• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • nennesjuttioåtta

    muggles
    förlåt, ville inte sätta griller i huvudet på dig!

  • Telis

    BS, vi ger alltid baby semp på natten för att det går fortare men jag "måste" pumpa ur på natten dels för att hålla produktionen igång och dels för att mjölken som bäst på natten.

  • BrudSommar2006

    Föräldrautbildningen vi var på genom mvc innan förlossningen var med blandade par som skulle ha barn ungefär samtidigt men inte nödvändigtvis par som bodde i närheten av oss så de träffade vi aldrig igen sedan. Mammagruppen som bvc ordnade sedan var de man
    fick kontakt med och de bodde i ungefär samma område som en själv också. Antar att det blir lite mer spritt om man bor på ett mindre ställe men det borde ändå vara bvc som ordnar gruppen efter att barnen är födda? Profylaxkurser är alltid privata tror jag men någon form av föräldrautbildning borde väl även privata bm ha eller kunna tipsa om?

  • BrudSommar2006

    Telis, hade ingen aning om att mjölken var bättre på natten, varför i hela friden är det så?!

  • FruCicci

    BS, äter du inte grillad kyckling???
    Fyll köttfärs med fårost då o stek lite lätt o sen låt dem bli helt färdiga i ugnen, sen kör en mustig sallad o släng i lite couscos o ha lite balsamvinäger dressing till... sköter ju sig självt och är gott o nyttigt Så ser du till att ha någon smaskig efterrätt eller godis till lets dance, med gott samvete

  • FruCicci

    Va är mjölken bättre på natten? Jag har hört att den är vattnig på kvällen o natten? Vad konstigt, jag hörde att den var absolut bäst på förmiddagen...
    Men om man pumpar vid 05 kanske den har fettat till sig igen?

  • FruCicci

    BS, du kan ju alltid prova med minifom, det skadar ju inte, bara för att du inte tyckte det funkade med Iris, så behöver det ju inte betyda att det inte funkar med Astrid?
    Att de illvrålar vid 3 veckors ålder tyder nog mest på ngt, typ magont, snarare än att de bara göra det liksom....eller har jag fel?

  • FruCicci

    Lappis, det stämmer nu när du säger det *Minns*
    Laxfärs då?

  • Telis

    Hmm, den kanske inte är bättre på natten då utan att man helt enkelt vill stimulera produktionen så att den är som bäst på förmiddagen? Jag minns faktiskt inte anledningen men på BB sa dom att det var viktigt att pumpa ur på natten (och det var inte för att brösten skulle sprängas annars ).

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge