Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Det finns hopp om mänskligheten!

    Fy vad nyfiken jag blir nu på vad det är du ska jobba med och var någonstans och vad du ska tjäna! Skitkul är det! Grattis igen!

    Soben mår rätt bra, han har tråkigt så in i norden tycker han själv och imorgon tror jag jag häver dataspelsförbudet, för en liten stund iallafall.
    Det är segt när man måste vila fast man känner sig pigg...


    Snorkfröken77 skrev 2010-02-05 18:25:01 följande:
    PB - Visst är det? *fånflinar* Jag blev så himla glad. Jag trodde faktiskt att jag var körd iom att jag är gravid, så jag känner mig otroligt smickrad att de vill anställa mig ändå
  • passionsblomman
    Ore skrev 2010-02-06 09:51:29 följande:
    AM: Jag kan också vara nervös för att skriva ansökan, kan sitta och ha total skrivkramp... En gång drack jag mig smålullig innan jag satte mig och skrev Mycket mindre hämningar då, lättare att framhäva sig själv som störst bäst och vackrast (Sedan fixade jag litet mer med den i nyktert tillstånd innan den skickades iväg...)
    HAHAHAHAHAHAHAAAA!!!

    Det kanske är det jag ska pröva på!
  • passionsblomman

    Koko, jag har ingen aning om just den nätförsäljaren är bra. Öht är jag kass på just näthandel. Jag har nog nästan bara köpt böcker via nätet när jag tänker efter.
    Mina egna växter har jag ju kunnat stå och välja live så att säga.

    Riskerna med att köpa över nätet är väl hur de packar produkterna. Det måste vara påfrestande för en liten planta att åka omkring oplanterad i en kartong tänker jag. (fast knölar, lökar och fröer är ju en annan femma) Kvalité i övrigt behöver ju inte vara sämre än någon annanstans.

    Och du, ifall du gifter dig så vore det en ära att få binda din bukett, så du vet!

  • passionsblomman

    Just ja, koko, dahliaknölar ska förvaras torrt,svalt och frostfritt.

    Jag tolkar det som att mellan ca 2-10 grader borde vara bäst.
    Garage och källare etc brukar vara bra. Viktigast är att et inte är fför fuktigt, för då ruttnar de.
    Man brukar ha mull omkring knölarna och ha dem i en låda.

  • passionsblomman

    Åh vad sorgligt det blev nu!
    Min sambos barndomskompis miste sin pappa i cancer nu i trosdags morse. Nu pratade jag med honom en lång stund i telefon. Hans pappa blev bara 66 år.
    Jag har så svårt att få in i skallen att det är en tid i livet som kommer nu. Den då man får vara mer och mer inställd på attt man ska ta farväl av sina föräldrar.

  • passionsblomman

    BS, jag har hittills också bara kört perenner (och lite sommarlommor i någon bytta) fast nu känner jag att det vore lite kul att faktiskt pröva att övervintra lite knölar bara för att jag nu har någonstans att ha dem. Annars gillar jag "titta mycket, gräva och rensa lite" allmänt sett. Lat som jag är.

    Pelargoner är underbar tycker jag. Det blir många sådana här för det är väldigt många fönster åt södersidan här. Punschverandan full ska jag ha tror jag.

    Förresten sa en odlare på en handelsträdgård jag praktiserade på, att det där med "hårt drivna" är konstigt att det spritt sig, för man kan inte tving något att växa fortare än det gör liksom. Däremot är nog de som kommer ut i handeln redan nu kanske klenare än andra, för de är förmodligen urplockade ur odlingen för detsom kommer senare i vår. Då har de knipsats massor av gånger och grenat sig och blivit kraftigare. Tror jag.

  • passionsblomman

    Pelargoner har ju livit värsta inneblomman och fått en verklig renässans.
    Det gäller förövrigt många andra "mormorsblommor". Det blommiga är tillbaka och tyger, spetsar och romantik också.
    Men även det mest minimalistiska hem kan behöva en blommande växt ibland. Om inte annant så understryker det ju den övriga avskalade inredningen. (kolla bara Marimekkos popularitet just i de moderna hemmen)

  • passionsblomman

    Klart jag kollar melodifestivalen! Jag tyckte hon Linda hade en låt som hade kunnat funka även i Europa. och så hade han hårdrocksbandskillen fina ögon.

    BS, jag tror också som Snorkis, att Pelargoner vill ha mer ljus än de får på en fönsterbäda i Sverige så här års. Därför kan de gott bo i växthusen så länge och under tiden köpaer jag Ranunkler, Hortensia och lökväxter. Kungsängslilja med sina smårutiga klockor är en favorit.
    Vad gäller doften så tycker jag bara man känner den när man bryter bort blad och vissna blommor.

    Om jag hade haft Cheddar och Lemoncurd hemma hade jag bakat scones och gjort afternoon tea med hela killivitten. Och grädde som substitut för clotted cream.

    Ååååh! Kan ni sluuuuta berätta allt gott ni äter! Jag har MENS och är så dum att jag detoxkurar samtidigt! HIT MED MUFFINS alla muffinsbakande människor! Jag vill äta äta äta gooooda saker! *tar en blodapelsin till*

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge