Inlägg från: emspems |Visa alla inlägg
  • emspems

    decemberbrudar!

    Hejsan! Nu hoppas jag också in i tråden. :) Jag och min blivande gifter oss den 4e. Lokal och kyrka är bokat. Eller ja, kyrkan så gott som bokad. Vi har en god vän som är utbildad pastor som vi bett viga oss, så nu behöver vi bara ett godkännande från kyrkan att någon annan än kyrkans präst viger oss där. :) Nu är inbjudningskort nästa på listan att lura på. Det är svårt att hitta något som både är billigt och fint. Tror att pandurokatalogen är utsliten snart. :) Vad har ni för tankar om era inbjudningskort? Ska ni beställa färdiga eller göra själv? Hur stor budgetpost har korten egentligen? :)

  • emspems

    sockersmulan - tycker att det är så häftigt att ni väljer att gifta er på nyår. :) Och va kul att kyrkan är bokad!
    Vi fick ta ett steg bak på just den frågan. Det är tydligen så att om man inte vill använda sig av kyrkans präst så får man boka kyrkan tidigast 6 månader innan, vilket jag personligen tycker är märkligt. Men men, det är ju som det är så vi får hålla tummarna att ingen annan vill ha den dagen. :) Om inget annat så är ju vår vän ganska flyttbar så då har vi vigseln i lokalen där vi ska ha festen.
    OCH material till inbjudningar, vigselprogram, festprogram och placeringskort är beställt. :) Det är det bästa med att gifta sig strax innan jul och vill ha jultema på bröllopet. ALLA julrelaterade saker är på rea praktiskt taget hela året ;)

  • emspems

    lillalyckan: Det mesta, typ papper till inbjudningar osv, är beställt från Panduro. Men har även hittat en massa i hobbybutikerna på stan, tex massor av trästjärnor som ska målas guldiga och ska pryda lokalen. :) Så nu börjar många timmars pyssel (vilket jag inte har något som helst emot eftersom jag är en riktig pysselnarkoman). Ljusslingor är ju smart! Det borde vi också kolla efter. Vår lokal är inte heller så himla rolig, förutom den enorma kristallkronan som finns i rummet där vi kommer äta. Så vi tänkte bara ha den tänd och sen ha en maaaaaassa levande ljus. Allt kommer väl dekoreras i gammaldags julstil eftersom jag helt och hållet Älskar julen, eller ja, vi kommer kanske låta tomtarna ligga kvar hemma. ;)

    Hur funderar ni kring maten? Vi funderar på att göra vår egen "julbuffé" med egeninlagd sill, gravad lax, jansson, sockerstekta potatisar och sen lite festligare mat som dubbelinbakad fläsk och oxfilé. Och såklart ha egengjord glögg eller en glöggdrink som välkomstdrink. ;)

Svar på tråden decemberbrudar!