mans namn, bröllop, tv-serier och sedan musik som vi gillar). Det kändes som ett lagom inslag av underhållning, tanken var nog mest att folk skulle få prata lite mer med varandra och med andra än vanligt och skapa en uppsluppen stämning.

    Efter musikleken serverades tårta och kaffe, någon mer håll tal och vår solist sjöng en sång. Efter kaffet dansade vi faktiskt en bröllopsvals, sen började gästerna bryta upp.

    Kvällen var faktiskt jättetrevlig och alla verkade på gott humör så trots att vi inte hade "fest" på det sättet så hann klockan bli 23.00.

Svar på tråden Tips på litet bröllop..